Δημήτρης Παπακώστας: Πολιτική προστασία ν. Καρδίτσας – Αργιθέας: …με τηλε… συντονισμό …από τα γραφεία!

Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Πολιτική προστασία ν. Καρδίτσας – Αργιθέας: …με τηλε… συντονισμό …από τα γραφεία!

Σήμερα 27 Ιανουαρίου 2022 έχουμε την πληροφόρηση ότι στις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς επικρέμανται μεγάλοι πάγοι (σταλακτίτες) σε μορφή …σπαθιών, με προφανείς κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς.

Ουδεμία υπηρεσία ή τοπικός φορέας δεν φρόντισε, είτε να σπάσει τους πάγους, είτε να ζητήσει τη διακοπή κυκλοφορίας έως ότου αποκατασταθεί η ασφαλής προσβασιμότητα.

Που βρίσκεται η πολιτική προστασία Δήμου, του νομού, της Θεσσαλίας;

Ποιες οι ενέργειες για βελτίωση της εναλλακτικής διαδρομής από λόφο Πέντε Αδέλφια, οι παρεμβάσεις σε Περιφερειακή Αρχή, ΔΕΗ η οποία είναι αρμόδια λόγω και του υπό κατασκευή φράγματος  Συκιάς (ιδιοκτησίας ομίλου ΔΕΗ);

Από το 1989 που ανοίχτηκαν οι 5 οδικές σήραγγες, ελάχιστα τα έργα βελτίωσης και όσα έγιναν ήταν με πολλές αστοχίες κ άνευ αποτελέσματος.

Η μόνη σοβαρή παρέμβαση, ήταν η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος το 2004-5 επί Υπουργού Ανάπτυξης αείμνηστου Δημ Σιούφα, μετά από διεκδίκηση τοπικών αιρετών.

Πολλοί οδηγοί αναγκάζονται σήμερα να παρακάμπτουν τις σήραγγες και να ακολουθούν τον παλιό χωματόδρομο (με διαβρώσεις) από 5 Αδέλφια.

Κατεπείγουσα η ανάγκη, να γίνει αυτοψία από αρμόδιες αρχές πολιτικής προστασίας, Δ/νσης τεχνικών έργων Καρδίτσας, Αστυνομίας και να δοθεί η πρέπουσα λύση.
Πριν συμβεί ατύχημα, να γίνει η παρέμβαση.

Τα όργανα, οι αιρετοί οφείλουν να βγουν από τα γραφεία τους, να δράσουν, να προλάβουν !
Δεν γίνεται πολιτική προστασία με τηλε-συντονισμό μέσω ταμπλετ …
Να βελτιωθεί η εναλλακτική διαδρομή για ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων.

Το ίδιο και για την μη ηλεκτροδότηση επί βδομαδες των οκτώ χωριών Ανατολικής Αργιθέας ….η όλως προσωρινή χρήση γεννητριών …δεν είναι αποδεκτή λύση, ούτε είναι δυνατή η απρόσκοπτη τροφοδοσία τους με καύσιμα. Είμαστε στο μέσον του χειμώνα ….τα Ορεινά τώρα χρειάζονται μέτρα φροντίδας …όχι τον Αύγουστο !
••• Αλλά από τα ….χειμαδιά, δεν γίνεται σοβαρή δουλειά …..

Γνώμη μας: Να διακοπεί η κυκλοφορία από σήραγγες Συκιάς έως ότου  αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση και να βελτιωθεί ταυτόχρονα η διαδρομή από 5 Αδέλφια (3 χλμ).

Κοινή πρόταση – πρόσκληση σε Διοίκηση ΔΕΗ, να πραγματοποιήσει αυτοψία επιτόπια και να συνδράμει μαζί με την Περιφέρεια / Υπ Υποδομών για οριστική λύση !

Παράκληση οι οδηγοί να μας στέλνουν φωτογραφίες από τα επικίνδυνα σημεία ….

Δημήτρης Παπακώστας

Total
0
Shares