Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας | Πρώτη Λογοδοσία στο ΔΣ Αργιθέας: Αξιόλογη διαδικασία που πρέπει να εμπλουτιστεί

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δημήτρης Παπακώστας | Πρώτη Λογοδοσία στο ΔΣ Αργιθέας: Αξιόλογη διαδικασία που πρέπει να εμπλουτιστεί

Μετά 14 μέρες οι Αργιθεάτες δημότες ενημερώθηκαν με δημόσια τοποθέτηση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΔΣ Αργιθέας Όλγας Κορλού για τα διαμειφθέντα στην πρώτη ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της δημ αρχής ενώπιον των αιρετών : δημοτικών και κοινοτικών .

Επιτέλους , χρειάστηκε ο πρόσφατος νόμος—5056/ 6-10-23–άρθρο 7 / προσθήκη άρθρου 67Α στο ν 3852/2010—να επιβάλλει τακτική ανοιχτή λογοδοσία – διαφάνεια και απολογισμό όσων διαχειρίζονται δημόσιο- δημοτικό χρήμα , να οργανωθεί θεσμική συζήτηση ελέγχου και ενημέρωσης πολιτών για έργα και παραλείψεις .

• Από το χθεσινό δημοσίευμα προκύπτει :

1. Η Αντιπολίτευση ( 3 αιρετοί ΔΣ) επιτέλεσε το θεσμικό της ρόλο με επάρκεια , παρότι πρώτη συνεδρίαση, για αρχή όλα καλά και με πνεύμα επιείκειας .

2. Οι κοινοτάρχες χρειάζονται λίγο χρόνο για να εξοικειωθούν με τα νέα καθήκοντα τους , αλλά η αφωνία τους —- ούτε ένας από τους είκοσι δεν έθεσε ερώτημα …!- δείχνει ανετοιμότητα . Φαίνεται ότι όλα …ίσως πάνε πρίμα στα χωριά τους …
Ας δώσουμε μια μικρή περίοδο χάριτος .

^Μην ξεχνούν ότι αποζημιώνονται με 5.000€ ετησίως (25.000€ στην πενταετή θητεία ) και υποχρεούνται να εργάζονται για την πρόοδο των κοινοτήτων τους . Είναι αιρετοί και όχι …χειροκροτητές …

3. Τα οικονομικά του ορεινού δήμου είναι εύρωστα και το ταμείο γεμάτο . Η ανάλυση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών πλήρης και συνοπτική .
Χρειάζεται σε επόμενη φάση πιο λεπτομερής : πχ πόσα τα ίδια έσοδα από ΑΠΕ και μισθώματα κεραιών κινητής , που διοχετεύονται και αν ποσοστό αυτών πάνε για έργα στις κοινότητες μέσω ΚΣ .
Πόσα διατίθενται για κοινωνική πολιτική , για δομές – ιατρεία κα .

4. Οι απαντήσεις για εκτέλεση έργων με πόρους ΣΑΤΑ από το 2019 , για μεγάλη καθυστέρηση και πολύ αργές περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις θέλουν διευκρινίσεις και πειστικότητα .
Στην Λογοδοσία απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις : αυτό το έργο – σε αυτή την κοινότητα – τόσα τα ευρώ που δόθηκαν .
Όχι αόριστα : σε «κάποιες» κοινότητες έγιναν έργα , σε… « κάποιες» δεν …

•• Οι κρίσεις αυτές βέβαια γίνονται με βάση το δημοσίευμα της Αντιπολίτευσης.

^ Αντίστοιχο Δελτίο Τύπου , δεν είδαμε από πλευράς δημ αρχής . Για το επικοινωνιακό έλλειμμα έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.

* Οι 3500 δημότες βρίσκονται διάσπαρτοι ανά την Ελλάδα και χωριά μας , η τακτική ενημέρωση από καλά οργανωμένο γραφείο τύπου αποτελεί μείζον ζήτημα , που πρέπει η δημοτική αρχή να εξετάσει.

• «Η Δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» δίδαξε ο Ιάκωβος Μάγερ και της Τοπικής Δημοκρατίας , θα προσθέταμε !

••• Καλή αρχή ! Η Αλήθεια ωφελεί !!!

Συνεδριάσεις ΔΣ ανά 4μηνο και στις δημ ενότητες …στα Βραγκιανά και Πετρίλο .
Το χρωστάει η πλειοψηφία και το προβλέπει ο νόμος … !

Δημήτρης Παπακώστας 15-3-24
Total
0
Shares
Previous Article
klopes oikias astynomia

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που έκλεβε σπίτια στα Τρίκαλα

Next Article
proothisi ygieinou tropou zwis

ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ | Βιωματικό ημερίδα με θέμα «Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής»

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”