Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Προκλητική ασέβεια στους υπερήλικες ΟΓΑ – μείωση στην πενιχρή σύνταξη

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Προκλητική ασέβεια στους υπερήλικες ΟΓΑ – μείωση στην πενιχρή σύνταξη

Από τα Θεσσαλικά Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας (100χλμ από πόλη Καρδίτσας) και παράκληση δεκάδων υπερηλίκων συνταξιούχων αγροτών ΟΓΑ – που με βάσανα και μόχθο δημιούργησαν οικογένεια, πολυμελή και προκομένη σε συνθήκες δύσκολες στην πιο δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή της Ελλάδας και Ευρωζώνης, στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού της νότιας Πίνδου –
νοιώθοντας την ιερή οργή και πικρία έναντι του σκληρού άδικου Κράτους, που στη σύνταξη των 360€ (μεικτά το μήνα – ήτοι 12 ευρώ την ημέρα …..) είδαν νέα μείωση 2€ (24€ το χρόνο) υπέρ….δήθεν εξόδων των ΕΛΤΑ – (συνολικό όφελος για ΕΛΤΑ από 3€ σε 5€ ανά σύνταξη πείνας που δικαιούνται οι απόμαχοι κτηνοτρόφοι και αγρότες μας ….), οφείλω να γράψω για τον πρωτοφανή εμπαιγμό και αναλγησία.

|. Κάποιοι στην Κυβέρνηση και την υπαλληλική γραφειοκρατία (κρατική νομενκλατούρα) χωρίς περίσκεψη και αιδώ (ντροπή) υπέγραψαν την …. νέα “υπεξαίρεση” ποσού και περιέκοψαν συντάξεις από την πιο φτωχή μερίδα των Ελλήνων – που ζούν στα όρια φτώχειας, ως σύγχρονοι πληβείοι ….

*(360€ μεικτά: παρακράτηση 6% για περίθαλψη και 5€ υπέρ ΕΛΤΑ: τελικό ποσό 333€ μηνιαία/11€ τη μέρα….).

||. Αντί για αύξηση των πενιχρών συντάξεων αγροτών και υπερηλίκων ανασφάλιστων – και αυτοί: 360€ μηνιαία), είδαν μείωση και εμπαιγμό από το επίσημο κράτος και τον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

√ Ποιοί καρεκλοκένταυροι θολώνουν την κοινωνική πολιτική της Φιλελεύθερης Κυβέρνησης, που έχει εξαγγείλει και εφαρμόζει πολιτική κοινωνικής συνοχής υπέρ των αδυνάτων πολιτών (επίδομα γέννησης παιδιού: 2000€ – συν ένα μηνιάτικο στους άπορους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (200€) – αύξηση επιδομάτων στέγασης, ανεργίας κλπ) παρά τα δημοσιονομικά ζητήματα λόγω καραντίνας, πανδημίας, φυσικών καταστροφών, μεταναστευτικού (αναγκαία αύξηση δαπανών για Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα)…;

√ Ποιοί ασεβούν σε βάρος των αγροτών υπερηλίκων της υπαίθρου μας;
Οι Πολιτικοί μας μπορούν να ζήσουν ….μια μέρα (όχι ολόκληρο μήνα) με 333€;

√ Τα ελλειμματικά σπάταλα ΕΛΤΑ, θα τα ξελασπώσουν οι απόμαχοι φτωχοί αγρότες ή ο κρατικός προϋπολογισμός με μέτρα εξυγίανσης;
* 600.000 συνταξιούχοι ΟΓΑ επί 5€ ανά σύνταξη (υπέρ ΕΛΤΑ ) χ12 μήνες = 36 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!…

• Ντροπή – Ασέβεια – Ευτελισμός !

|||. Είναι η δεύτερη φορά που το επίσημο διεφθαρμένο Κράτος ασεβεί και απαξιώνει απλό κόσμο….
Το 2012 η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μ η δ έ ν ι σ ε την ισόβια πολυτεκνική σύνταξη, τιμητική υπέρ πολυτέκνων μητέρων (100€ μηνιαία), που χορηγήθηκε το 1990 από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – με πρόταση της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη για τις ηρωικές πολύτεκνες μητέρες, που κράτησαν όρθια την μεταπολεμική Ελλάδα…

Με επίκληση και πρόσχημα τα…. μνημόνια, η τότε συγκυβέρνηση δεν περιέκοψε πχ κατά 25-30% τις ισόβιες πολυτεκνικές συντάξεις, αλλά τις μηδένισαν!!!
Ένα κεκτημένο δικαίωμα, στον ….”Καιάδα” για να …. “σωθεί” δήθεν η εθνική οικονομία !
Επιπλέον, περικόπηκαν όλα τα δώρα (δύο συντάξεις ΟΓΑ)….

• Ντροπή – Ασέβεια – Ευτελισμός !

|V. Αναμένουμε την αντίδραση όλων, ιδιαίτερα των κομματικών οργανώσεων ΝΔ, των Βουλευτών και φορέων ….

√ Την παρέμβαση των Υπουργών Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για άμεση αποκατάσταση της αδικίας!

1. Τα ΕΛΤΑ επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την συνταγματικά επιβεβλημένη εκτέλεση καθολικής υπηρεσίας σε ορεινές και άγονες νησιωτικές περιοχές (άρθρο 101 Παρ 4 Συντάγματος και Ευρωπαϊκής Συνθήκης για Λειτουργία ΕΕ – Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Οι συνταξιούχοι ΟΓΑ δεν υποχρεούνται να πληρώσουν 5€ μήνα….
– Μόνοι τους από φιλότιμο και ηθική υποχρέωση δίνουν ένα μικρό φιλοδώρημα στον ταχυδρόμο του χωριού, της συνοικίας τους….

2. Ο ΕΦΚΑ και Κυβέρνηση υποχρεούνται να καλύπτουν τα ταχυδρομικά έξοδα και να μην μετακυλίονται αυτά στον δικαιούχο αγρότη, υπέρ ΕΛΤΑ ή Τραπεζών.
Η σύνταξη είναι δικαίωμα του πολίτη, όχι προνόμιο χαριστικό….
Η καταβολή της, υποχρέωση του κράτους Δικαίου και Συνοχής!

3.Η χαμηλότατη σύνταξη των 333€, άμεσα να αναπροσαρμοστεί σε ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης (όπως ρητά επιτάσσει το νέο Σύνταγμα – 21 άρθρο με αναθεώρηση 2019) – τουλάχιστον στο ύψος της Εθνικής Σύνταξης (384€ /μήνα).
Να δοθεί ειδικό βοήθημα μιας σύνταξης (384€) ή μισής (192€) στους χαμηλουνταξιούχους (πχ κάτω των 480€) και να καθιερωθεί και για δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, κάθε χρόνο.
Το αυτό για ανασφαλιστους υπερήλικες (384€ από 360€).

V. Σε λίγο, με τις άδικες περικοπές, τις ανατιμήσεις αγαθών (ΔΕΗ – Νερό κα) οι υπερήλικες φτωχοί συμπολίτες μας, θα προστρέχουν αναγκαστικά σε κοινωνικές δομές (παντοπωλεία δημοτικά, ενοριακά συσσίτια) για να επιβιώσουν….

Η περηφάνια τους θα τρωθεί και απαιτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σύνταξη, στο γήρας, στην πρόνοια, στην περίθαλψη ! ( Άρθρο 25 Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – 1948 ΟΗΕ)……

Οι Υπουργοί Εργασίας / Κοινωνικών Υποθέσεων και Επικρατείας ας ευαισθητοποιηθούν και ας ακούσουν την οργή των ανθρώπων της Υπαίθρου ….!

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλή δουλειά για να καθαρίσει…..την κόπρο της παρασιτικής Νομενκλατούρας!

Η Ελλάδα ανήκει στον σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της ευρωζώνης!

• Αλλά τελικά…..”στον αδύναμο κόβεται το … σχοινί” λένε οι θυμόσοφοι γέροντες της ορεινής Πατρίδας μας….. ή ….το αδηφάγο αθηνοκεντρικό κράτος προσπαθεί να βγάλει “από την μύγα ….ξύγκι”…..!

– Αιδώς…. αστείοι, αχρείοι και ανάλγητοι των ανώτερων ελίτ …!

– Αξίζουμε τέτοια άδικη προσβλητική συμπεριφορά ;

Δημήτρης Παπακώστας Αιρετός ΤΑ – Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006 – Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 25 χρόνια ….

Θεσσαλικά Βραγκιανά Αχελώου / 31-8-21.




Total
0
Shares
Previous Article
Επιστροφή στο γήπεδο για τον ΑΣ Καρδίτσας - Ξεκινά η διάθεση των καρτών διαρκείας

Επιστροφή στο γήπεδο για τον ΑΣ Καρδίτσας - Ξεκινά η διάθεση των καρτών διαρκείας

Next Article
Rapid tests: Αποτελέσματα ελέγχων στη Θεσσαλία - Πέμπτη 11.08.22 - Rapid tests: Το πρόγραμμα

Rapid tests: 47 θετικά δείγματα στη Θεσσαλία σήμερα Τρίτη 31/08 - Που καταγράφηκαν

Related Posts