Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Η Αυτοδιοίκηση δύσκολη και ευαίσθητη υπόθεση !

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Η Αυτοδιοίκηση δύσκολη και ευαίσθητη υπόθεση !

Συνταράσσεται η Αργιθεατικη κοινή γνώμη από την εν πολλοίς αναμενόμενη παραίτηση του επι 3 χρόνια αντιδημάρχου Αχελωου και τα όσα απρεπή διαμείφθηκαν στο σημερινό κρίσιμο ΔΣ Αργιθέας (ψήφιση προϋπολογισμού 2023).

Ο παραιτηθείς στενός συνεργάτης του δημάρχου ( από το 2016 όπως δήλωσε ως … ”ομάδα Γουδί” !) εξηγεί – ή προσπαθεί – τους λόγους αποχώρησης από την εκτελεστική επιτροπή του ορεινού δήμου μας .

Δεν θελουμε αυτή τη στιγμή να σταθούμε στους ισχυρισμούς του.

• Όμως νοιωθουμε ως Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατων – Π.Εν.Α- μετά από διαβούλευση με κεντρικά στελέχη μας να επισημαίνουμε :

1. Η ενεργός συμμετοχή στα δρώμενα  της αυτοδιοίκησης απαιτεί αντοχες , πίστη , όραμα και ενσυναισθηση.

Όσοι δεν αντέχουν … οφείλουν βγουν από την … πολιτική κουζίνα !

2. Η προσφορά του καθένα κρίνεται διαχρονικά και σε βάθος χρόνου . Ούτε σε μια εκλογική αναμέτρηση ούτε σε μια τεχνητή σύμπραξη .

3. Το αφήγημα του 2019: «όλοι οι παλιότεροι ( έτσι αποκλήθηκαν  οι έμπειροι και με γνώση αυτοδιοικητικοί) που από το 1960 ασχολήθηκαν με κοινά ,απέβλεπαν στο … ιδιον όφελος», καταρρέει με πάταγο!

4. Όσοι δεν διάβασαν τα εκλογικά προγράμματα – όπου και οι δυο μεγάλες παρατάξεις τάσσονται υπέρ των αειφορικων έργων ΑΠΕ στην υπό ερήμωση πατρίδα , ας αιτιώνται εαυτούς και να μην επικαλούνται όψιμα … αχαριστία από αρχηγούς που οπαδικά ακολούθησαν .

Το μίσος εναντίον άλλων , επιστρέφει δριμύτερο εσωτερικά …

5. Τρία χρόνια άσκησης τοπικης εξουσίας είναι αρκετά και δεν φταίει ο επικεφαλής για την δική τους αστοχία , απραξία , αδράνεια .

Καταξίωση αιρετού ( αντιδημάρχου) δεν είναι η απόλαυση τιμών και δημοτικού οχήματος επι 24 ώρες με επιβάρυνση δημοτικού ταμείου .

Είναι η παραγωγή έργων και η φροντίδα αδυνάτων δημοτών .

6. Όσοι είμαστε κατά του συγκεντρωτικού υπερενισχυμένου καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος και υπέρ της δίκαιης αναλογικής θεωρούμε τις συνεργασίες θεμιτές και αναγκαίες σε προγραμματική βάση και όχι … αποστασίες και ανίερες πράξεις .

Όλοι κρίνονται από παραγωγή -ή όχι -έργων υπέρ του τόπου .

7. Ο Δήμαρχος οφείλει δημόσια να ενημερώσει τους Αργιθεατες για τα τεκταινόμενα στην παράταξη της Συμπολίτευσης , να εξάγει τα συμπεράσματα του και να αντιμετωπίσει με παρρησία τις θέσεις τού  έως σήμερα στενού συνεργάτη του ( διαγραφή ή …άφεση αμαρτιών ). Να ανασυγκροτήσει την ομάδα πλειοψηφίας προωθώντας έργα που έχουν βαλτώσει .

7. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης να απαιτήσει διαφάνεια παντού – θεσμική συνεννόηση και πατριωτική ενότητα γιατί τα χωριά μας έχουν σοβαρότερα προβλήματα από τα … ‘νάζια’ μερικών αιρετών , που δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών !

•Σύντομα θα επανέλθουμε . Οι πατριωτικές δυνάμεις σε εγρήγορση !

* Η ανάπτυξη της Πατρίδας μας είναι υπέρτατος νόμος !!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ 22-12-22




Total
0
Shares
Previous Article
stathmos eleghou poiotitas aera

Εγκατάσταση έξι νέων Σταθμών Μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Next Article
Α. Σκόνδρα: Για αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο - Α. Σκόνδρα: Παράσταση με τίτλο «Η κορύφωση του δράματος του ΣΥΡΙΖΑ» - Ασημίνα Σκόνδρα: Όφελος για όλους η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Ασημίνα Σκόνδρα: Νόμος του Κράτους η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και η ανακουφιστική φροντίδα για τους χρόνια πάσχοντες

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…