Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Ο Παραμεγδόβιος άξονας στάσιμος λόγω… αδιαφορίας της Περιφ. Θεσσαλίας

Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Ο Παραμεγδόβιος άξονας στάσιμος λόγω… αδιαφορίας της Περιφ. Θεσσαλίας

Στο άριστο σημερινό άρθρο της evrytanikos palmos, που τιμά την ερευνητική δημοσιογραφία, για το: Τις πταίει για τη στασιμότητα στην ολοκλήρωση με άσφαλτο του σημαντικού οδικού Παραμεγδόβιου άξονα – που θα συνδέσει ν. Καρδίτσας με ν. Ευρυτανίας, την Θεσσαλία με την Στερεά και το Αγρίνιο/που ο Χαρίλαος Τρικούπης, πρώτος είχε την ιδέα – αποδεικνύεται με τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του εργατικότατου και έμπειρου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού, του φίλου Δημάρχου Αγράφων Ευρυτανίας Αλέξη Καρδαμπίκη και του δραστήριου ΔΣ της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας, ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, αποτελούν … προφάσεις εν αμαρτίαις, κατά το κοινώς λεγόμενο: “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….”.

Ο επί 3 θητείες Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έμμεσα μεταθέτει τις ευθύνες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ότι τάχα δεν προχωρά την Ασφαλτόστρωση του τμήματος εντός εδαφικής έκτασης του νομού Ευρυτανίας (Μαυρομμάτα).

Ο ίδιος, όπως του επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός, κωλυσιεργεί την Ασφαλτόστρωση εντός Θεσσαλικού εδάφους:

1.Δρόμο “Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας έως Φελίκι Κέδρων Ευρυτανίας”, μόλις 6 χλμ…..παρότι πέρασαν 9 έτη από τη δέσμευση ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων του τότε Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας (κανάλι Βουλής).

Παρότι είναι έτοιμη η μελέτη,τα Περιβαλλοντικά και ο φάκελος του έργου….

2. Δρόμο “Αργύρι Αχελώου – έως όρια Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας (Νέο Αργύρι) – 5 Χλμ.

3. Δρόμο Πετρίλο έως Τροβάτο Ευρυτανίας ….κ.α

• Στο ίδιο πνεύμα, κινείται και ο Δήμαρχος Αγράφων Ευρυτανίας, που καλεί τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να δημοπρατήσει άμεσα τη Γέφυρα Μέγδοβα, που καθυστερεί επί πέντε και πλέον έτη, με προφάσεις περί…. “τυφλού έργου”….
Απλά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Περιφερειάρχης “Θεσσαλίας” δεν έχει την πολιτική βούληση για Ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας και ενεργεί πλέον ως “Περιφερειάρχης Λάρισας με … ολίγον Τρίκαλα”…..

• Με πρόσφατο άρθρο μας του τονίζαμε: Ας αφήσει τα… σύνθετα έργα και ας προωθήσει τα απλά…..ας ασφαλτοστρώσει τα εντός Θεσσαλίας οδικά τμήματα, όπως έχει υποχρέωση, όπου ταλαιπωρούνται καθημερινά μικροί μαθητές ….

– Η Θεσσαλία δεν τελειώνει στο…. Δέλτα Καρδίτσας……

• Η ορεινή Αργιθέα, τα Αγραφιώτικα χωριά που συνορεύουν με την Ευρυτανία …. είναι εκτός πολιτικής δράσης; …..”αποπαίδια” της ισχυρής Θεσσαλίας;…

* Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Υποδομών οφείλουν να αποκαταστήσουν τις χρόνιες αδικίες σε βάρος των ορεινών Αγράφων – Θεσσαλικών και Ευρυτανικών – ώστε το 2021 να μην υπάρχει Δήμος και Νομός με χωματόδρομους….. βατότητας αρχών 20ου αιώνα……
Αποτελούμε μοναδικό αρνητικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη!

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υποσχέθηκε στους μικρούς μαθητές του μονοθεσίου σχολείου Αγράφων Ευρυτανίας, στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς…!

• Αναμένουμε την παρέμβαση τους, όπως και των Βουλευτών Καρδίτσας και Ευρυτανίας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φ.Σπανού, της επί χρόνια Βουλευτού Ευρυτανίας Ντόρας Μπακογιάννη – καθότι η σύνδεση των ενιαίων Αγράφων με σύγχρονο οδικό δίκτυο ήταν ιδέα και όραμα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, από τη δεκαετία 1980…..

• Της Δημοτικής Αρχής και των Αιρετών Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας…..
• Των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων ….

•Φίλοι όλοι! Φιλτάτη η Αλήθεια και η ορεινή Πατρίδα!

Δημήτρης Παπακώστας / 2 Μαρτίου 2021
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας
Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006 & Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας 2017 – 19




Total
0
Shares
Previous Article
lefta lepto mixanima atm

Προσοχή: Απάτη με επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες στο Μουζάκι

Next Article
epistreptea prokatavoli epidomata

Επιστρεπτέα 6: Έως τις 16 Μαρτίου οι αιτήσεις - 500 έως 50.000 ευρώ στους δικαιούχους