Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Απολογισμός 2021: Φτωχός – Ισχνός – Απογοητευτικός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δημήτρης Παπακώστας

Απολογισμός 2021: Φτωχός -Ισχνός – Απογοητευτικός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε 11 μέρες μας αποχαιρετά το 2021 , ο δεύτερος χρόνος θητείας για Δήμους και Περιφέρειες . Μπαίνει το 2022 και απομένουν πλέον άλλοι 20 μήνες έως τις Τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και ενδιάμεσα θα μεσολαβήσουν σίγουρα εθνικές βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική ,ενδεχομένως και δεύτερες με ενισχυμένη ….

Οι 28 πρώτοι μήνες – ιδίως οι 22 από Μάρτιο 2020 έως σήμερα σημαδεύτηκαν από την δραματική υγειονομική κρίση απανωτών κυμάτων κοβιντ19 .

Η …< κορωνο-θητεία> αυτή θα μείνει στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως περίοδος μειωμένων αντανακλαστικών, μη ενσυναίσθησης ,μη παραγωγής δράσεων κ έργων υπέρ των πολιτών , αργής απορρόφησης πόρων που λιμνάζουν στα δημοτικά ταμεία των ΟΤΑ .

Με δικαιολογία ή πρόσχημα την εξάπλωση του κοβιντ19 , τα τοπικά όργανα σχεδόν …έκλεισαν , η δημοκρατική ανοιχτή λειτουργία ανεστάλη και υποκαταστάθηκε από μια γραφειοκρατική υπηρεσιακή διεκπεραίωση μέσω ‘ ειδικών συνεργατών ‘ με σαφή υποβάθμιση του διοικητικού έμπειρου προσωπικού .

Οι διαφανείς διαδικασίες των διαγωνισμών παρακάμφθηκαν υπέρ…των παντός είδους απευθείας αναθέσεων ,χωρίς ενημέρωση των παρατάξεων ,δημοσιότητα και μέτρο.

Πέραν των αναγκαίων ,όπως για δημόσια υγεία και ύδρευση , αξιοποιήθηκε το «παρασύστημα» αυτό για επιβολή τοπικής εξουσίας και ανταπόδοση στήριξης των ημετέρων ,των εκλογικών ή κομματικών φίλων…

Βρίσκονται χρήματα για προσφορές,επικοινωνιακά τρικ , όμως δεν υπάρχουν για κοινωνική πολιτική, στήριξη αδύναμων υπερηλίκων, παιδιών ,ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου , ενίσχυση κινήτρων για διορισμό γιατρών κλπ.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών από Οκτώβριο 21 κενό ,χωρίς γιατρό εν μέσω πανδημίας& χειμώνα ,παρά τη δέσμευση του Διοικητή 5ης ΥΠΕ για « νέο γιατρό στις γιορτές των Χριστουγέννων»…

Ουδεμία παρέμβαση ή διαμαρτυρία από Δημοτική Αρχή, ΔΣ, παρατάξεις ,φορείς …

Ούτε ένα ψήφισμα από το ΔΣ Αργιθέας !

Για όλα φταίει το …Κράτος ,το Υπουργείο Υγείας ….οι άλλοι .

Ο Διοικητής Φώτης Σερέτης φθάνει έως την Καρδίτσα , αρνείται να ανεβεί στα ορεινά χωριά Αχελώου κ Αργιθέας ,ούτε δίνει εντολή σε Υποδιοικητές του…

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έφθασε πρόσφατα σε Τρίκαλα και Μουζάκι, αρνούμενος- ή μη προσκληθείς ?- και αυτός να επισκεφθεί τον ξεχασμένο Δήμο Αργιθέας ,ούτε κανένας άλλος ,Κυβερνητικός ή της Αξ. Αντιπολίτευσης .

Οι αρμόδιοι για τα Ψηφιακά του Δήμου μας ,απόντες από την περιοδεία του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη στο γειτονικό Μουζάκι.

Εσωστρέφεια, απομόνωση , φοβικότητα, απραξία ,καθυστέρηση σε έργα ….

Για όλα φταίει….η γραφειοκρατία,η …υποστελέχωση, η πανδημία ,ο καιρός …

Απολογισμός Πεπραγμένων και Προγραμματισμός Έργων ,δεν γίνεται ούτε ουσιαστική ενημέρωση γίνεται από το …υποτιθέμενο Γραφείο Τύπου του ορεινού Δήμου μας.

Οι ανακοινώσεις για την επίσκεψη – αυτοψία του Περιφερειάρχη ,θυμίζουν « δελτία» αλλοτινών εποχών:

‘ ο κύριος Νομάρχης έγινε δεκτός από τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου επευφημούσε κατά την διάρκεια της περιοδείας κλπ κλπ ‘.

••• Ούτε τι είδε , ούτε τι θα κάνει ο φίλτατος Περιφερειάρχης για την ξεχασμένη μας Πατρίδα , τις καταπτώσεις σε Καρφί , σε Πέντε Αδέλφια ,για ασφαλή βατότητα κα.

• Ήλθαν…Είδαν….και απήλθαν …οι φωτογραφίες φυσικά …αναρτήθηκαν !!!

Ανάλογος είναι και ο απολογισμός έργων της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας : ισχνός,φτωχός,απογοητευτικός .

Η βατότητα των δρόμων πέραν του Τυμπάνου και Πευκόφυτου ,επικίνδυνη …

* Λακούβες, μη πλέγματα,μη σήμανση ,χωρίς στηθαία ….

Ευτυχώς ,έγινε το τεχνικό κοντά στο πρατήριο καυσίμων Βραγκιανών μετά από έτη ταλαιπωρίας . Το εκτιμούμε ιδιαίτερα παρά το μικρό κόστος του .

Έστω και στη λήξη της θητείας του ο φίλος Κ.Νούσιος τήρησε λόγο του .

Στις πέντε σήραγγες Συκιάς τα προβλήματα σοβαρά ,παρά τα συνεχή μπαλώματα .

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπ. Υποδομών και Διοίκηση ΔΕΗ δεν έχουν γίνει από τους Αιρετούς και Κοινοβουλευτικούς .

Η χρηματοδότηση ασφάλτου για τον κεντρικό σχολικό δρόμο Ρογκίων ( μόλις 6 χλμ)στην…αναμονή ,παρά τις ρητές δεσμεύσεις από το 2012 των Περιφ.αρχόντων !

Το ίδιο και στην διαπεριφερειακή συνδεση Αργυρίου – όρια Αιτωλίας (5 χλμ).

Ας ευχηθούμε ευτυχές ,πιο παραγωγικό νέο έτος 2022 ….

Όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο άξονας Καρδίτσα – Λάρισα- ( Συκεώνας)- ποια ελπίδα μπορεί να έχει η απόμακρη Αργιθέα ?

Χωρίς γιατρό ,δίχως τακτική συγκοινωνία, με χωματόδρομους …εν ετει …2022….

140 χρόνια απο την Απελευθέρωση της Θεσσαλίας ….

•Παρακολουθούμε _Παρεμβαίνουμε _ Προτείνουμε !Επιμένουμε …


Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών /19-12-21.




Total
0
Shares
Previous Article
kede papastergiou

Κινητοποίηση Παπαστεργίου για την αναστολή δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ εν μέσω γιορτών

Next Article
kotsos giorgos vouli

Επιδότηση 80% στους αγρότες για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”