Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε και την πλούσια νήσο Ρόδο!

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε και την πλούσια νήσο Ρόδο!

Μετά τα ορεινά δυσπρόσιτα ,με χαμηλό τοπικό ΑΕΠ, Δερβενοχώρια – που συγχωνεύθηκαν με παράλιο Δήλεσι και Τανάγρα , ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης του 2010( που καταψήφισε η ΝΔ αλλά εδώ και χρόνια δεν μιλάει για τολμηρή νέα ρεαλιστική μεταρρύθμιση στην ΤΑ), κατέκαψε και το όμορφο πλουσιότατο νησί της Ρόδου, με πολλαπλάσιο τοπικό ΑΕΠ από το μέσο ΑΕΠ της Χώρας.

^ Ο νομοθετικός παραλογισμός το 2010 συνένωσε 10 καποδιστριακούς δήμους του νησιού , που είχαν τοπική και κοινωνική αναφορά , εποπτεία – επίβλεψη του χώρου , συμμετοχικότητα ενεργών πολιτών και δημιούργησε Εναν(1) υπερτροφικό ΟΤΑ:
τον «ενιαίο» Δήμο Ρόδου σε έκταση 1.400 τ χλμ — ήτοι : 4 φορές η έκταση Αργιθέας (372 τ χλμ).

•Αποτέλεσμα: σε συνδυασμό με υποβιβασμό κοινοτήτων και δημοτικών ενοτήτων , να συγκεντρωθεί όλη η τοπική εξουσία και οι μηχανισμοί στην έδρα του νέου δήμου.

Οι πόροι να μοιράζονται άνισα και να εγκαταλείπονται τα δάση , οι ορεινές περιοχές , οι λιγότερο ευημερούσες.

^Σύμφωνα με καταγγελίες ντόπιων το τοπικό Δασαρχείο εντελώς παρατημένο . Όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

@ Όμως οι δασικές πυρκαγιές σβήνουν τον χειμώνα! Δηλαδή με την έγκαιρη προετοιμασία ( αντιπυρικές ζώνες – καθαρισμός ) και πρόληψη.

@ Οι τοπικοί δασοφύλακες , οι κοινοτάρχες είναι οι… φαροφύλακες των νησιών , των απόμακρων ορεινών , της υπαίθρου , των δασών …!

•• Θα το ξαναπούμε: Τολμηρή Ριζική νέα Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση ΤΩΡΑ!

^ Νεος χάρτης ΟΤΑ.

^ Οι 6500 Κοινότητες να μετατραπούν σε Μονάδες Αποκέντρωσης και Προστασίας Περιβάλλοντος σε οργανική στενή σχέση με Δασαρχεία που πρέπει να ενισχυθούν , με Πυροσβεστική , ΕΛΑΣ , Αποκεντρωμένες Δκσεις, ΥΠΕ κα.

* Οι κοινοτάρχες «φαροφύλακες και κλιματικοί επιστάτες» -οιονεί κρατικοί λειτουργοί [13000 άνθρωποι: πρόεδροι και αντιπρόεδροι Δύναμη πρωτοβαθμιας πολιτικής προστασίας]!!!

^ Βασική ενδοδημοτική μονάδα ΤΑ οι 700-800 καποδιστριακές δημοτικές Ενότητες με Τοπικό Αντιδήμαρχο η καθεμία και ουσιαστικές minimum εξουσίες και όχι …απλοί υπάλληλοι εκάστου ηγέτη.

••• Δυστυχώς η ΤΑ έχει μετατραπεί με τον ισοπεδωτικό υπερσυγκεντρωτικό Καλλικράτη ( ν 3852/2010 χωρίς το ‘δίδυμο‘ πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.ΔΑ) σε θεσμό χωρίς ουσία, διχως λογοδοσία, τοπική δημοκρατία και συμμετοχικότητα πολιτών.

@ Πληρης η διαχειριστική ασυδοσία του ηγετικού Διευθυντηρίου σε έκαστο ‘’Καλλικρατικό’’ Δήμο (335 ).

^ Η λαϊκή σοφία σαφέστατη : όπως στρώνεις , έτσι θα κοιμηθείς …και : αν ρυπάνεις τη θάλασσα θα το βρείς στο …αλάτι !

Δημήτρης Παπακώστας 23-7-23

Αιρετός ΤΑ 25 έτη: Νομικός
Total
0
Shares
Previous Article
poas slide 2023

24ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα στο Λαγκάδι Ανθηρού την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Next Article
dasos

Δήμος Πύλης: Προσέχουμε τα δάση μας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”