Δημιουργείται χορωδία τυφλών για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και την Ελλάδα

Share

Δημιουργείται χορωδία τυφλών για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και την Ελλάδα

Στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλία

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Με πρωτοβουλία του Νίκου Ευθυμιάδη και στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας,της οποίας είναι Πρόεδρος, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα Χορωδία Τυφλών με άτομα με αναπηρία στην όραση και όχι μόνο, η οποία θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην 15 Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

O Nίκος Ευθυμιάδης κρίνοντας ότι η συμμετοχή στην χαρά της Χορωδιακής Πράξης αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για την κοινωνία, προχωρεί στην δημιουργία μιας Xορωδίας, που έχει ως βασικές αρχές το σεβασμό, την ισότητα, τη συνεργασία, την αποδοχή, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και την αγάπη.

Η συμμετοχή σε μια Χορωδία και η ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι αναπτύσσει σπάνιες αρετές που κορυφαίοι μουσικοπαιδαγωγοί θεωρούν  ως αναντικατάστατο στοιχείο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων, ενώ οι μουσικοθεραπευτές το θεωρούν κορυφαίο εργαλείο.

Η Χορωδιακή Μουσική μας φέρνει πιο κοντά και  μας προσκαλεί να δούμε και να νιώσουμε τη μοναδικότητα των ανθρώπων, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε δυσκολία και αν αντιμετωπίζει ο ψυχικός τους κόσμος.

Τα χαρίσματα και οι ιδιαίτερες ικανότητες του καθενός τον καθιστούν ξεχωριστό και σημαντικό και το Χορωδιακό Εργαλείο αποτελεί ένα πολυδύναμο όργανο στη σύγχρονη κοινωνία, που δια μέσου της Φωνής δυναμώνει και ενισχύει τα άτομα με αναπηρία στην όραση κάθε βαθμίδας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα η Χορωδία Τυφλών θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 το βράδυ στις 8 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια συμπεριληπτική χορωδία, τη Χορωδία των Τυφλών (και όχι μόνο), μια Xορωδία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας και στα τηλέφωνα: 2441075440, 6944442532.

Δείτε επίσης