Δημήτρης Παπακώστας: Ρόγκια Βραγκιανών-Αχελώου Ρογκάκια Καροπλεσίου: Η “Αχίλλειος πτέρνα” του Λαρισοκεντρισμού

Share

Δημήτρης Παπακώστας: Ρόγκια Βραγκιανών-Αχελώου Ρογκάκια Καροπλεσίου: Η “Αχίλλειος πτέρνα” του Λαρισοκεντρισμού

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Η σθεναρή και επίμονη στάση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Θεσσαλίας στο ΠΣ και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Τάσου Τσιαπλέ στα ΜΜΕ, αποκάλυψαν τις ολιγωρίες του “Λαρισοκεντρισμού”, από τον οποίο εμφορείται η για τρίτη συνεχή θητεία Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας … (πλην ορεινής Καρδίτσας), την αδιαφορία της για απομακρυσμένες δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές, παρά την πολιτική-ηθική και νομική υποχρέωση της να φροντίσει ισότιμα ολόκληρη την ισχυρή Θεσσαλία!

Κάποιοι, εν Λαρίση, έχουν ως σύνορα …το Κεραμαριό Βατσουνιάς και την Καστανιά Πλαστήρα …..
Θεωρούν τα ορεινά Ρόγκια Βραγκιανών-Αχελώου Θεσσαλίας (μην μπερδευτεί ο αναγνώστης με τα άλλα-Βραγγιανά Ευρυτανίας ή τα… Ρογκάκια Καροπλεσίου) μια “τρύπα στην Γεωγραφία” …..μια ‘κουκίδα’ στην μονοκρατορία τους…

Όμως, στην Ιστορία, πολλές φορές οι “κουκίδες” έχουν αναδειχθεί σε: ορόσημα, σε σταυροδρόμια, σε σύμβολα αγώνα και ανατροπών!

Η αδιαφορία και η άνιση μεταχείριση στην κατανομή εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων (σ.σ 667 εκατομμύρια ευρώ το ύψος του Τεχνικού προγράμματος 2022) νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζονται, χωρίς συνέπειες, σε βάρος των μικρών μαθητών που ταλαιπωρούνται καθημερινά σε άβατους χωματόδρομους μετακινούμενοι από Ρόγκια Βραγκιανών-Αχελώου Θεσσαλίας και Αργύρι – Καταφύλλι σε σχολεία Ραπτόπουλου Αγράφων Ευρυτανίας….

Ξέχασαν ότι υποσχέθηκαν άσφαλτο (το 2012 στην επιτροπή Βουλής ορεινών περιοχών), συνοχή σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και όχι μόνο στα αστικά κέντρα και τον κάμπο της Θεσσαλικής Γης….

Θα τους θυμίζουν πάντοτε, οι ορεινοί Αργιθεάτες, οι Βραγκιανίτες, οι Ρογκιώτες, οι μαχητικοί Αιρετοί εντός του ΠΣ Θεσσαλίας (ελπίζουμε να ενεργοποιηθεί και η μείζων αντιπολίτευση του ΠΣ), οι Κοινοβουλευτικοί μας, τα στελέχη ΝΟΔΕ ΝΔ και των άλλων κομμάτων!

Έξι (6) Χλμ χωματόδρομου στα Βραγκιανά Αχελώου και μια γέφυρα Μπελεϊ στα Ρογκάκια, καθυστερούν επί χρόνια ενώ είναι έτοιμες οι μελέτες και ο φάκελος των έργων. Το ίδιο και στα (5) χλμ από Αργύρι έως όρια Αιτωλοακαρνανίας.
Οι κάτοικοι αναμένουν έργα άμεσα και επίσκεψη των ηγετών της Θεσσαλίας στα ορεινά χωριά κοιλάδας Αχελώου ποταμού και της νότιας Πίνδου.

Προσκαλούμε τον επικεφαλής της Λ.Σ φίλο Τάσο Τσιαπλέ με τους συνεργάτες του στα Ρόγκια Βραγκιανών-Αχελώου, στο Αργύρι, μήπως και ταρακουνηθεί το “στάσιμο Λαρισοκεντρικό μονοκρατορικό” σύστημα ….

Όφειλε να το είχαν κάνει οι τοπικοί Αιρετοί της Αργιθέας, προς όλους τους Αιρετούς όλων των παρατάξεων στο ΠΣ Θεσσαλίας …

Όσοι αποδεχθούν την πρόσκληση θα δουν “ιδίοις όμμασι” την τριτοκοσμική βατότητα κεντρικών δρόμων, αλλά και την φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων …
Θα γευτούν νόστιμα τοπικά προϊόντα, πέστροφα Αχελώου-κατσικάκι, Τσαλαφούτι, μπομπότα, τηγαν’στό και τσίπουρο από σταφύλια ή κυδώνια.

Ρόγκια και Ρογκάκια ….κοινή η μοίρα και κοινοί οι αγώνες μας !
Αλλά, δεν ευθύνεται μονάχα η Θεσσαλική Αρχή, μερίδιο έχουν και οι Πολιτικοί του νομού Καρδίτσας, Υπουργοί και Βουλευτές…..
Φυσικά και η Κυβέρνηση, που δεν ελέγχει τις κατανομές πιστώσεων από τους φορείς της αυτοδιοίκησης….

Εντός Οκτωβρίου ε.ε, να λήξει η εκκρεμότητα …Τα ψέματα τέλος….!

*Ο αιωνόβιος μπάρμπα Θωμάς από Φελίκι-Ρογκίων με συμβούλεψε:

Ακουρμάς (= άκου προσεχτικά) αγαπητέ μου: συνέχισε τη γραφή σου….αν δεν κλάψει το παιδί …..δεν γανιάξει….δεν του δίνει ούτε η μάνα του να φάει…!
Δύσκολο να λαγαρίσουν (= φθάσουν) οι άρχοντες μας στα ψηλά βουνά μας, είναι άμαθοι από ανηφόρες και στροφές…..θα παρασολήσουν (= τρομοκρατηθούν) στα ρέματα και λασπόδρομους…. αλλά εσύ : συνέχα το …βιολί!
… αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα…. μέλι!

*** Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Πατρίδα και η Αλήθεια!

Υ. Γ: Ρωτάμε το Υπουργείο Υποδομών και την ΕΥΔΕ Αχελώου: τι έγινε με την χρηματοδότηση και δημοπρασία έργων στο οδικό δίκτυο κοντά στα ημιτελή παρατημένα έργα Φράγματος Συκιάς Αργιθέας – ύψους 1.880.000€ ; Πότε θα αποκατασταθεί η άθλια βατότητα από Καπετανόβρυση έως Κοράκου ;
Τι λέει η ΔΕΗ για Ασφαλτόστρωση εναλλακτικής διαδρομής λόφο Πέντε Αδέλφια;
Για τις επικίνδυνες καθιζήσεις στο 3ο-4ο χλμ Κοράκου – Βραγκιανά ;

Δημήτρης Παπακώστας
Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών /4-10-21

Δημήτρης Παπακώστας
Δημήτρης Παπακώστας

Δείτε επίσης