Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτριος Γιώτης: Τα Ζαρκαδοπαφίλια  και οι ραγισμένες καμπάνες

Takis Giotis karaiskakeia 2021

Τα Ζαρκαδοπαφίλια  και οι ραγισμένες καμπάνες

Δεν θα ασχολιόμουνα καθόλου με μερικούς γείτονες που προσπαθούν να καλύψουν τον ελεύθερο χρόνο τους με ευτελείς χαρακτηρισμούς  προς τις νεαρές κοπέλες του χωριού μου.

Με Γκεμπελικές  πρακτικές του Λέγε,λέγε ,στο τέλος κάτι μένει μόνο από <<καθηγητές>>  της γερμανικής φιλολογίας και φιλοσοφίας θα περίμενα . Ποιος αλήθεια πιστεύετε ότι είστε κύριε της γερμανικής Φιλολογίας και ποιος  σας δίδει το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε τις νέες του Μαυρομματίου ανήθικες ;

Ξέρω πολύ καλά κύριε  της Γερμανικής Φιλολογίας τη λυκοφιλία σας με τον κ. Ν. Βλάχο. Μόλις διαβάσατε το βιβλίο του με τα ιστορικά αδιαμφισβήτητα  ντοκουμέντα και όχι τ΄αφηγήματα παππάδων και Δικηγόρων του 1940 για τη  διαβίωση του νεαρού Καραϊσκάκη στο πονόψυχο χωριό σου στον οποίο λέτε και γράφετε δίδατε τα ψιχία σας, τον επικηρύξατε και έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός σας .

Που είδατε κύριε πρώην και νυν συνταξιούχε  τραπεζικέ υπάλληλε τη μομφή στο αν γράφεται το χωριό μας με ένα ή δύο [μ]; Εσείς να το γράφετε και με κανένα [μ] ,εμείς πάντα θα το γράφουμε όπως είναι το σωστό [με δύο μ] και δεν θα ακολουθήσουμε την δικής σας γλωσσική μεταρρύθμιση χάριν της ομαλής μετάβασης όπως λέτε από την καθαρεύουσα στη νεοελληνική. Εμείς θα ακολουθούμε τη <<σωστή γραμματική>>που μας δίδαξαν οι μεγάλοι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Μας γράφεις ότι έκανες  μεγάλες διατριβές και συνέδρια πάνω στο γλωσσικό, γράφοντας Ελληνικά και φυσικά Γερμανικά συγγράμματα . Για τα Γερμανικά είμαι σίγουρος για την επιτυχία των συγγραμμάτων . Μας γράφεις ότι έγραψες πάνω από δεκαπέντε [15] τέτοια όπως και εκείνο το Γερμανικό περί Ισλάμ; [πάνω σ’ αυτό έχετε κάτι να μας απαντήσετε;]  Εδώ θα αναφέρω το Ελληνικότατο  <<…. αφόδευσε ο θηλυκός ίππος στ΄ αλώνι.>>

Όλα αυτά λοιπόν νομίζετε ότι σας δίδουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε τα νέα παιδιά του χωριού μου με αυτούς τους χαρακτηρισμούς ;

Ντροπή σας πρώην τραπεζικέ υπάλληλε .

Αφού διαβάσατε και μελετήσατε όπως διατείνεστε τη ζωή του Καραϊσκάκη θα διαβάσατε πιστεύω το τι τους έκανε και πως χαρακτήριζε κάτι διανοούμενους και καλαμαράδες της οκάς, γράφοντάς τους μάλιστα εκεί κάτω <<χαμπλά>> που δεν πιάνει καμία μελάνη .

Μήπως κύριε της Γερμανικής φιλοσοφίας  με τα <<λάϊκ>> που σας πατάνε στο f.b. μερικοί  <<ειδήμονες>> ,  [μερικοί μάλιστα διευθυντές Γυμνασίου] σας δίδεται το δικαίωμα αυτό;

Τέλος αν κύριε καθηγητά θέλετε να λέγεστε σοβαρός να βγείτε να ζητήσετε συγνώμη από όλες τις γυναίκες του Μαυρομματίου νεαρές  μεσόκοπες και γερόντισσες  γιατί πολλές φορές η συγγνώμη φανερώνει ήθος το οποίο σας λείπει.  Κύριε με όλα αυτά πού γράφετε μη νομίζετε ότι ψηλώσατε ,απλά το παντελόνι σας <<μάζεψε>> στο πλύσιμο.

Χωρίς κανένα σεβασμό στο πρόσωπό σας

Δημήτριος Γιώτης

Απόφοιτος της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης  εφαρμοσμένης μηχανικής της σχολής της Μπάρας Τρικάλων. Και για να το συμπτύξω χάριν της ομαλής μετάβασης από την καθαρεύουσα στη δημοτική της πιάτσας , Τορναδόρος, μηχανικός αυτοκινήτων –γκαραζέρης.




Total
0
Shares
Previous Article
gamoi covid

Τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις: Το όριο ατόμων, μάσκες, μουσική -Ολα τα μέτρα για τους ναούς και το γλέντι

Next Article
snack patakia

Έντερο: Τι να τρώτε για να λειτουργεί σωστά – Πέντε τροφές που «απαγορεύονται»

Related Posts