Δημήτρης Παπακώστας: Η ορεινή Αργιθέα πληρώνει την διάλυση υπηρεσιών Δνσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας …

Γινόμαστε μάρτυρες μιας γραφειοκρατικής τρέλας, που επιτείνεται από την πλήρη διάλυση υπηρεσιών της Δνσης Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) Καρδίτσας με ακέραιη πολιτική ευθύνη του Περιφερειάρχη – του Τοπικού Αντιπεριφερειάρχη.

• Η ΔΤΕ ως κύριος του έργου και επιβλέπουσα υπηρεσία καθυστερεί επι μήνες την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων ( νέα ΑΕΠΟ – χώροι απόθεσης μπάζων) με συνέπεια να μην επανεκκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της κεντρικής σημασίας επαρχιακής οδού 9 :’ Σπηλιωτισσα – Λίμνη Στεφανιαδας- Αετοχωρι [ όπου ανάδοχος από 2019 η ΤΕΚ ΑΕ ]και ΒΜαραθο – Διασταύρωση Βραγκιανων ‘(περί τα 15 χλμ σνλ).

^ Στην αρχή οι υπεύθυνοι της Περιφ Αρχής έριχναν , ως συνήθως , τις ευθύνες αργοπορίας στο Δασαρχείο Μουζακίου… όταν αποδείχτηκε αυτό ψέμα , αφού οι υπηρεσίες του Δασαρχείου – Δνσης Δασών ήταν συνεπείς καθολα , έδιναν σε διαμαρτυρόμενους Αργιθεατες [δυστυχώς οι τοπικοί Αιρετοί 17+1_ δεν έδειξαν ενδιαφέρον, δεν έκαναν ούτε μια παράσταση για το θέμα] υποσχεσεις ότι τα χαρτιά είναι στη Λάρισα στον αρμόδιο ( κ Παπαδημητριου )…

^ Σε τηλεφ κλήσεις ο εν λόγω απαντούσε: “Ουδέν έγγραφο εχουμε λάβει από ΔΤΕ Καρδίτσας για την νέα ΑΕΠΟ δρόμου Λίμνη- Αετοχωρι με ανάδοχο την ΤΕΚ ΑΕ.”

^ Χθες ο Μηχανικος κ Κωστακης δήλωσε -έγκυρες πληροφορίες: “Ίσως απαιτηθούν από 10 έως 20 και πλέον μέρες ακόμη “..,

• Ήτοι μέσα Ιουλίου … και η εργολαβια ΤΕΚ ΑΕ θα μένει στάσιμη , άεργη !

^ Τέλη Σεπτεμβρίου πιάνουν τα πρωτοβρόχια στο Αετοχωρι (1000μ).

• Οι πιστώσεις που με σκληρό αγώνα πέτυχαν οι Αργιθεατες το 2016-18 από Υπ Υποδομών ( Χρ Σπιρτζης – Γ Δέδες- Π Βραντζα ) άνω 7.500.000€ δεν απορροφώνται , δεν μετατρέπονται σε χρήσιμες Υποδομές σε έναν ορεινό δρόμο που ενώνει χωριά Ανατολικής με Αχελωου, την Αρτα/ ΙΜ Σελτσου με ΙΜ Σπηλιωτισσας.

• Η επιβλέπουσα ΔΤΕ Καρδίτσας καθυστερεί άνευ λόγου και απαξιώνει την Αργιθεα και τους δημότες της …

1. Ουδεμία επίσκεψη στελεχών στον χώρο εκτέλεσης του έργου .
2. Ουδεμία συνεργασία με Δημ Αρχή και 17 Αιρετούς , ούτε με Ιερά Μητρόπολη που ενδιαφέρεται σφόδρα για ολοκλήρωση ασφάλτου .
3. Ουδεμία αποτελεσματική παρέμβαση του Τοπικού Αντιπεριφ)ρχη ή του ίδιου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας .

^Καλες οι Ημερίδες και οι …πλακέτες αλλά πιο καλά τα έργα εδαφικής κοινωνικής συνοχής …

•Το Υπ Υποδομών οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο χρήμα που διαθέτει για σημαντικά έργα σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές , να επιβάλλει κυρώσεις και εν τέλει να άρει την επίβλεψη του υπόψη έργου και να οριστεί ως επιβλέπουσα υπηρεσία η Κεντρική του Υπ Υποδομών προ της ανεπάρκειας ΔΤΕ.

• Δεν μας προκαλεί εντύπωση πλέον ,ούτε η σιωπή της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΣ , ούτε των τοπικών αιρετών – που έπρεπε να είχαν κατασκηνώσει έξω από Τζέλλα κ Μπλατσούκα /Κουμουνδούρου -Καρδίτσα ή των φορέων (κοινοτάρχη – συλλόγων) γιατί λείπει η αίσθηση ευθυνης προς τους Αργιθεατες και την Πατρίδα !

…Για όλα ίσως φταίει το κεντρικό κράτος … η κυβέρνηση που χορηγεί χρήματα, τα οποία λόγω ανικανότητας τοπικών υπηρεσιών λιμνάζουν και η απορρόφηση γίνεται με ρυθμούς χελώνας – με εργασία μόλις 2-3 μηνών το χρόνο .,,

* Η άλλη εργολαβια : Έως Λίμνη έγινε η μισή …μόλις 2 χλμ άσφαλτος με πολλά προβλήματα στήριξης πρανών και χωματόδρομο στο πιο επικίνδυνο τμήμα( άνωθεν Λίμνης Στεφανιαδας).

• Οι Βουλευτές , οι Αιρετοί , τα κόμματα , οι παρατάξεις θα τολμήσουν επιτέλους να συγκρουστούν με την Αυτοκρατορική Αλαζονεία των Θεσσαλαρχών ;

Επισημαίνουμε: Πρώτα θα γίνουν οι Βουλευτικές και μετά οι Τοπικές εκλογές !!!

•Η Ορεινή ΑργιθέαΑπαιτεί: Δημόσια ενημέρωση – ανάληψη ευθυνών , άλλως παραίτηση ή αποπομπές …

Δημήτρης Παπακωστας 18-6-22

Π. Εν. Αργιθεατων Θεσσαλών