Δημήτρης Παπακώστας: Ενθαρρυντική η επίσκεψη στην ορεινή Αργιθέα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Ενθαρρυντική η επίσκεψη στην ορεινή Αργιθέα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο πρώτος Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΔΕ που επισκέφθηκε την ορεινή Αργιθέα (26-5-21), την κοινότητα Βλασίου Ανατολικής και το Δημαρχείο στο Ανθηρό (έδρα), μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου.

Ο Θεσσαλός Αυτοδιοικητικός, με γνώσεις, εμπειρία και προσφορά στα Τρίκαλα και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία και ενδιαφέρον του προς τους Ορεινούς Απομακρυσμένους και Δυσπρόσιτους Δήμους της Χώρας μας, δηλώνοντας την βούληση του για μια Αυτοδιοίκηση με συνοχή και αλληλεγγύη.

Η παρουσία και η συζήτηση με τον Δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου και τους Αιρετούς και Στελέχη της Διοίκησης του Δήμου, σίγουρα θα ωφελήσει τον τόπο και θα συμβάλλει στην προβολή των ώριμων αιτημάτων της οικολογικής Πατρίδας!

Αναδεικνύεται και ο πραγματικός ουσιαστικός ρόλος του Δημάρχου που πρέπει να κινείται διαρκώς προς τα κέντρα Αποφάσεων (Υπουργεία- Κόμματα-ΚΕΔΕ-Περιφέρεια-Ευρωπαϊκά όργανα – ΜΜΕ), για προβολή-ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα & την οδική ψηφιακή κοινωνική ανάπτυξη των χωριών μας.

Άριστη η κίνηση να δει ο πρόεδρος ΔΣ ΚΕΔΕ επιτόπια την καταστροφή των υποδομών στην πολύπαθη (Ιανός) κοινότητα Βλασίου Ανατολικής Αργιθέας.
Σημαντική η παρουσία του στο κεντρικό Δημαρχείο στο Ανθηρό.

Κατά τη γνώμη μας, έπρεπε να επισκεφθεί και τα ημιτελή παρατημένα έργα Αχελώου / φράγμα Συκιάς και να διαπιστώσει με τα μάτια του την κακή βατότητα του Διαπεριφερειακής σύνδεσης δρόμου “Καρδίτσα – Αργιθέα – Συκιά – Άρτα”.
Επίσης και την Δημογραφικά ενεργή Ενότητα Αχελώου (Βραγκιανά).
Ίσως σε μια άλλη επίσκεψη, σε πιο εύθετο χρόνο.

Σε τέτοιου είδους υψηλές συναντήσεις θα ήταν ωφέλιμο και πατριωτικό να ενημερώνονται – παρίστανται και οι Αιρετοί της Αντιπολίτευσης.

Οι μάχες που μας περιμένουν είναι μεγάλες και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ΟΤΑ και περιοχών πολύ δύσκολες.
Απαιτείται Πατριωτική Ενότητα, πανστρατιά και μαχητικότητα!

• Είναι η ώρα της Οδικής Ολοκλήρωσης (να τελειώνουμε με χωματόδρομους – λακούβες – μη πλέγματα και σήμανση κλπ) – Ψηφιακής Σύγκλισης και Κοινωνικής φροντίδας στους ανήμπορους πολίτες.

• Στην καινοτομία και κοινωνική πολιτική ο Δήμαρχος Τρικκαίων έχει αποδείξει ότι έχει όλη την … τεχνογνωσία!

* Οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας – το έχουμε επισημάνει πολλές φορές – πρέπει να ασκούν τα καθήκοντα τους με καθημερινή παρουσία και δράση για παραγωγή έργων και όχι να εκτελούν ρόλο κοινοτάρχη (απλή καθημερινότητα) .
Οι Κοινοτάρχες και ΚΣ τον ρόλο τους στα καθημερινά προβλήματα και όχι να απαξιώνονται ως… τελούντες σε αργομισθία….

* Ο Δήμαρχος να μην αναγκάζεται να ασκεί χρέη Αντιδημάρχων (που απουσιάζουν) αλλά να κινείται απερίσπαστος προς τα Κέντρα Αποφάσεων!
Έχουν παρέλθει δύο χρόνια και ουσιαστικό έργο δεν έχουν δει, ακόμα, οι Αργιθεάτες….

– Τι θα γίνει με το “πακέτο Καραμανλή” – 143 εκατομμυρίων ευρώ / οδικά;
– Πότε θα ξεκινήσουν έργα ύδρευσης Αργυρίου (με πόρους από το Υδροηλεκτρικό έργο τους) και στα άλλα χωριά;
– Ποτέ ξεκινήσει η Ασφαλτόστρωση δρόμο Επισκοπής Βραγκιανών και Άγιο Νικόλαο έως Ραϊνιστα;
– Πότε η ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ;
– Η Ανακύκλωση (μπλε κάδοι), οι νέες παιδικές χαρές, οι λάμπες Led; κλπ κλπ.

Ελπίζουμε μετά την επίσκεψη Παπαστεργίου να ακολουθήσουν οι επισκέψεις Υπουργών, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Διοικητή ΔΕΗ και του Πρωθυπουργού !

Το αίτημα για ολοκλήρωση φράγματος Συκιάς και έναρξης εργασιών για το νέο Υδροηλεκτρικό έργο Καταφυλλίου Αχελώου Αργιθέας πρέπει να είναι ψηλά στην Πατριωτική Ατζέντα για την οικονομική απογείωση της ορεινής Αειφορικής περιοχής της κοιλάδας Αχελώου ποταμού και νότιας Πίνδου!

• Μπορούμε αν πιστέψουμε στον Στόχο, αν συνεννοηθούμε και δράσουμε!

Δημήτρης Παπακώστας /27-5-21
Total
0
Shares