Δημήτρης Παπακώστας: Η ορεινή Αργιθέα στο Επίκεντρο Πολιτιστικής Δημιουργίας !

Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Η ορεινή Αργιθέα στο Επίκεντρο Πολιτιστικής Δημιουργίας !

Αύριο Κυριακή 30 Ιουλίου στο Λαγκάδι Ανθηρού και μεθαύριο 31 Ιουλίου στην Αγιά Σωτήρα Θεσσαλικών Βραγκιανών …’κτυπάει’η καρδιά της ορεινής Πατρίδας μας : Αργιθέας – κοιλάδας Αχελώου και Νότιας Πίνδου:

1. Στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Λαγκαδίου Ανθηρού ( έδρας δήμου) αύριο Κυριακή ώρα 11.30 πμ το ΔΣ της ΠΟΑΣ (ομοσπονδία συλλόγων) προσκαλεί όλους τους Αργιθεάτες – ντόπιους κ απόδημους – τους πολιτικούς και τη νεολαία στην κεντρική πολιτιστική εκδήλωση της χρονιάς:

Tο 24ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα.

^Επιτέλους αλλάζει η τοποθεσία και δεν γίνεται κάθε χρόνο στον ίδιον χώρο (Αγ Νικόλαο Βλασίου), που έχει κουράσει και ξεφτίσει τον θεσμό του Ανταμώματοw.

^Ελπίζουμε του χρόνου στον οικότοπο της Παναγίας Επισκοπής στην κοιλάδα Αχελώου, το 25ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα.

• Κατά πληροφορίες θα παραστούν Βουλευτές- Αιρετοί Περιφέρειας -Δήμων.

^ Πολλοί Υποψήφιοι για περιφέρεια Θεσσαλίας και γειτονικούς ΟΤΑ .

^ Η επικεφαλής των «Ενωμένων Θεσσαλών» Ελευθερία Τζανακούλη θα τιμήσει -σύμφωνα με πηγές μας – την εκδήλωση των Αργιθεατών.

Ίσως αποτελέσει την έναρξη προεκλογικών περιοδειών της σε περιοχές που εγκατέλειψε η περιφερειακή αρχή στα 13 έτη εξουσίας της…

2. Στην Ιερά Μονή Σωτήρος, στο ΚαστροΜονάστηρο της «Αγιάς Σωτήρα»Βραγκιανών τη Δευτέρα πρωί 31-7-23 παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κκ Τιμοθέου, των στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Καρδίτσας -της κ Μαργαρίτας Τηλιοπούλου, του καλλιτέχνη Συντηρητή -αναδόχου Αλέξανδρου Κωνσταντά, του Δωρητή -Χορηγού Γιατρού Φάνη Στάθη του Χριστόδουλου και Τερψιχόρης, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιερέα Δημ Αγόρη, μελών της Διαχ. επιτροπής και άλλων πατριωτών θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης και Παραλαβής του έργου της αναγέννησης των σημαντικών τοιχογραφιών – αγιογραφιών και του Τέμπλου στον ιερό ναό Σωτήρος, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ !!!

•• Το …Θαύμα της « Αγιάς Σωτήρα» συντελέστηκε και αποκαλύπτεται μεθαύριο Δευτέρα 31- Ιουλίου !!!

^ Η ‘Μεταμόρφωση’ με άριστο επιστημονικό τρόπο και με σπάνια υλικά του ιερού χώρου δείχνει τη δύναμη της προσφοράς, της πίστης,του πατριωτισμού και της ευγενούς σκυταλοδρομίας από γενιά σε γενιά με όραμα : να παραμείνει το ΚαστροΜονάστηρο Βραγκιανών όρθιος και λειτουργικός Πνευματικός – Πατριωτικός Φάρος , που θα φωτίζει τον όμορφο Τόπο , θα οδηγεί τις επόμενες γενιές έως συντέλειας των αιώνων …!

^ Όσο θα κρατάμε Ζωντανά και Όρθια τα Μοναστήρια , τις εκκλησιές , τα Μνημεία της ορεινής Πατρίδας , το μέλλον είναι βέβαιο και ασφαλές . Τίποτα δεν θα λυγίζει τη θέληση για συνέχεια και δημιουργία !

Παρά τα τυχόν σημάδια υποχώρησης και παρακμής , εντελώς προσωρινά ..

^ Η πίστη στις παραδόσεις , στα έθιμα , στα τραγούδια και χορούς των προγόνων , η αγάπη στα μνημεία μας και στα πάτρια ,δεν είναι …λατρεία μιας τέφρας ( στάχτης προς σκόρπισμα )ή μιας ουτοπίας που θα χαθεί …. α λ λ ά είναι η διατήρηση μιάς μόνιμης φλόγας , η αίσθηση μονιμότητας και συνέχειας έως συντέλειας των αιώνων !!!

••• Τιμή σε όλους τους συντελεστές αυτού του θαύματος …

^ Χρέος τιμής , τάμα πατριωτικό για κάθε Βραγκιανίτη ,Αργιθεάτη – Αγραφιώτη και Θεσσαλό όπου γης να προσκυνήσει την Αγιά Σωτήρα, να θαυμάσει το Νέο Φώς !!!

^ Όλοι στις 6 Αυγούστου στη Θ Λειτουργία – Λιτανεία και Παραδοσιακό Πανηγύρι ..

——————

Διαβάστε για έργο και καταπληκτικές φωτογραφίες στο πρόσφατο φύλλο της έγκυρης πατριωτικής εφημερίδας του δημοσιογράφου από τα Βραγκιανά Λ. Ι. Πολύζου.

Δημήτρης Παπακώστας 29-7-23

Total
0
Shares