Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Η Ιατρική φροντίδα πρώτη προτεραιότητα για τα Ορεινά χωριά ΑΡΓΙΘΕΑΣ!

 

Έχουμε επανειλημμένα γράψει για το πρόβλημα της στελέχωσης των άγονων Απόμακρων Ιατρείων μας με Γιατρούς Υπαίθρου ή “επί θητεία”, όπως λέγονται.

Οι μόνιμοι κάτοικοι ,οι δημότες νοιώθουν απόλυτη ανασφάλεια όταν τα Ιατρεία μας παραμένουν κενά.

Το πλησιέστερο ΚΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ απέχει από 85-35 Χλμ,από Αργυρι, Βραγκιανα, Ανθηρό, Πετρίλο.Οι ιδιώτες γιατροί πολύ μακρυά και μεγάλο το κόστος μετακίνησης τους…

Όπως σημειώνει σήμερα σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γ. Πατουλης (& Προεδρος ΚΕΔΕ),πάνω από 12.600 νέοι γιατροί έχουν μετοικήσει για προσφορά υπηρεσιών τους στο Εξωτερικό.

Αποτέλεσμα ,να μην καλύπτονται οι θέσεις Αγροτικών Γιατρών σε Ορεινές Απόμακρες περιοχές και άγονα νησιά.

Οι προκηρύξεις άγονες, επαναλαμβάνονται διαρκώς, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά την παροχή οικονομικών κινήτρων από το Κράτος (400€/μήνα) ή τους Δήμους/ Περιφέρειες….

Τα τελευταία τρία έτη, χαρι στη συνεργασία Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας,τα Ορεινά Ιατρεία μας στελεχώνονται σε ικανοποιητικό βαθμό με οπλίτες Γιατρούς.

Έχουμε την τύχη , αυτή την περίοδο,να υπηρετούν στα Ιατρεία Βραγκιανων, Αργυριου Αχελώου Αργιθέας, Ανθηρου Αργιθέας αξιόλογοι νέοι γιατροί,που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Στο ιατρείο Πετριλου, υπηρετεί πολίτης γιατρός,όπως μας ενημέρωσε η κοινοτάρχης.

Η παρουσία των γιατρών αποτελεί μείζον ζήτημα , πρώτη προτεραιότητα για τους κατοίκους,τους υπερηλικους,τα ΑΜΕΑ,τα παιδιά!

Χωρίς αξιόπιστες Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Ιατρικής φροντίδας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεκτό επίπεδο Αξιοπρεπους Ζωής.

*Το ΔΣ Ορεινης Αργιθέας,με ομόφωνη απόφαση του ( υπαρ 152/2017)- που επιτέλους πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως και με υπέρβαση των οποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών-εχει αναγνωρίσει την αξία και την αναγκαιότητα της ιατρικής παρουσίας στην περιοχή μας,365 μέρες το χρόνο και έχει εγκρίνει κίνητρα υπέρ των μόνιμα υπηρετούντων Γιατρών ( πολιτών ή οπλιτών) και αναβάθμισης του εξοπλισμού των Ιατρείων μας, σε συνεργασία με τις κατά το νόμο κρατικές υπηρεσίες/ ΚΥ Μουζακίου,5η ΥΠΕ Θεσσαλιας, Υπουργείο Υγείας κλπ.

*Οι Γιατροί μας, μαζί με τις δομές του” Βοήθεια στο Σπίτι”- που λειτουργεί από το 2002 και τη νέα σημαντική κοινωνική δομή του Κέντρου Κοινότητας/ Αλληλεγγυης που λειτουργεί Αποκεντρωτικα στα Βραγκιανα Αχελώου για όλο τον Δήμο με Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο,από τον Μάιο 2018 με συνέργεια Δήμου Αργιθέας/ Περιφέρειας Θεσσαλιας/ Δήμου Καρδίτσας & ΥΠΕΣ ( Πρόγραμμα ΕΣΠΑ), είναι οι στυλοβάτες της κοινωνικής & ιατρικής φροντίδας για τους μόνιμους Αργιθεατες και πολλούς επισκέπτες κατά περιόδους ( καλοκαίρι/ Πάσχα/ χειμώνα).

Είναι μια καινοτόμα κατάκτηση , προσφοράς και αλληλεγγύης!

Όλοι οι Αιρετοί,οι ίδιοι οι δημότες, βρισκόμαστε στο πλευρό τους,με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, προσφοράς υπηρεσιών τους….

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας…….

Ppapakostas dimitris




Total
0
Shares
Previous Article
ogologiko kentro Thessaly slide

Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλία προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός 

Next Article

AE Mουζακίου Κ16 και Κ14: «Κ..αθάρισαν» τα ματς με νίκες!

Related Posts