Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: “Ηχήστε…. καμπάνες” της Παναγιάς Σπηλιώτισσας!… ξεκινούν εργολαβίες…

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: “Ηχήστε…. καμπάνες” της Παναγιάς Σπηλιώτισσας!… ξεκινούν εργολαβίες…

Επιτέλους, κάτι άρχισε να κινείται στην πολύπαθη ορεινή Ανατολική Αργιθέα!

Η ελπίδα για οδική ασφάλεια και προσβασιμότητα με ασφαλτοστρωμένους δρόμους (όχι χωματόδρομους αρχών….20ου αιώνα) …αχνοφέγγει!

1. Η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΚ ΑΕ με έδρα την Καρδίτσα, που έχει υπογράψει σύμβαση από το 2019 με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εγκαταστάθηκε στη δεύτερη εργολαβία Ασφαλτόστρωσης από Λίμνη Στεφανιάδας έως Αετοχώρι. Αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής οδού 9 από Διασταύρωση Βραγκιανών – Β Μάραθο – Αετοχώρι – Λίμνη Στεφανιάδας – Ι Μ Σπηλιώτισσας, που θα συνδέσει την Άρτα και τα χωριά Αχελώου – Αργιθέας με Κοινότητες Ανατολικής και Μοναστήρι μας, με σύγχρονο ασφαλή δρόμο.

Η ΤΕΚ ΑΕ, όπως πληροφορούμαστε, ανέβασε, χθες, μηχανήματα και αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες με έντονους ρυθμούς, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.

• Το 2018 εγκρίθηκε η πίστωση των 4.500.000€ από Υπουργό Υποδομών (τότε) Χρήστο Σπίρτζη – ο οποίος επισκέφθηκε τη Συκιά Αργιθέας Οκτώβριο 2018 – & τον φίλο ΓΓ Γ. Δέδε με παρέμβαση της τότε Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα και Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλία Αντωνίου.

Συνολικά διατέθηκαν για ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού 9 το 2016-2018 – ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ από Υπουργείο Υποδομών σε Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την συνάντηση μας στο γραφείο του Γενικού – Ιούνιο 2016.

• Χρειάζεται από την παρούσα Κυβέρνηση να διατεθεί μια τρίτη πίστωση ώστε να ολοκληρωθεί και το τελευταίο οδικό τμήμα από Β Μάραθο έως Αετοχώρι.
Πρόκειται για έργο πνοής που θα βγάλει την Αργιθέα από την οδική απομόνωση, με υπεραξία για τουριστική ανάπτυξη και πολιτιστική πρόοδο.

√ Αγωνιζόμαστε όλοι για την ολοκλήρωση του έργου Ασφαλτόστρωσης,από Κοινοτάρχες και Δημοτική αρχή έως Περιφερειάρχη, ΠΣ Θεσσαλίας, Βουλευτές και Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κκ Τιμόθεο και Αργιθεάτες όπου Ελλάδας!

2. Η πρώτη εργολαβία Ασφαλτόστρωσης είχε ακουστεί αρχικά ότι θα έφθανε έως Λίμνη Στεφανιάδας. Δυστυχώς εκτελέστηκε έργο μόνο σε μήκος 2 Χλμ.
Δεν έχει παραληφθεί το τμήμα αυτό από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας.
Η πτώση των τοιχείων μπετόν αντιστήριξης, προφανώς λόγω μη επαρκούς θεμελίωσης ή έντονων καιρικών φαινομένων (θα το διαπιστώσει η αρμόδια επιβλέπουσα Υπηρεσία) πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

√ Από την εμπειρία μας, έχουμε την άποψη, στα εδάφη μας πρέπει να γίνονται πέτρινοι τοίχοι (όπως σε σιδηροδρομικές γραμμές ΟΣΕ) – όχι μπετόν, για να επιτυγχάνεται καλύτερη θεμελίωση και λιγότερο βάρος.

√ Οι Αιρετοί της Αργιθέας και οι πολίτες, έχουμε χρέος να κοιτάμε τα εκτελούμενα έργα, να ενημερώνουμε σχετικά την επιβλέπουσα Υπηρεσία.
Οι δρόμοι γίνονται για τον Τόπο, την δική μας ασφάλεια….. άσχετα από ποιος έχει την τυπική αρμοδιότητα….( Υπουργείο – Περιφέρεια – Δήμος κλπ).

√ Η αξιόπιστη εταιρεία του Χρ. Κατσιάβα είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθεί, καθώς και ο έμπειρος Δ/ντης Τεχνικών Έργων Δ. Κουτρομάνος.

3. Κατά Πληροφορίες μας, ανέβηκε – ή ανέβει συντομότατα – μεγάλο μηχάνημα για εργασίες στην σοβαρή κατολίσθηση στο Πευκόφυτο, που έχει αποκόψει οδικά τα οκτώ χωριά Ανατολικής Αργιθέας με Καρδίτσα – Μουζάκι.
Επειγόντως πρέπει να δοθούν λύσεις και στο πολύπαθο Βλάσι (γέφυρα κλπ).

• Ευχαριστούμε και την Περιφερειακή παράταξη Λαϊκής Συσπείρωσης για την σχετική ερώτηση προς την Περιφ. Αρχή Θεσσαλίας, μετά το πρόσφατο άρθρο μας στα έγκυρα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η μόνη παράταξη που στηρίζει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα μας.

Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι Αιρετοί ΠΣ Θεσσαλίας.

Η ορεινή Αργιθέα (Δυτική – Ανατολική) ανήκει στην ισχυρή Θεσσαλία, δεν είμαστε…ο πτωχός συγγενής του Κάμπου!
Οι Αργιθεάτες εργάζονται – κατοικούν και ψηφίζουν στα χωριά αλλά και τις Θεσσαλικές πόλεις…! Ισχυρό το Λόμπυ Αργιθεατών …..

4. Παράλληλα η ανάδοχος των έργων αποκατάστασης από πλημμύρες Ιανού, η ισχυρή ΤΕΡΝΑ ΑΕ – που ως γνωστόν κατασκευάζει και την Ε65 /Λαμία- Καρδίτσα – Τρίκαλα – Εγνατία οδός, προχωρά στον σχεδιασμό και εκτέλεση έργων στους Δήμους Αργιθέας – Μουζακίου και Καρδίτσας (όπως αποφάσισε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Α Καραμανλής – και πολύ σωστά και αποτελεσματικά με την αναγκαία διαδικασία Φαστ-Τρακ και με το σημαντικό ποσό των 143.000.000€).

Απαιτείται βέβαια η ενεργοποίηση και κινητικότητα των Αιρετών Φορέων ώστε να παραχθεί γρήγορα καλό και ποιοτικό έργο .

Ή τώρα…. ή ποτέ! Ας μην χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία!

H Κυβέρνηση, με τη συνδρομή των Βουλευτών μας, διέθεσε σημαντικές πιστώσεις, στο δικό μας χέρι να πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τα πεπαλαιωμένα οδικά δίκτυα των χωριών μας.

* Είναι η μοναδική ευκαιρία ο άξονας της Διαπεριφερειακής Εθνικής οδού που συνδέει Θεσσαλία/Καρδίτσα με Άρτα/Ήπειρο, ιδίως το επικίνδυνο από :
Χωριό Αργιθέας έως Άγιο Μηνά – Αγορασιά – Συκιά (ημιτελή παρατημένα έργα Αχελώου) και εναλλακτική διαδρομή πέντε Αδέλφια, να γίνει σύγχρονο με στηθαία – πλέγματα – τοιχεία αντιστήριξης και σήμανση, χωρίς λακούβες.

••• ” Ηχήστε καμπάνες” της Παναγιάς Σπηλιώτισσας!!! για τα καλά νέα στην μελαγχολική εποχή που ζούμε…..

• Υπολογίζουμε στην επίσκεψη του νυν Υπουργού Υποδομών, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του ίδιου του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων στην κοιλάδα Αχελώου, στα έργα Συκιάς και την Ανατολική Αργιθέα!

– Για μια Αργιθέα χωρίς άβατους τριτοκοσμικούς χωματόδρομους…

• Παρακολουθούμε – Παρεμβαίνουμε – Προτείνουμε !

Δημήτρης Παπακώστας
Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών/4-6-21




Total
0
Shares
Previous Article
Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λάρισας μαθαίνουν για το ΕΣΠΑ

Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λάρισας μαθαίνουν για το ΕΣΠΑ

Next Article
Δωρεάν rapid tests σε Πύλη και Στουρναραίϊκα

Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα σήμερα Παρασκευή 4/6

Related Posts