Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αιρετοί Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας με ευψυχία να αρθρώσουν αντίλογο!

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αιρετοί Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας με ευψυχία να αρθρώσουν αντίλογο!

Τα Τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα στον νομό Καρδίτσας, βρίσκονται σε πρωτοφανές τέλμα, η απογοήτευση, ο καθεστωτισμός των ηγετών «πνίγουν» κάθε φιλελεύθερη παρεμβατική φωνή, απαξιώνουν συλλογικά όργανα και προοδευτική κίνηση.

Η Καρδίτσα -και για τους παραπάνω λόγους- παραμένει κολλημένη στις τελευταίες θέσεις κατάταξης σε τοπικό εισόδημα (ΑΕΠ), πρώτη στις ανισότητες μεταξύ περιοχών της (ορεινά – κάμπος – πόλεις) και υπό δημογραφικό μαρασμό.

Παρά τον κεντροβαρή χαρακτήρα και τον πλούτο φυσικών πόρων, του καλού έμψυχου δυναμικού που διαθέτει – νέα γενιά με σπουδές και πολιτισμό, στη θέση ουραγού …
Οι εκλεγμένοι Αιρετοί της στο ΠΣ Θεσσαλίας, δείχνουν ένα …σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στον Λαρισοκεντρισμό, την ευημερούσα Ανατολική Θεσσαλία, τον εκάστοτε Αρχηγό …δεν δρουν σαν ίσοι προς ίσον.

Μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, οι Αντιπεριφερειάρχες διορίζονται όλοι από τον επικεφαλής, τον Αρχηγό, χωρίς συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Ούτε καν ερωτάται η ομάδα των συμβούλων ανά νομό κ Αντιπεριφέρεια.
Επιβλήθηκε δια νόμου η μονοκρατορία και η επιβολή εκ των άνω….

Αντίθετα ο ιδρυτικός νόμος 3852/2010 θέσπισε πολύ σωστά την άμεση εκλογή των Τοπικών – Χωρικών δηλ του ηγέτη σε κάθε νομό, με εξουσίες Νομάρχη (άρθρα 121&160). Ήξεραν οι πολίτες ποιος θα διοικεί το νομό τους σε περίπτωση επικράτησης του συνδυασμού .

Αυτή την στιγμή, η Αντιπεριφέρεια μας διοικείται ουσιαστικά από την…Λάρισα, τα κεντρικά της Θεσσαλίας – ήδη από τον Οκτώβριο (3 μήνες ως τώρα).

Στον γειτονικό νομό Τρικάλων είχε οριστεί Αντιπεριφερειάρχης για 4 χρόνια από την αρχή της θητείας (2019-23).
Στο νομό Λάρισας, ορίστηκε πρόσφατα νέος Τοπικός Αντιπ/ρχης ο έως τώρα Πρόεδρος ΠΣ Θεσσαλίας.
Η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας … στην αναμονή, το ….περίμενε !

Όμως η κατάσταση επιβαρύνεται :
1. Τα αντιπλημμυρικά καθυστερούν, οριστικές λύσεις αργούν.
2. Τα μεγάλα έργα Αχελώου (φράγμα Συκιάς κα) παραμένουν ημιτελή.
3. Κεντρικοί δρόμοι Διαπεριφερειακής σημασίας με επικίνδυνη βατότητα, προς Τύμπανο – Συκιά – Άρτα.
4. Ακόμη δεν ολοκληρώθηκε ο άξονας Καρδίτσα – Λάρισα …. ( Συκεώνας)!!!
5. Το σύστημα πολιτικής προστασίας, αργό, παλαιό, αναποτελεσματικό.
6. Οι Δομές Υγείας με πολλά προβλήματα.

* Ελπιδοφόρες – ευτυχώς – οι χρηματοδοτήσεις / εντάξεις μεγάλων έργων από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών : Ε65- βόρειο  τμήμα και τα 143 εκατομμύρια ευρώ για οδικές βελτιώσεις σε Αργιθέα – Μουζάκι – Δήμο Καρδίτσας.

• Η ηγεσία, η Συμπολίτευση του ΠΣ επι 11 έτη, οφείλει να αντιληφθεί ότι η κοινή γνώμη έχει κουραστεί από την στασιμότητα, την εξάρτηση, τις παλινωδίες.
Ο νέος Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης, πρέπει να ηγηθεί του συλλογικού αγώνα για μια Καρδίτσα ισότιμη, δυναμική ,καινοτόμα με ισόρροπη δίκαιη αειφορική ανάπτυξη.
Να έχει τη βούληση και τα κότσια για αντίλογο,διεκδίκηση και συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις, τον ίδιο τον Λαρισοκεντρισμό.
Να βρει την ευψυχία να ορθώσει πολιτικό ανάστημα προς όλους !

••• Η Κυβέρνηση, η Βουλή να εφεύρει νέους δημοκρατικούς αποκεντρωτικούς τρόπους εκλογής των Τοπικών Αντιπεριφερειαρχών (Νομαρχών), δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν εκείνοι τα πρόσωπα στα πλαίσια των συνδυασμών στις Περιφ εκλογές.

Οι Περιφερειάρχες – όπως κ οι Δήμαρχοι – να είναι πρώτοι μεταξύ ίσων και όχι μονοκράτορες….. μικροί πρωθυπουργοί ή …”αποφασίζομεν και διατάσσομεν…

* Ο νέος Τοπικός Ηγέτης Καρδίτσας θα κριθεί αυστηρότερα στην νέα διετία !
Αναμένουμε ….

•Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Αλήθεια και η Πατρίδα !

Σημείωση: Οι Δημότες νομού μας ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την παράταξη του ΝΥΝ Περιφερειάρχη και εξέλεξαν άξιους – κατά τεκμήριο -αιρετούς, οι οποίοι θα αξιολογηθούν από τα πεπραγμένα και πρωτοβουλίες τους ο καθένας .

Θυμίζουμε σταυρούς προτίμησης κατά σειρά :

Νίκος Καραγιάννης (8.380)
Γαϊτανίδης Κων. (7911) – πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε
Νούσιος Κώστας (7.751)
Αναγνωστόπουλος Δημ. (6.829)
Ρογγανάκη Λία (6.184)

Δημήτρης Παπακώστας /19-1-21
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας: Επίσκεψη Ανδ. Ξανθού σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας: Επίσκεψη Ανδ. Ξανθού σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο
Αίολος/Γόμφοι

Χάρης Φόρος: Ανυπομονούμε για την επιστροφή στο παρκέ