Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Ξανά σε….*υπόταση* η πολιτική κίνηση στον ορεινή Αυτοδιοίκηση

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Ξανά σε….*υπόταση* η πολιτική κίνηση στον ορεινή Αυτοδιοίκηση

Από τα τέλη Αυγούστου 2021 φάνηκε ότι στην ορεινή αυτοδιοίκηση επανέρχεται η κινητικότητα, η ζωντάνια και η δημοκρατική λειτουργία.
Εκλογή, στις 22 Αυγ, νέου επικεφαλής στην δημοτική ομάδα μείζονος Αντιπολίτευσης, δια ζώσης συνεδριάσεις ΔΣ και Οικονομικής, σύμπραξη πλειοψηφίας με αιρετό της ελλάσονος παράταξης (9,9%) – διορισμός νέου αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ ψηφιακών .

Οι πρώτες επαφές με Αντιπεριφερειάρχη, οι ανακοινώσεις – δημοσιεύσεις της αντιπολίτευσης γέννησαν ελπίδες και αισιοδοξία στην κοινή γνώμη, ενόψει και της κρίσιμης μάχης – *η μάχη των μαχών*! – της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ.

Η απάντηση του ίδιου του Δημάρχου στην νέα δυναμική πολυφωνική τοπική εφημερίδα, εκτενής και αναλυτική, ζωντάνεψε τον διάλογο και δημόσια υγιή αντιπαράθεση.

Όμως, κάθε θαύμα ….φαίνεται κρατάει τρεις μέρες, για λίγο διάστημα ….

Ξανά σε …*υπόταση* τις τελευταίες βδομάδες…πάλι σιωπητήριο …μελαγχολία…

Ενώ επίκειται η συζήτηση του προϋπολογισμού 2022 στο ΔΣ (Δευτέρα 29-11), ενώ τα έργα αποκατάστασης Ιανού περπατούν αργά (πρόσφατη η επερώτηση της Πράσινης Θεσσαλίας για μη εκτέλεση έργων στην επαρχιακή οδό 9- της Ανατολικής Αργιθέας / πρωτύτερα της Λαϊκής Συσπείρωσης), η μη υλοποίηση έργων της προηγούμενης διοίκησης (άνω των 3.000.000€)- παρατείνεται η σιωπή των δημοτικών παρατάξεων για την αργοπορία, η αφωνία προς την Περιφ Αρχή κ Υπουργεία, για την μη απορρόφηση των κονδυλίων που παραμένουν στο συρτάρι του δημοτικού ταμείου …

Σαν…να είναι όλα καλώς καμωμένα ….όλοι ευχαριστημένοι και …δεν κουνιέται φύλλο!

Αλλά πάνω απ όλα είναι ο Τόπος μας, η Πατρίδα, οι άνθρωποι μας και ύστερα το κόμμα, η παράταξη, οι δημόσιες σχέσεις, οι φιλίες και προτιμήσεις …

Σε πέπλο απόλυτης σιωπής κατατέθηκε ο κρίσιμος προϋπολογισμός του 2022- ο επόμενος του 2023 θα είναι εκλογικός – καμμία δημόσια διαβούλευση ή ενημέρωση δημοτών.
Σιωπητήριο για αν θα γίνει ο Απολογισμός πεπραγμένων διετίας & Προγραμματισμός Δράσης που ορίζει ο Δημοτικός Κώδικας, τώρα που η υγειονομική κατάσταση το επιτρέπει (με τήρηση μέτρων) και προτού φθάσει η νέα δραματική παραλλαγή της Μποτσουάνα του κοβιντ19.

Σιωπή για τα έσοδα προϋπολογισμού από δημοτικά τέλη κ φόρους, για την επιβεβλημένη αναπροσαρμογή (μείωση τουλάχιστον 25%) λόγω της αυξημένης δήλωσης τετραγωνικών μέτρων (τοιχοποιία – μη ωφέλιμος χώρος περί το 20% του εμβαδού λόγω πετρόκτιστων σπιτιών).

Η επιβάρυνση των κατοίκων θα είναι υπέρμετρη …με τους έως τώρα συντελεστές
[ 1,20 ευρώ ανά τμ στην Αργιθέα, όταν αστικοί δήμοι έχουν από 1,10 έως 1,88€ (Δήμος Αθηναίων κα].

Ουδεμία αύξηση δαπανών για δομές κοινωνικής πολιτικής (ίδρυση δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, στήριξη γιατρών – απόρων, μητέρων, κτηνοτροφίας κα), για ανακύκλωση, φωτισμό Led, ψηφιακή αναβάθμιση .

Καμμία πρόβλεψη αύξησης εσόδων από αειφορικά έργα ΑΠΕ .
Παρά τις ρητές δεσμεύσεις στο εκλογικό πρόγραμμα της ν. εποχής.

Για αγωνιστικές παραστάσεις σε Υπουργείο Υποδομών, ΔΕΗ για τα μεγάλα παρατημένα έργα [Συκιάς -Λόφος πέντε αδέλφια – οδική σήραγγα Τυμπάνου – στέγαστρο Μ. Σκάλας Ανθηρού – δρόμος Ρογκίων κλπ] ούτε λόγος ….

Ακατάσχετη χρήση φωτογραφιών σε social media, μπόλικα ανέξοδα *διαγγέλματα* κατά ΑΠΕ …ο εύκολος δρόμος της παρούσας Συμπολίτευσης ….για εντυπώσεις και τόνωση ηθικού …υποστηρικτών της …

Ώρα να συναισθανθούν όλοι οι Αιρετοί ΔΣ τις ευθύνες τους και να τιμήσουν την εντολή των χιλιάδων Αργιθεατών δημοτών και αποδήμων !

Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης καθοριστικός, οφείλει να ανεβάσει στροφές …να ανασυγκροτηθεί, να δράσει με σχέδιο και μεθοδικότητα !
Τόσο στα είκοσι χωριά, όσο και στις πόλεις όπου εργάζονται δημότες μας …

Ελπίζουμε άμεσα να ανεβεί στην δημοτική ιστοσελίδα και τοπικό τύπο το σχέδιο προϋπολογισμού 2022 (συνοπτική περίληψη) και οι αντιπροτάσεις της Αντιπολίτευσης προς ενημέρωση των ενεργών πολιτών και φορέων.

Πολιτική είναι : λόγος – αντίλογος – θέση – αντίθεση : σύνθεση !

…καλύτερα παράφωνος παρά …βουβός και άφωνος …

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Αίολος/Γόμφοι: Στην κορύφωση βρίσκεται η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με Ερμή Σχηματαρίου

Αίολος/Γόμφοι: Στην κορύφωση βρίσκεται η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με Ερμή Σχηματαρίου

Next Article
«Μπλε» το Δημαρχείο Πύλης για την Παγκόσμια Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά

«Μπλε» το Δημαρχείο Πύλης για την Παγκόσμια Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”