Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Ώρα αποκάλυψης της κοινωνικής πολιτικής των Δήμων!

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Ώρα αποκάλυψης της κοινωνικής πολιτικής των Δήμων!

Ευτυχώς που υπάρχει το κεντρικό Κράτος για να ενεργοποιήσει τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και δια της…. τεθλασμένης οδού να ενημερωθούν οι πολίτες για την ποιότητα και ποσότητα (δαπάνες, κόστη, απορρόφηση πιστώσεων που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας κλπ) και για τη συνολική κοινωνική πολιτική που άσκησε η κάθε Δημοτική αρχή από 11/3/2020 έως σήμερα και τελική προθεσμία 30/11/2022.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει σε Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση ότι με βάση εγκύκλιο του ΥΠΕΣ από Απρίλιο 2020 (πέρυσι) ώφειλε ο Δήμος μας – και όλοι οι ΟΤΑ της χώρας – να υποβάλουν στο Υπουργείο αναλυτικό λογαριασμό δαπανών για λήψη μέτρων αντιμετώπισης του covid19 – πανδημίας, ενημερώνοντας Αιρετούς και Δημότες.

Έχουμε επανειλημμένα διεκδικήσει την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου υπέρ απόρων Δημοτών και παιδιών (ελάχιστοι οι ΟΤΑ που δεν έχουν κοινωνικό παντοπωλείο).
Ατυχώς, η ορεινή Αργιθέα μια από τις πιο δυσπρόσιτες και φτωχές περιοχές της Ευρώπης, στερείται της αναγκαίας αυτής κοινωνικής δομής…

Δυστυχώς η Αντιπολίτευση, διάγοντας…. περίοδο πολιτικής αφωνίας / και “βέρτιγκο” λόγω της ήττας του Μαΐου 2019, δεν έχει καταθέσει καμία σχετική ερώτηση, ούτε έχει αξιοποιήσει τη δυνατότητα για λήψη στοιχείων που παρέχεται με το άρθρο 69 ν. 3852/2010 (εντός μηνός υποχρέωση Δημοτικών Αρχών για απαντήσεις), δεν εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις….
Κατά πληροφορίες μας, πολλές Διοικήσεις Δήμων αγνόησαν τις εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών, θεωρώντας τες ως “απόπειρα ελέγχου εκ των άνω” στις τοπικές υποθέσεις….

Σήμερα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο η Δ/νση Οικονομικών ΥΠΕΣ (Αρ πρωτ 39509/27-5-21) καλεί της Δημοτικές Αρχές των 332 Δήμων να υποβάλουν τάχιστα αναλυτικό λογαριασμό με πλήρη καταγραφή έργων και ενεργειών των φορέων ΟΤΑ για αντιμετώπιση της πανδημίας.
Παροχή φαγητού και ειδών υγιεινής, φάρμακα, ιατρικά είδη, βοηθήματα κ.α.
Φυσικά, πέραν του προγράμματος ΤΕΒΑ (που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ περιφέρειας Θεσσαλίας).

Σύντομα θα φανεί το κοινωνικό έργο εκάστης Αρχής τους 15 μήνες από την αρχή του covid19, πόσα χρήματα έλαβε το κάθε Δημοτικό Ταμείο για αντιμετώπιση της νόσου, τι κονδύλια απορροφήθηκαν, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης σε κοινότητες και οικισμούς, όπως επιτάσσει η πολιτική δεοντολογία και ο νόμος.

Θα αποκαλυφθεί ποιος Δήμος πρώτευσε και ποιοι υστέρησαν ή πήραν βαθμό κάτω από τη βάση….

Η Αυτοδιοίκηση ή θα είναι Ανθρώπινη ή θα μεταλλαχθεί σε….ετεροδιοίκηση.
Η εποχή θέλει Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή!

Εδώ κρίνονται οι Αιρετοί και Διοικούντες και όχι στην απλή γραφειοκρατική διαχείριση των κρατικών κονδυλίων…..

Οι Αντιπολιτεύσεις επιβάλλεται να ανασυγκροτηθούν, να δράσουν…..
Δίχως αντίλογο και διάλογο η τοπική Δημοκρατία…. μαραίνεται…

Αναμένουμε την ενημέρωση που δικαιούται ο καθένας Δημότης !

Οι ΠΕΔ και ΚΕΔΕ έχουν τις δικές τους ευθύνες για τη συνολική εικόνα των φορέων της Αυτοδιοίκησης….

Δημήτρης Παπακώστας/28-5-21




Total
0
Shares
Previous Article
Άλκηστη Κολοκύθα

Άλκηστη Κολοκύθα: Απάντηση στον αντιδήμαρχο Πρασίνου Δήμου Καρδίτσας. Όταν η ανικανότητα συνδυάζεται με την εμπάθεια

Next Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”