Δημήτρης Παπακώστας: Κοινή Συνεδρίαση ΔΣ Αργιθέας και Μουζακίου για επείγοντα θέματα!

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Κοινή Συνεδρίαση ΔΣ Αργιθέας και Μουζακίου για επείγοντα θέματα!

Η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Μουζακίου κ. Παρασκευή Ντούρβα με συναίσθηση του θεσμικού ρόλου της προτείνει δημόσια με άρθρο της προς το προεδρείο του Δήμου Μουζακίου την έκτακτη σύγκληση ΔΣ με θέμα την αρνητική εξέλιξη στο υποκατάστημα τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι (κλείσιμο).

|. Επιτέλους ! Οι Αντιπολιτεύσεις ζητούν, απαιτούν, προτείνουν και διεκδικούν!

• Η φίλη Π. Ντούρβα επικαλείται στο άρθρο και την ταλαιπωρία….- Γολγοθάς, αναφέρει- που θα υποστούν οι κάτοικοι ορεινών χωριών – Ευρύτερου Δήμου Μουζακίου και Αργιθέας από το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος και τις μετακινήσεις στην πόλη της Καρδίτσας ή των Τρικάλων.

– Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι….” Γολγοθάς” για τους ορεινούς Αργιθεάτες είναι η επικίνδυνη βατότητα του κεντρικού άξονα “Μουζάκι – Τύμπανος – Αργιθέα – Συκιά – Άρτα” που είναι ασυντήρητος εδώ και πολλούς μήνες, με λακούβες πολλές, χωρίς σήμανση, πλέγματα και στηθαία ασφαλείας….!
Το ίδιο και χειρότερα και στον άξονα Ανατολικής ….

||. Οι δύο Δημοτικές Αρχές μαζί με τα ΔΣ των δύο γειτονικών ΟΤΑ είναι η ώρα να ενεργοποιηθούν και από κοινού να συνεδριάσουν με αιτήματα:

1. Άμεση αποκατάσταση βατότητας κεντρικού άξονα έως Συκιά – όρια Άρτας.
Σήμανση πλέγματα τοιχεία αντιστήριξης στηθαία – λακούβες!
Ασφαλτόστρωση εναλλακτικής διαδρομής λόφο Πέντε Αδέλφια.
Επένδυση εσωτερικά και φωτισμός στις 5 Σήραγγες Συκιάς ,με συνεργασία Υπουργείου Υποδομών και ΔΕΗ.
Ένταξη έργων στην εργολαβία της ΤΕΡΝΑ ΑΕ – ποσού 143.000.000€.

2. Ολοκλήρωση φράγματος Συκιάς ή άλλως άμεση αποκατάσταση βλαβών σε περιβάλλον και οδικό δίκτυο.
Τεχνικά έργα στήριξης στα τρία σημεία καθίζησης στο 3ο &4ο Χλμ Κοράκου – Βραγκιανά λόγω αλλαγής κοίτης Αχελώου ποταμού, εξαιτίας των παρατημένων προφραγμάτων Συκιάς και έργων εκτροπής Αχελώου συν το εγκαταλειμμένο εργοτάξιο εταιρείας που άλλαξε αντικανονικά την κοίτη του ποταμού (δίπλα στην Γέφυρα Κοράκου) ,όπως τονίζει και η πρόσφατη Έκθεση Αυτοψίας της Δνσης Μελετών Υποδομών.

3. Παράδοση φακέλου και Μελέτης οδικής Σήραγγας Τυμπάνου – που έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας ,στην αξιόπιστη ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ ώστε να ωριμάσει τεχνικά το καίριο αυτό αίτημα μας και ανάθεση έργου εντός διετίας με συμπληρωματικό προϋπολογισμό από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών ( κόστος περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ).

4. Επίσης, κατάθεση της Μελέτης για στέγαστρο Μεγ Σκάλας Ανθηρού στην ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ένταξη του έργου μέσω του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών στην εργολαβία των 143 εκατομμυρίων ευρώ, άμεσα!
Κίνδυνοι για παιδιά και ΚΤΕΛ – σχολικός δρόμος.
Στενή συνεργασία Δήμων – Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υποδομών!

• Οι φίλοι του Μουζακίου, αλλά και της Καρδίτσας ας δώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βάρος και στην ασφαλή προσβασιμότητα από Άρτα και ορεινή Αργιθέα – ζωντανά χωριά κοιλάδας Αχελώου, ως Πατριώτες και Φίλοι με τους Αργιθεάτες-Θεσσαλούς και τους Αρτινούς, αλλά και ως καταναλωτές – πελάτες επί δεκαετίες στην πλούσια αγορά τους !!!

• Οι καθύλην αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες ας ελέγξουν την απαράδεκτη Βατότητα και ας επιβάλλουν, επιτέλους!!!,τις νόμιμες κυρώσεις (ν3481/2006 άρθρο7 Παρ 5-6).

* Αξιέπαινη η πρόταση και πρωτοβουλία της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Μουζακίου, ευχόμαστε να την ακολουθήσουν και άλλες παρατάξεις….

Δημήτρης Παπακώστας
* (Αιρετός ΤΑ- Δήμαρχος Αχελώου -Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας- 25 έτη)Total
0
Shares