Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Χωματόδρομος Ρογκίων Βραγκιανών Αχελώου-Αργιθέας….δια ίππου μεταφορές!

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Χωματόδρομος Ρογκίων Βραγκιανών Αχελώου-Αργιθέας….δια ίππου μεταφορές!

Καλόν Αύγουστο ! Με υγεία αγάπη και χωρίς φοβικότητα !
Μήνας χαράς, ξεγνοιασιάς, ώρα να ευθυμήσουμε ελαφρώς…..

Πριν 121 χρόνια, ο Ειρηνοδίκης Λευκίμμης Κέρκυρας εκδίδει αναβλητική απόφαση λόγω του ότι στον τότε χωματόδρομο του νησιού, μόνο μέσο μετακίνησης ήταν ο ίππος, το άλογο…..
Πως να καβαλήσει ο κύριος Δικαστής έναν ίππο με αγριωμένους οφθαλμούς, τεταμένα τα ώτα (κοινώς: τσιλάφιασμα…);
Συνεπώς λόγω επικινδυνότητας ταξιδιού …. αναβλήθηκε η επιτόπια αυτοψία !!!

2021: Στην Ορεινή Δυτική Θεσσαλία της Ευρωπαϊκής Ελλάδας, της Ευρωζώνης και του παχυλού Ταμείου Ανάκαμψης & νέου ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Θεσσαλίας (άνω των 70 δις ευρώ) μόνο μέσο μετακίνησης στον κακοτράχαλο κεντρικό δρόμο των Ρογκίων Βραγκιανών Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, στον χωματόδρομο μόλις έξι (6) χλμ που συνδέει την ισχυρή Θεσσαλία με την ακμαία Στερεά Ελλάδα, οι μικροί μαθητές μας, οι κτηνοτρόφοι, οι ηλικιωμένοι, το αγροτικό 4χ4, με το οποίο αναγκάζονται να μετακινούνται σε επικίνδυνη βατότητα, λακούβες, νεροφαγιές, πέτρες…..

dikastiki apofasi

Οι ηρωικοί κάτοικοι, παρότι προσφέρουν τζιπ όχημα ή αγροτικό 4χ4 ή και ……..ίππον ήρεμο με γλυκύτατα μάτια και χαμηλωμένα ώτα …. ουδείς άρχων της Θεσσαλίας καταδέχεται να επισκεφθεί επί τόπου την μοναδική ενορία σε ολόκληρη την Θεσσαλιώτιδα – τα Ρόγκια-Βραγκιανών, που δεν έχει ούτε ένα…. εκατοστό ασφάλτου…!
Μηχανικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, αραιά και πού …. φθάνουν στο Φελίκι-όρια Ευρυτανίας, στους Αγίους Αποστόλους….μεγάλη η χάρη τους !
Μόνο οι σεβαστοί Μητροπολίτες έρχονται και λειτουργούν στις 30 Ιουνίου….

1. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου Ασφαλτόστρωσης των έξι Χλμ :4.400.000€.
Βάσει μελέτης του προγράμματος Πίνδος – ΕΑΠΝΑ2 (2008).

2. Η πρώτη δημόσια δέσμευση το 2012: ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας στο κανάλι Βουλής των Ελλήνων – Επιτροπή Ορεινών περιοχών ….:” Πρώτη προτεραιότητα για εμάς η Ασφαλτόστρωση Δρόμου Ρογκίων ….”

3. Πέρασαν εννέα χρόνια….. συνεχών υποσχέσεων….. γραφειοκρατικών διαδικασιών και η έγκριση των περιβαλλοντικών έγινε το Δεκέμβριο 2018 από ΠΣ Θεσσαλίας επί προεδρίας φίλου Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους…..

4. Ιούνιο 2020 με ειδική εντολή ανέβηκε πολύπειρος Μηχανικός για επικαιροποίηση του προϋπολογισμού: Μειώθηκε στο λογικό ποσό των 2.200.000€.
Έγινε αποδεκτό το πόρισμα του από την αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας ή απορρίφθηκε καθότι….. περιορίστηκε πολύ και ….”χαλάει την πιάτσα” στον χώρο των Μελετητών, των Εργολάβων και υψηλά ιστάμενων Αιρετών ;;;
Ουδείς ενημερώνει, κανένας δεν δίνει απαντήσεις…..

Το ίδιο σκηνικό και στην άλλη Διαπεριφερειακή σύνδεση από Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας έως Αιτωλοακαρνανία (5 Χλμ).
Πρώην Βουλευτής θέτει ερωτήματα, ουδεμία απάντηση!!!!!

– Το 1900 αγρίεψε ο ίππος του κ. Ειρηνοδίκη ……

– Τώρα -2021 στην ρομποτική εποχή και τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να ….. χάσουν την ψυχραιμία τους οι ορεισίβιοι Βραγκιανίτες – Αργιθεάτες!!!!
Ας το λάβουν υπόψη οι Αιρετοί και Πολιτικοί μας …..

Δημήτρης Παπακώστας

* Η απόφαση 98/1900 Ειρηνοδικείου Λευκίμμης Κέρκυρας μας εστάλη από φίλο Πατριώτη Δικαστικό Λειτουργό, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.




Total
0
Shares
Previous Article
Βραδιά όπερας στην Καρδίτσα με τη διακεκριμένη Λευκορωσίδα υψίφωνο Anastasija Holz

Εντυπωσίασε η Opera Gala στην Καρδίτσα με τη διακεκριμένη Λευκορωσίδα υψίφωνο Anastasjia Holz

Next Article
ΘΕΟΝΗ ΑΣΚαρδίτσας: Παραμένει στα «κυανόλευκα» ο Θανάσης Τσούκας !!!

ΘΕΟΝΗ ΑΣΚαρδίτσας: Παραμένει στα «κυανόλευκα» ο Θανάσης Τσούκας !!!

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”