Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Ανοχύρωτη «Πολιτική Προστασία» σε Θεσσαλία – Ώρα για Νέο Ξεκίνημα!

Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Ανοχύρωτη «Πολιτική Προστασία» σε Θεσσαλία – Ώρα για Νέο Ξεκίνημα!

Έχουν επισημανθεί πολλές φορές τα κενά, οι αδυναμίες του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην Θεσσαλία, την Καρδίτσα, την ορεινή Αργιθέα.

Ο Ιανός το 2020 και ο Διομήδης πρόσφατα, βρήκαν ολόκληρη την Θεσσαλία …γυμνή, ανέτοιμη, χωρίς αποτελεσματικό μηχανισμό.

Πάλι τελευταία ώρα αναχώματα στον κάμπο, γέφυρες με κλονισμένα βάθρα, κούγκια αντί για σύγχρονες γέφυρες (Πάμισο, Ελληνόκαστρο), ακόμη μια λωρίδα στον κεντρικό δρόμο Πευκόφυτου – Βλασίου, χωριά χωρίς ρεύμα πολλά 24ωρα σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα, διακοπή συγκοινωνίας, Ίντερνετ, εκπαίδευσης ….
Αγρότες, επαγγελματίες, πολίτες σε μόνιμη κατάσταση πανικού …

* Στην παρέμβαση του ο φίλος Σωτήρης Παπαγεωργίου (μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ) προτείνει την ολιστική προσέγγιση στα νέα καιρικά φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, με οργάνωση αποτελεσματικού συστήματος απέναντι στα έκτακτα φαινόμενα.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε τα ακόλουθα :

1. Ουδέποτε η αυτοδιοικητική παράταξη (αντιπολίτευση στο ΠΣ Θεσσαλίας) που πρόσκειται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας -ούτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φυσικά- έχει καταθέσει ερώτηση, πρόταση στην Περιφερειακή Αρχή για το ζήτημα αυτό.

Ουδέποτε οι εκλεγμένοι αιρετοί δεν έχουν επισκεφθεί την ορεινή Αργιθέα, την κοιλάδα Αχελώου, τα ημιτελή παρατημένα έργα Συκιάς, τον επικίνδυνο άξονα Τύμπανο – Όρια Άρτας – Βραγκιανά – Αργύρι, τον δρόμο της Ανατολικής που παραμένει βομβαρδισμένο τοπίο, τους σχολικούς χωματόδρομους (Ρόγκια – Αργύρι κλπ).

2. Ποτέ δεν ζητήθηκε η σύγκληση όλων των αιρετών σε επίπεδο νομού Καρδίτσας για εξέταση εναλλακτικών πολιτικών και μέτρων, για διεκδίκηση πόρων, το μείζον αίτημα της θωράκισης, της ισχυρής Πολιτικής Προστασίας.

Ουδεμία διαμαρτυρία ή φωνή για το ότι παραμένει χωρίς επίσημο Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη ο νομός μας επί μήνες ….

3. Δεν έχει γίνει κατανοητό: ποια είναι η θέση του χώρου για τα εκτελούμενα έργα ΑΠΕ στην κορυφογραμμή Τυμπάνου, για την απολιγνιτοποίηση, την καθαρή ενέργεια.
Για τον νέο αντιαυτοδιοικητικό / αντί- κοινοτικό εκλογικό νόμο (4804/21)…

* Με την ευκαιρία σύσσωμη η ορεινή Πατρίδα μας, ευχαριστεί το ΔΣ του γειτονικού Δήμου Μουζακίου για την προσφυγή του κατά των Ανεμογεννητριών στα όρια των ΟΤΑ και το …δώρο που έγινε στην Ανατολική με έγκριση από την ΡΑΕ του έργου 9 Α/Γ στο Ζυγουρολίβαδο, αποκλειστικά στην εδαφική περιφέρεια μας, ισχύος 41 mw, που θα αποδίδει αντισταθμιστικά ωφελήματα και ανταποδοτικά έργα.

* Δεν φανταζόμαστε, η παρούσα Δημοτική Αρχή να εναντιωθεί στο αναγκαίο, αειφορικό και καθόλα νόμιμο αυτό έργο ΑΠΕ στην αλπική ζώνη Ανατολικής.
Διαχρονικά τα ΔΣ Αργιθέας, από το 2002 στήριζαν τα έργα ΑΠΕ.

• Ποια η θέση των παρατάξεων ΠΣ, για το ημιτελές φράγμα Συκιάς, το νέο υδροηλεκτρικό που σχεδιάζεται και βρίσκεται υπό έγκριση η ΜΠΕ στο Αρδάνοβο Καταφυλλίου Αχελώου (83 mw).

••• Συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα : καλά τα γραπτά, η αρθρογραφία, τα λόγια, αλλά χρειάζονται και πολιτικές δράσεις, οργάνωση παρατάξεων, αντικατάσταση ραθυμούντων αιρετών και ανάδειξη νέων εργατικών με ενωτικό πνεύμα και πατριωτική βούληση, πέρα από στεγανά και δουλείες εξάρτησης ….με νέα δυναμικά αυτόφωτα σχήματα! Όσοι αισθάνονται …κόπωση, ας παραμερίσουν …

Δημήτρης Παπακώστας
Total
0
Shares