Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Η πρωτοβάθμια φροντίδα να ενισχυθεί

Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

4 Φεβρουαρίου :Αφιερωμένη η σημερινή μέρα στην καταπολέμηση του καρκίνου ,την πρόληψη ,την υγιεινή ζωή ,τις θεραπείες .

Αξίζει να διαβάσουμε όλοι το σημερινό άρθρο της Οικογενειακής Γιατρού κ Περιφ Συμβούλου κ. Λίας Ρογγανάκη ,που συνιστά την χωρίς προκαταλήψεις ,φοβίες αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, της ίδιας της νόσου .

Παρά πολλοί άνθρωποι με καρκίνο έχουν θεραπευθεί και ζήσει για αρκετά χρόνια από την πρώτη δυσάρεστη διάγνωση .

••• Η Ιατρική Επιστήμη ,η Φαρμακευτική Έρευνα έχουν προοδεύσει θεαματικά !

Χρειάζεται πίστη και καλή ψυχολογία , υγιεινό τρόπο ζωής .

Άσκηση, πεζοπορία, προσεκτική διατροφή ,μείωση καπνίσματος κ βάρους .

Αλκοόλ με μέτρο , καλή ενυδάτωση , τακτικά τσεκ απ από γιατρό μας.

Διαχείριση φόβου, πανικών και στρες , καλός ύπνος .

Να ακούμε ένα καλό τραγούδι, να διαβάζουμε ένα ποίημα ,να χαμογελάμε !

Ο καρκίνος θα περιοριστεί ,θα νικηθεί όταν η νοοτροπία όλων αλλάξει ,όταν δεν θα διστάζουμε να πούμε το πρόβλημα και το όνομα του ….

Όταν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας ενισχυθούν – και στα ορεινά απόμακρα χωριά και άγονα νησάκια ,όταν ο οικογενειακός μας γιατρός θα είναι ο στενότερος συνεργάτης, φίλος , εξομολογητής.

Γιαυτό η Πολιτεία οφείλει να κατοχυρώσει το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας σε όλους , πλούσιους κ φτωχούς ,νέους παιδιά κ ηλικιωμένους ,άνδρες κ γυναίκες .

Σε ΑΜΕΑ , σε χρόνια πάσχοντες ,σε ψυχικά πεισμένους .

Λόγω της πανδημίας κοβιντ 19, να μην ξεχνάμε , κόσμος πολύς απομακρύνθηκε από τον γιατρό του, ανέβαλε κρίσιμες εξετάσεις .

Η επαναφορά στην κανονικότητα πρέπει να επιταχυνθεί , οι γενικές «τυφλές»απαγορεύσεις δεν αποδίδουν πλέον, αντίθετα οξύνουν τη γενική νοσηρότητα, σωματική και ψυχολογική .

Την ημέρα τη σημερινή ας αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη που έχει ο καθένας απέναντι στην ίδια τη ζωή και ευεξία του αλλά και στα αγαπημένα του πρόσωπα ,την κοινωνία , τον συνάνθρωπο !

Μη φοβού ! Είναι η ευχή προς όλους ….

Δημήτρης Παπακώστας
Total
0
Shares