Δημήτρης Παπακώστας: Η Αθήνα ένοιωσε, επιτέλους, τα βάσανα των Ορεινών απόμακρων …περιοχών !

Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Η Αθήνα ένοιωσε, επιτέλους, τα βάσανα των Ορεινών απόμακρων …περιοχών !

Η κακοκαιρία από χθες Δευτέρα 25-1 για δυο 24ωρα έδειξε σε κυβερνώντες, εταιρίες και κοινή γνώμη ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, η πολιτική μια δύσκολη άσκηση διαχείρισης καθημερινών μη αναμενόμενων προβλημάτων.

Ο εγκλωβισμός και η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο – Αττική οδό/ αλλά και σε άλλους κεντρικούς άξονες – η διακοπή ηλεκτροδότησης, το χάος που προκάλεσε ο χιονιάς (30-60 cm) ας οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα:

1. Οι ευθύνες των Υπουργών σοβαρές και πρέπει να αποδοθούν, να μην σκεπαστούν κάτω από το … χαλί.
Ουδείς Αναντικατάστατος …

2. Εταιρίες με ανεπαρκή μηχανισμό είναι η στιγμή να παραδώσουν τον έλεγχο των αξόνων σε άλλα σχήματα, αξιόπιστα, είτε ΣΔΙΤ, είτε Κρατικά.
Μέρος των εσόδων σε ειδικό φορέα πολιτικής προστασίας.

3. Η Αυτοδιοίκηση να έχει μέρος αρμοδιοτήτων, όσες μπορεί να επιτελέσει, χωρίς υπερβολές. Να χαμηλώσει το επίπεδο προσδοκιών και το κεντρικό κράτος να έχει την πρώτη κύρια ευθύνη συντονισμού και δράσεων (Πυροσβεστική – Αστυνομία – Στρατός – πολιτικη προστασία) – όσοι ψήφισαν μακρόχρονες πενταετείς θητείες ας αντιληφθούν την μεγάλη πλάνη τους.

4. Επιδότηση νοικοκυριών για πρόσθετο εξοπλισμό έκτακτων αναγκών (γεννήτριες, μπαταρίες) σε ορεινά δασώδη μέρη – για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.
Υπογειοποίηση δικτύων.

Η Αθήνα – η Αττική, όπου παράγεται το 50% του εγχώριου ΑΕΠ και ζει το 40% του πληθυσμού της χώρας, τα «κέντρα Αποφάσεων», σίγουρα ένοιωσαν τα βάσανα που υφίστανται τα ορεινά δυσπρόσιτα σε Πίνδο, Θεσσαλία, Ήπειρο, στην επαρχία, τα άγονα νησιά, στους μακρούς χειμώνες, χωρίς ρεύμα, γιατρό, θέρμανση…

Η ‘Ελπίδα’ δίδαξε ίση μεταχείριση, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση !

Όλοι οι Ηγέτες ας βγουν από τα ζεστά γραφεία τους, ας περιοδεύσουν τώρα με την κακοκαιρία επί τόπου, να κατανοήσουν την πραγματική ζωή, τα αληθινά βάσανα του κόσμου.

Ας ανέβουν στα λεωφορεία της γραμμής, τα τρένα, τα καράβια .
Ας φθάσουν στα χωριά και τις συνοικίες …

Ένα Reality Check (τεστ επαφής με ζώσα πραγματικότητα) θα τονώσει την αξιοπιστία τους, θα δικαιολογούσε τα αξιώματα τους !

Να τιμηθεί το: Σύμφωνο Αλήθειας ανάμεσα σε Κυβέρνηση – Κόμματα και πολίτες …έμπρακτα !!!

Δημήτρης Παπακώστας 25-1-22Total
0
Shares
Previous Article
karavidas giorgos

«Απάτητα βουνά»: Περιβαλλοντική πολιτική του «ποδαριού» από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Next Article
Πλούσιο πολιτιστικό διήμερο οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Πλούσιο πολιτιστικό διήμερο οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. ΚατσίγραTotal
0
Share