Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Η ….’απροσπέλαστη’ Αργιθέα ….ασφαλτοστρώνει δρόμους με εθνικούς πόρους!

argithea dromoi 5

Δημήτρης Παπακώστας: Η ….’απροσπέλαστη’ Αργιθέα ….ασφαλτοστρώνει δρόμους με εθνικούς πόρους!

Μέσα στην απογοήτευση, την καταχνιά, το ζοφερό κλίμα των αλλεπάλληλων κρίσεων, η ελπίδα και αισιοδοξία επιμένουν να μένουν ενεργές στην ορεινή Πατρίδα, την απόμακρη πλην όμως όμορφη και αειφορική Αργιθέα των κοινοτήτων!

Δύο αξιόπιστες, με επάρκεια και εμπειρία, εταιρείες εργάζονται για την Ασφαλτόστρωση της βασικής Επαρχιακής οδού 9 : από Διασταύρωση ΙΜ Σπηλιώτισσας έως Λίμνη Στεφανιάδας και έως Αετοχώρι.

* Η ” Χρ. Κατσιάβας κ ΣΙΑ” και η “ΤΕΚ ΑΕ” με πιστώσεις ΠΔΕ Υπ. Υποδομών, άνω των 7.000.000€ συνολικά, που εγκρίθηκαν το 2016-18, με επιβλέπουσα – κύρια των έργων την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η πρώτη εταιρεία ήδη έχει ρίξει άσφαλτο σε μήκος 2 χλμ και τώρα επανακατασκευάζει τοιχεία αντιστήριξης που υποχώρησαν – με τοποθέτηση πασσαλοδοκών και επίβλεψη της αρμόδιας Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας.

Έχει μείνει το βραχώδες τμήμα άνωθεν λίμνης, για το οποίο πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και ενδιαφέρον για άμεση ολοκλήρωση του, έως το δεύτερο τμήμα- όπου η ΤΕΚ ΑΕ άρχισε εντατικά (βλ.φωτογραφίες) χωματουργικά (πλάτος 7-8 μέτρων) παρά τα ζητήματα που είχαν ανακύψει με την μεταφορά των χωμάτων για την προστασία των φυτών και δένδρων στα πρανή του δρόμου.

• Με την ευλογία του Μητροπολίτη μας κκ Τιμοθέου, τη στήριξη του Υπουργού, των Βουλευτών, του Περιφερειάρχη και Δημάρχου – Αιρετών, οι Αργιθεάτες αναμένουν την τρίτη πίστωση ώστε ολόκληρη η επαρχιακή οδός 9 (τμήμα Β Μαράθου – Αετοχώρι) να αποκτήσει άσφαλτο και ασφαλή προσβασιμότητα !

•• Η Κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας χρωστούν στην Αργιθέα για λόγους συνοχής, ισόρροπης ανάπτυξης ορεινών – κάμπου, καθότι οι έως τώρα πιστώσεις διατέθηκαν από την προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ (2015-19).
Είναι μη αποδεκτό στην Ελλάδα της Ευρωζώνης, να έχουμε χωματόδρομους με επικίνδυνη άθλια βατότητα….

• Η οδός 9 : Σημαντικός δρόμος ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και σύνδεσης της Άρτας και Ευρυτανίας με χωριά Ανατολικής και Μονή Σπηλιώτισσας .
Με μονές Σέλτσου Άρτας και Μεταμόρφωσης Σωτήρος Βραγκιανών,στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού!

• Η Αργιθέα δεν είναι ….έρημη γη, ούτε …”τρύπα” στην γεωγραφία της Θεσσαλίας…

Έχει πλούσιους φυσικούς πόρους, νερά και αιολικό δυναμικό, αξιοθέατα με άγρια ομορφιά, φαράγγια – μονοπάτια, την φυσική λίμνη Στεφανιάδας, το ξακουστό Μοναστήρι Σπηλιάς, ιστορία και μνημεία, πολλά παραδοσιακά καφενεία- πανδοχεία, ξενώνες και επιχειρήσεις κτηνοτροφικές, καινοτόμες – με γνήσια αυθεντικά προϊόντα (αγελάδες βραχυκερατικής φυλής κα).

*** Η δημοσιότητα και ο έλεγχος της ποιότητας των εκτελούμενων έργων αποτελούν καθήκον των ενεργών πολιτών και Αυτοδιοικητικών.
** Να γνωρίζει ο κόσμος, που και ποια έργα γίνονται, με πόσα χρήματα του Δημοσίου ή του τοπικού Δήμου …

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση Σκόνδρα – Λυκουρέντζου για την διαφορά μεταξύ εμπορικής τιμής και αποζημίωσης ΕΛΓΑ στο βαμβάκι.

Συνάντηση Σκόνδρα – Λυκουρέντζου για την διαφορά μεταξύ εμπορικής τιμής και αποζημίωσης ΕΛΓΑ στο βαμβάκι.

Next Article
dimarxeio Mouzakiou logo 2021

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου με τηλεδιάσκεψη - Τα θέματα ημερήσιας διάταξης