Δημοπρατεί τη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών του Πάμισου Ποταμού η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατεί τη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών του Πάμισου Ποταμού η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Πάμισο ποταμό μέχρι την εκβολή του στον Πηνειό ποταμό και στους συμβάλλοντες σε αυτόν συλλεκτήρες ΙΙΙ3 και ΙV1 προκειμένου να προστατευθούν περιοχές της ευρύτερης λεκάνης απορροής του Πάμισου ποταμού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης του έργου προϋπολογισμού 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Δημοπρατούμε τη μελέτη που θα οδηγήσει σε ένα χρήσιμο έργο που αναμένεται να ενισχύσει την αντιπλημμυρική προστασία των πεδινών εκτάσεων στην περιοχή της λεκάνης του ποταμού Πάμισου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα ουσίας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σκοπιμότητα της μελέτης

Η μελέτη θα εκπονηθεί με σκοπό τη διευθέτηση της πεδινής κοίτης του Πάμισου ποταμού με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα ώστε να εξασφαλισθεί η αντιπλημμυρική προστασία του συνόλου των πεδινών εκτάσεων στην περιοχή της λεκάνης του ποταμού Πάμισου και το μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.Total
0
Shares