Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημιουργική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο

sevasmiotatos Argithea nea epoxi

 

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή” συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου καθώς και οι: Γρηγόρης Παπαχρήστος (πρ. Πρόεδρος Κοινότητας Βραγκιανών), Γιάννης Λέτσιος, Ηλίας Τσιατσιάνης (πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αχελώου), Όλγα Κορλού, Στέλιος Κωφός, Ηρακλής Καλλιώρας, Κώστας Γραμμένος, Παναγιώτης Καλλιώρας, Ηλίας Ποζιός, Δημήτρης Σερέτης (πρ. Πρόεδρος Κοινότητας Καλής Κώμης) και Δημήτρης Βλάχος είχαν μια εξόχως δημιουργική συνάντηση με τον κ.κ. Τιμόθεο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και συμπεριέλαβε πολλούς ενδιαφέροντες άξονες συζήτησης. Το συνεχές και πολύπλευρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο θρησκευτικός πλούτος της Αργιθέας και η ουσιαστική ανάδειξή του, η τόνωση των συνεργασιών για την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, οι αναγκαίες κινήσεις για την εξασφάλιση συνεργειών με την εξειδικευμένη επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα σε μία σειρά καίριων ζητημάτων, το αυξημένο θρησκευτικό αίσθημα των Αργιθεατών, η συντονισμένη προσπάθεια για πραγματική προβολή του Ιστορικού – Εκκλησιαστικού και Λαογραφικού Μουσείου Ανθηρού, οι δυνατότητες και οι προοπτικές ισχυρής θεσμικής συνεργασίας ήταν ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν στη διαλογική επικοινωνία.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης υπογράμμισε πως είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως και παντοιοτρόπως την Αργιθέα, κάτι που άλλωστε έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του. Πρόκειται για έναν πραγματικό σύμμαχο της περιοχής, ο οποίος μάλιστα είναι παρών στην Αργιθέα με κάθε ευκαιρία.

Η “ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή” έχει τονίσει πως το στοιχείο της θρησκευτικότητας, συνδυαστικά με τις μοναδικές Ιερές Μονές και τις δεκάδες ιστορικές Εκκλησίες που διαθέτει η Αργιθέα, μπορούν να αποτελέσουν από κοινού έναν ξεχωριστό ισχυρό πυλώνα εξωστρέφειας ολόκληρης της περιοχής. Η νέα δημοτική παράταξη με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες βάζει ήδη τα θεμέλια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ανδρέας Στεργίου δώρισε στον Σεβασμιότατο συμβολικά τα βιβλία “Η Αργιθεάτικη Διάλεκτος” του Ξ. Στεργίου και “Όσα κι αν περπάτησα…” του Δ. Καλτσούλα από τις παλαιότερες εκδόσεις του Συλλόγου Αργιθεατών Θεσσαλών Αθήνας. Η Όλγα Κορλού δώρισε ένα Ημερολόγιο – Αφιέρωμα στους Ιερείς της Αργιθέας από τις ιστορικές εκδόσεις του Συλλόγου Λεοντίτου.

Ο επικεφαλής καθώς και όλα τα μέλη της δημοτικής πρωτοβουλίας “ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή” θα ήθελαν δημοσίως να ευχαριστήσουν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο για την τιμή της εγκάρδιας υποδοχής και της εποικοδομητικής συζήτησης.

ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή




Total
0
Shares
Previous Article
Τρίκαλα: Προς νέο ρεκόρ στον μεγαλύτερο επαρχιακό ημιμαραθώνιο

12ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος»

Next Article
stathisfanis

Έκοψε την πίτα του ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» του Δήμου Μουζακίου

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…