Δημιουργία Σχολής Προπονητών Πετοσφαίρισης στην Καρδίτσα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Πετοσφαίρισης Αθλητών Καρδίτσας (ΣΠΑΚ) να δημιουργηθεί Σχολή Προπονητών στο Νομό μας.

Η Σχολή θα λειτουργήσει την επόμενη διετία με βάση το νέο πλαίσιο των σχολών προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο προβλέπει:

α) την αναβάθμισή τους σε συνεργασία με τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,

β) τη λειτουργία τους –για πρώτη φορά – με ενιαίους κανόνες και

γ) την περιφερειακή συγκρότηση των σχολών, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή ενδιαφερόμενων από όλες τις περιοχές της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, εκτός από την Καρδίτσα, δημιουργούνται άλλες τρείς Σχολές Προπονητών Πετοσφαίρισης, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κρήτη, γεγονός το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση της Πολιτείας να στηρίξει την Περιφέρεια με την αποκέντρωση δράσεων.

Η Αθλητική Κοινότητα, τα στελέχη της και τα συναφή επαγγέλματα, μπορούν πλέον να στηρίζονται στις νέες θεσμικές πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνησή μας.

Ο αθλητισμός, με τις προφανείς ευεργετικές επιδράσεις του στη νέα γενιά, οργανώνεται σε στέρεα θεμέλια. Το μέλλον του γίνεται και πάλι ελπιδοφόρο, καθώς ενισχύεται η αξιοπιστία του μέσα από τον σοβαρό προγραμματισμό και τη  διασφάλιση του ελέγχου, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδρυση στο Νομό μας της Σχολής Προπονητών Πετοσφαίρισης, αναδεικνύει το ενδιαφέρον της για τα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής, σεβόμενη τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών στην ανάπτυξη του αθλητικού γίγνεσθαι.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Total
0
Shares