Δημήτρης Παπακώστας | Η λογοδοσία αποτελεί υποχρέωση κάθε αιρετού

Share

Δημήτρης Παπακώστας | Η λογοδοσία αποτελεί υποχρέωση κάθε αιρετού

– Η κοινή γνώμη Αργιθέας αξίζει ενημέρωσης για την πρώτη λογοδοσία δημ αρχής στο ΔΣ της 29-2-24

Όπως τόνισε στο ΠΣ Αττικής ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Ν Χαρδαλιάς ( βλ πιο κάτω πλήρως δημοσιευμένη δήλωση του ) : “ Η λογοδοσία αποτελεί υποχρέωση του αιρετού -αυτοδιοικητικού “.

° Σε όλους τους δήμους πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη από τον νέο νόμο 5056/2023– άρθρο 7 , με οποίο προστέθηκε το άρθρο 67Α στον ν 3852/2010—ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας των Δημ αρχών προς τους ερωτώντες Δημ συμβούλους και κοινοτάρχες.
^ Σε όλους τους δήμους , διαβάζουμε δελτία τύπου περί των ερωτήσεων και των απαντήσεων που δόθηκαν από τους Δημ άρχοντες .
^ Πλην … δήμου Αργιθέας !!!
Ούτε η πλειοψηφία , ούτε η αντιπολίτευση , ούτε ένας αιρετός καταδέχτηκε να ανεβάσει κατατοπιστικό ενημερωτικό κείμενο για όσα διημείφθησαν στη σοβαρή συνεδρίαση του απολογισμού και λογοδοσίας .

Κατ´επανάληψη έχουμε υπογραμμίσει την αξία της ενημέρωσης των δημοτών μας, της δημοσίευσης και διαφάνειας πράξεων και λόγων των αιρετών.

^ Πρόσφατα ο γειτονικός Δήμος Μουζακίου ανακοίνωσε την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη δημοσιογράφου . Ο ορεινός Δήμος γιατί δεν οργανώνει ένα αντάξιο “γραφείο τύπου” και επικοινωνίας ,που θα μπορεί έγκαιρα και έγκυρα να δημοσιοποιεί όλα τα γεγονότα στους Αργιθεάτες , που βρίσκονται διάσπαρτοι ( μόλις 30% μόνιμοι – 70% σε Θεσσαλία – Βόρεια Ελλάδα – Αττική / Βοιωτία κα).
° Απαραίτητος ένας – τουλάχιστον -επαγγελματίας επαρκής δημοσιογράφος ,έστω και με μερική απασχόληση .
^ Στερείται χρημάτων το δημοτικό ταμείο ; Ή οι Αργιθεάτες θα τα ‘μάθουν’… στα καφενεία και από τα “σχόλια” του Διαδικτύου;

Υπάρχουν έγκυρα ΜΜΕ και τοπικές e-εφημερίδες που κάλλιστα μπορούν να μεταδώσουν τα γεγονότα και δράσεις : ποιά έργα δρομολογούνται – ποιές δημοπρασίες αναμένονται – ποιά ζητήματα εκκρεμούν …!

^ Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, ας αισθανθούν τα καθήκοντα του θεσμικού ρόλου τους ως εντολοδόχοι των 3.555 Αργιθεατών -Δημοτών .

° Η ειδική συνεδρίαση της Λογοδοσίας υποχρεωτικά δια νόμου γίνεται ανά δίμηνο και αναμένουμε ερωτήσεις – απαντήσεις – δεσμεύσεις και αλήθειες !

° Με την δημοσιότητα προάγεται η συμμετοχικότητα , η τοπική δημοκρατία …

Δημήτρης Παπακώστας 5-3-2024


@ σχετικό άρθρο για λογοδοσία Περιφ αρχής Αττικής :
https://www.amna.gr/region-attica/article/801696/Nikos-Chardalias-I-logodosia-apotelei-upochreosi-kathe-airetou

Δείτε επίσης