Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Η πρωτοβάθμια φροντίδα να ενισχυθεί

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

4 Φεβρουαρίου :Αφιερωμένη η σημερινή μέρα στην καταπολέμηση του καρκίνου ,την πρόληψη ,την υγιεινή ζωή ,τις θεραπείες .

Αξίζει να διαβάσουμε όλοι το σημερινό άρθρο της Οικογενειακής Γιατρού κ Περιφ Συμβούλου κ. Λίας Ρογγανάκη ,που συνιστά την χωρίς προκαταλήψεις ,φοβίες αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, της ίδιας της νόσου .

Παρά πολλοί άνθρωποι με καρκίνο έχουν θεραπευθεί και ζήσει για αρκετά χρόνια από την πρώτη δυσάρεστη διάγνωση .

••• Η Ιατρική Επιστήμη ,η Φαρμακευτική Έρευνα έχουν προοδεύσει θεαματικά !

Χρειάζεται πίστη και καλή ψυχολογία , υγιεινό τρόπο ζωής .

Άσκηση, πεζοπορία, προσεκτική διατροφή ,μείωση καπνίσματος κ βάρους .

Αλκοόλ με μέτρο , καλή ενυδάτωση , τακτικά τσεκ απ από γιατρό μας.

Διαχείριση φόβου, πανικών και στρες , καλός ύπνος .

Να ακούμε ένα καλό τραγούδι, να διαβάζουμε ένα ποίημα ,να χαμογελάμε !

Ο καρκίνος θα περιοριστεί ,θα νικηθεί όταν η νοοτροπία όλων αλλάξει ,όταν δεν θα διστάζουμε να πούμε το πρόβλημα και το όνομα του ….

Όταν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας ενισχυθούν – και στα ορεινά απόμακρα χωριά και άγονα νησάκια ,όταν ο οικογενειακός μας γιατρός θα είναι ο στενότερος συνεργάτης, φίλος , εξομολογητής.

Γιαυτό η Πολιτεία οφείλει να κατοχυρώσει το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας σε όλους , πλούσιους κ φτωχούς ,νέους παιδιά κ ηλικιωμένους ,άνδρες κ γυναίκες .

Σε ΑΜΕΑ , σε χρόνια πάσχοντες ,σε ψυχικά πεισμένους .

Λόγω της πανδημίας κοβιντ 19, να μην ξεχνάμε , κόσμος πολύς απομακρύνθηκε από τον γιατρό του, ανέβαλε κρίσιμες εξετάσεις .

Η επαναφορά στην κανονικότητα πρέπει να επιταχυνθεί , οι γενικές «τυφλές»απαγορεύσεις δεν αποδίδουν πλέον, αντίθετα οξύνουν τη γενική νοσηρότητα, σωματική και ψυχολογική .

Την ημέρα τη σημερινή ας αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη που έχει ο καθένας απέναντι στην ίδια τη ζωή και ευεξία του αλλά και στα αγαπημένα του πρόσωπα ,την κοινωνία , τον συνάνθρωπο !

Μη φοβού ! Είναι η ευχή προς όλους ….

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα ελέγχων Rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία Παρασκευή 4/2 – Καταγράφηκαν 312 θετικά κρούσματα covid19

Next Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου - Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ευχαριστήριο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και την IPA Καρδίτσας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Τακτική συνεδρίαση δια ζώσης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 8/2

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”