Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμαρχος Μουζακίου σε Πρωθυπουργό: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας – Απαραίτητο και εμβληματικό έργο το Φράγμα Μουζακίου»

Δήμαρχος Μουζακίου σε Πρωθυπουργό: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας - Απαραίτητο και εμβληματικό έργο το Φράγμα Μουζακίου»

Δήμαρχος Μουζακίου σε Πρωθυπουργό: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας – Απαραίτητο και εμβληματικό έργο το Φράγμα Μουζακίου» 

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καρδίτσα, για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού», συμμετείχε ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Μουζακίου, ανέφερε αναλυτικά: «Το γεγονός, ότι ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τον νομό Καρδίτσας για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, καταδεικνύει απόλυτα το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον νομό μας, αλλά και τη συνειδητοποίηση του μεγέθους των προβλημάτων που προέκυψαν από την καταστροφή του «Ιανού». Τούτο δε, μας οδηγεί να πιστεύουμε ακράδαντα, πως οι αποκαταστάσεις και τα μεγάλα έργα, θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματικότητα, όπως άλλωστε ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών κ.Καραμανλής.

Από το πρώτο λεπτό και με τάχιστες για το ελληνικό Δημόσιο διαδικασίες, η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός στο πλευρό μας. Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, με ευήκοα ώτα είχαν πάντα ανοιχτές τις πόρτες τους. Ένας ηγέτης όπως εσείς κ.Πρωθυπουργέ, κρίνεται από τις επιλογές του και αυτές οι επιλογές στα πρόσωπα των ανθρώπων που προανέφερα και έχω συναναστραφεί, είναι εξαιρετικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν η κεντρική εξουσία δεν αφουγκράζεται την κοινωνία, αποτελεί ο «Κλεισθένης», ο νόμος – έκτρωμα της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχαμε υπερτονίσει στην τότε κυβέρνηση τα πλείστα προβλήματα που θα επέφερε η ψήφιση του νόμου αυτού αλλά δεν εισακουστήκαμε ποτέ. Έρχεται όμως σήμερα η κυβέρνησή σας και αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο διορθώνει τις υπάρχουσες “αρρυθμίες”.

Η Tοπική Αυτοδιοίκηση, A και Β βαθμού, απέδειξε στα δύσκολα πόσο αποτελεσματική είναι. Είμαστε δίπλα στον δημότη και μπορούμε να αναλάβουμε περισσότερες, μα κυρίως ξεκάθαρες αρμοδιότητες. Σε άριστη συνεργασία με τους φορείς της Καρδίτσας, τον Υπουργό, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, του Δημάρχους, είμαστε μια γροθιά κ.Πρωθυπουργέ. Μπορεί πολλές φορές να αισθανόμαστε ότι τρέχουμε σε έναν αγώνα ταχύτητας ασθμαίνοντας, γιατί ο καθένας έχει τη δική του αγωνία και δεν μπορούμε να φτάσουμε στο τέρμα, τώρα όμως ήρθε η ώρα να τερματίσουμε. Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε την καταστροφή του «Ιανού», σε μια χρυσή ευκαιρία, για να πάψει η Καρδίτσα να είναι ο «φτωχός συγγενής». Δεν θα ωραιοποιήσω την κατάσταση, υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες και στον νόμο Καρδίτσας και στον Δήμο Μουζακίου και έχουμε να πράξουμε πολλά, σε σύντομο χρονικό διαστημα. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, όμως είμαι σίγουρος, πως με τον σωστό σχεδιασμό που έχουμε κάνει μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα τα καταφέρουμε.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις των αγρότων μας από τον «Ιανό» και στα προβλήματα που προέκυψαν, τόσο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.Λυκουρέντζος, όσο και ο Αντιπρόεδρος κ.Δούκας, με τους οποίους ήρθα σε επαφή, με διαβεβαίωσαν πως άμεσα θα αποκατασταθούν οι αδικίες.

Σας άκουσα να ανακοινώνετε στα Τρίκαλα, την έναρξη των εργασιών του βόρειου τμήματος του Ε65, του οδικού άξονα που διέρχεται και από το Δήμο Μουζακίου, καθώς και την έναρξη του μεγάλου έργου της Μεσοχώρας. Μόνο με έργα τέτοιου βεληνεκούς, μπορούμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις και να προοδεύσουμε ως τοπική κοινωνία. Ένα τέτοιο εμβληματικό έργο είναι και το Φράγμα Μουζακίου. Είναι ώρα, να προωθήσουμε τη σύνταξη μελέτης αυτού του σπουδαίου έργου, που θα οχυρώσει τον Δήμο Μουζακίου και να είστε εσείς αυτός που θα συνδέσει το όνομά του με τη δρομολόγησή του».




Total
0
Shares
Previous Article
Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Κέντρο Υγείας Μουζακίου: Η μετεγκατάστασή του μετά την καταστροφή του απ τον «Ιανό» και οι «μνήμες» που έκαναν ακόμα πιο δυνατούς τους ανθρώπους του

Next Article
LAIKI AGORA 656

Καρδίτσα: Συμμετοχές στην λαϊκή αγορά της Τετάρτης