Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας: Χωρίς Τοπική ηγεσία …παραγκωνισμένη, αδικημένη

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας: Χωρίς Τοπική ηγεσία …παραγκωνισμένη, αδικημένη

Όπως έχουν γράψει έγκυρες e-εφημερίδες με εκτενή αρθρογραφία, ο νομός Καρδίτσας, πέραν των τελευταίων θέσεων σε τοπικό ΑΕΠ (στις προτελευταίος θέσεις νομών της χώρας), ένδειξη οικονομικής υστέρησης και ανισοτήτων που σε συνδυασμό με γήρανση πληθυσμού – δημογραφική φθίνουσα πορεία, προδιαγράφουν ένα ζοφερό σενάριο για την επόμενη δεκαετία, βρίσκεται και σε «πολιτικό-αυτοδιοικητικό υποβιβασμό» εξαιτίας της τακτικής του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να καθυστερεί τον διορισμό νέου Τοπικού Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, καθότι η θητεία του έως τώρα έχει λήξει – από Οκτώβριο, καθώς και των θεματικών Αντιπεριφ/ρχών.

Η Λαρισοκεντρική Αρχή, χωρίς να εξηγεί τους λόγους της πολύμηνης καθυστέρησης ορισμού τοπικών αρχόντων στην Καρδίτσα, εκμεταλλευόμενη τον συγκεντρωτικό νόμο – που κατήργησε την εκλογή Τοπικού Αντιπεριφερειάρχη από τους πολίτες εκάστου νομού, αφήνει να σέρνεται η ονοματολογία, οι εικασίες, το παζάρεμα και εν τέλει η …ομηρία όλων των αιρετών συμβούλων έως ότου υπογραφεί – δημοσιευθεί η σχετική απόφαση του « ανώτατου Θεσσαλάρχη» για τον ‘πτωχό συγγενή’ της περιφέρειας, τον αδικημένο νομό μας ….

Κατανοητές οι πιέσεις, αλλά και η Καρδίτσα θέλει τον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη της!

Ο επί διετία υπεύθυνος για το νομό μας και την Αντιπεριφέρεια, έχουμε την άποψη ότι πρέπει να ανακοινώσει τον Απολογισμό Πεπραγμένων της θητείας του.

Να γνωρίσει η κοινή γνώμη τι έργα και σε ποιες περιοχές, έχουν ξεκινήσει, ολοκληρωθεί, προγραμματιστεί.

Ποιες πήραν τα φιλέτα …και ποιές έμειναν εκτός …νυμφώνος !

Βασική υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης η λογοδοσία με πλήρη διαφάνεια.

••• Φίλοι όλοι, αλλά φιλτάτη η αλήθεια και ο Τόπος μας !

* Στον γειτονικό νομό Τρικάλων η θητεία του εκεί Τοπικού Αντιπεριφ/ρχη έχει οριστεί τετραετής, ως γνωστό.

Όμως ο δικός μας νομός είναι εκείνος που έχει πληγεί κυρίως από τον κυκλώνα του Ιανού, που έχει ανάγκη για σταθερή δυναμική παραγωγική τοπική ηγεσία.

Έργα έχουν εξαγγελθεί με πρωτοφανούς ύψους πιστώσεις (143 εκατομμύρια ευρώ για τρεις δήμους: Αργιθέας – Μουζακίου – Καρδίτσας) από την κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να τρέξουν γρήγορα, χωρίς κενά εξουσίας και αναμονές …
Οι πολίτες έχουν δώσει πίστωση χρόνου, όμως τα περιθώρια στενεύουν.

Δυστυχώς και η παράταξη μείζονος αντιπολίτευσης ΠΣ Θεσσαλίας σε πλήρη αφωνία και απραξία. Ουδέποτε έχει επισκεφθεί την ορεινή Αργιθέα, τα χωριά της κοιλάδας Αχελώου …ούτε μια ερώτηση ή θετική παρέμβαση στο ΠΣ κ Τύπο.

Είναι ώρα οι εκλεγμένοι αιρετοί ΠΣ με την ψήφο των Καρδιτσιωτών να αρθρώσουν έναν λόγο, έστω και χαμηλόφωνο προς τον επικεφαλής τους, τον Περιφερειάρχη, ή τον αρχηγό της Μείζονος.
Διαφορετικά, με τη σιωπή και ανοχή απαξιώνουν τον ρόλο τους και ο κόσμος δικαίως θεωρεί ότι για το κυνήγι μιας έμμισθης θέσης ….στέκονται σιωπηλοί – υπάκουοι μπροστά στον αρχηγό …

• Ο νομός Καρδίτσας επειγόντως πρέπει να ανεβάσει στροφές, να σφυρηλατήσει την ενότητα του, σχεδιάζοντας ένα Ρεαλιστικό Διεκδικητικό Πλαίσιο βιώσιμης Ανάπτυξης και σύγχρονων Υποδομών (Φράγμα Συκιάς, οδική σήραγγα Τυμπάνου, φράγμα Μουζακίου, ασφαλές οδικό δίκτυο προς Συκιά – Άρτα, ψηφιακή αναβάθμιση, ενίσχυση δομών υγείας, στήριξη αγροτικού τομέα και ορεινού τουρισμού, αειφορικά έργα ΑΠΕ,
Νέο υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου – (Αυλακίου), νέος σιδηρόδρομος, ασφαλτόστρωση Ρογκίων, Γκρόπα-Κατούσι κα).

Ο Δεκέμβριος και ο παλιός χρόνος φεύγουν σε 3 μέρες ….

Άμεσα: νέος Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας – (και θεματικοί) ένας από τους έξι αξιόλογους περιφερειακούς συμβούλους του νομού μας, της συμπολίτευσης, άλλως μια άλλη ‘λύση’ θα ήταν η μεταγραφή του εργατικότατου γείτονα Χρήστου Μιχαλάκη, που έχει οριστεί και Αναπληρωτής του Περιφερειάρχη …..

••• Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων – Καρδίτσας & ορεινής Αργιθέας …!

Από ορεινούς δρόμους και δυσκολίες γνωρίζει λόγω πολύχρονης πείρας πολύ καλά .

Ο μόνος νομός που έχει χωματόδρομους, σε διαπεριφερειακές κεντρικές συνδέσεις, είναι ο δικός μας !!! Η αδικημένη Καρδίτσα και Αργιθέα – κοιλάδα Αχελώου …

* Η υστερούσα σε Υποδομές Δυτική Θεσσαλία ώρα να ορθώσει κεφάλι απέναντι στην ευημερούσα Ανατολική …..

• Για μια Ενιαία Ισχυρή Ισόρροπη Περιφέρεια Θεσσαλίας !

Δημήτρης Παπακώστας
Total
0
Shares
Previous Article
Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία του

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία του

Next Article
laiki agora frouta

Σοφάδες: Μετατίθεται η Λαϊκή Αγορά για την Πέμπτη 30/12