Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ Παπακώστας: Το πολύπαθο έργο «διάνοιξη δρόμου Άγ Νικόλαος – Παλιοχώραφα Βραγκιανών» ξεκίνησε μετά από χαμένα χρόνια

Δημ Παπακώστας: Το πολύπαθο έργο «διάνοιξη δρόμου Άγ Νικόλαος - Παλιοχώραφα Βραγκιανών» ξεκίνησε μετά από χαμένα χρόνια
Μηχάνημα – περιστρεφόμενη τσάπα αναδόχου Τσιτσάνη / Βραγκιανά

Δημ Παπακώστας: Το πολύπαθο έργο «διάνοιξη δρόμου Άγ Νικόλαος – Παλιοχώραφα Βραγκιανών» ξεκίνησε μετά από χαμένα χρόνια

Επιτέλους ! Αρχίζουν να ξεκινούν κάποια δρομολογημένα έργα υποδομών από το προηγούμενο ΔΣ Αργιθέας και Δημοτική Αρχή Λ. Τσιβόλα, μετά από πολύχρονη μη δικαιολογημένη καθυστέρηση.

Η διάνοιξη δρόμου προς «παλιοχώραφα» Βραγκιανών (περί τα 800μ) βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ανάδοχο Τσιτσάνη, θα εξυπηρετήσει πολυμελείς οικογένειες που δεν είχαν οδική πρόσβαση για οχήματα.

|. Η πίστωση των περί 70.000€ ψηφίστηκε ομόφωνα από ΔΣ, όλες οι παρατάξεις ψήφισαν θετικά, επί Δημαρχίας Λ. Τσιβολα – Προεδρίας ΔΣ Δ. Παπακώστα και επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτη.

@ Προβλέπονται τεχνικά / οχετοί σε λαγκαδιές και τοιχεία αντιστήριξης, αναγκαία για την προστασία παρόδιων κατοικιών.
@ Εάν χρειαστεί, το νέο ΔΣ πρέπει να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Όλοι δικαιούνται: ασφαλή  δρόμο – καθαρό νερό – φωτισμό – αποκομιδή σκουπιδιών.

^ Επίσης, μέτρα κοινωνικής φροντίδας υπέρ απόρων και εξαρτημένων δημοτών.

~ Η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια από παλιά χρόνια αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές των Ορεινών Αργιθεατών.

~ Καταφέραμε στα δύσκολα χρόνια της Καλλικρατικής Αυτοδιοίκησης να πάμε άσφαλτο σε όλες τις κοινότητες (20 χωριά), να γίνουν αναπλάσεις πλατειών (Αργύρι – Βραγκιανά – Ανθηρό – Πετρίλο κα), με κόπο και σχεδιασμό.

~ Καταφέραμε Να ιδρυθεί το προνοιακό Κέντρο Κοινότητας Αργιθέας στα Βραγκιανά με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, με πλούσια προσφορά, διακριτική αθόρυβη εργασία υπέρ δεκάδων πολιτών που δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και στήριξη.

* Οφείλουμε να σημειώσουμε την καθοριστική συμβολή του Αντιδημάρχου Θανάση Γ. Καραγεώργου, αλλά και ευχαριστίες στα μέλη του ΔΣ που ψήφισαν το 2018 υπέρ και την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας – Δήμο Καρδίτσας (ΕΣΠΑ Θεσσαλίας).

~ Ολοκληρώθηκε η στροφή Αγ. Νικολάου και δρομολογήθηκε το σημαντικό τεχνικό στο ρέμα Λεύκας Πετρίλου, η ψηφιακή υποδομή, η οργάνωση Υπηρεσιών και μηχανημάτων ορεινού δήμου κοκ κοκ φυσικά υπήρξαν και αστοχίες και παραλείψεις.

||. Με επιμονή ζητάμε από καιρό τον ειλικρινή Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την τριετία 2019-2022.

°°° Τι έργα έγιναν ανά κοινότητα, ποια τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης και ποιοι οι λόγοι απραξίας ως τώρα :

@ Άσφαλτο δρόμο Επισκοπής / Λαγκαδάκια και οχετό ρέμα (Αντάρα)
@ πότε ασφαλτόστρωση προς Ραίνιστα /έως οικία Σταθ. Κοσιλού.
@ πότε τα έργα ύδρευσης στο Αργύρι (ίδια έσοδα από υδροηλεκτρικό), οι τσιμεντοστρώσεις σε Καταφύλλι – Βραγκιανά και χωριά Δυτικής / Ανατολικής.
@ ποιες οι παρεμβάσεις σε Ιατρεία, κίνητρα Ιατρούς, δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο, στήριξη μητέρων / παιδιών. Κλπ κλπ .
@ Γιατί δεν γίνεται αποκομιδή από όλους οικισμούς και σπίτια.

Δημ Παπακώστας: Το πολύπαθο έργο «διάνοιξη δρόμου Άγ Νικόλαος - Παλιοχώραφα Βραγκιανών» ξεκίνησε μετά από χαμένα χρόνια
Μηχάνημα – περιστρεφόμενη τσάπα αναδόχου Τσιτσάνη / Βραγκιανά

* Η Αντιπολίτευση από πλευράς οφείλει, τιμώντας τον θεσμικό ρόλο της, να ελέγχει, να πιέζει και να δημοσιεύσει : τα “μη Έργα” που καθυστερεί η παρούσα Δημοτική Εκτελεστική Επιτροπή (4 Αντιδημαρχίες) για να μπορούν οι Δημότες ενημερωμένοι πλήρως να αξιολογούν – βαθμολογούν έκαστο Αντιδήμαρχο – Αιρετό.

~ Πόσα χρήματα είναι …παρκαρισμένα από 2018, αναξιοποίητα.

* Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως εγγύτερος θεσμός στον πολίτη, έχει χρέος να αγκαλιάσει με ταπεινότητα τον κόσμο και να γοητεύσει ξανά τη νέα γενιά, χωρίς αλαζονική μονοκρατορική αντίληψη

* Ο χρόνος τρέχει, το δύσκολο φθινόπωρο και ο ο πιο δυστοπικός χειμώνας είναι μπροστά μας. Ας προετοιμαστούμε όλοι με ψυχραιμία – αλληλεγγύη – πατριωτική ενότητα – καινοτόμα σκέψη και μαχητική δράση έναντι αρμοδίων και υπευθύνων !

^^^ Παρακολουθούμε – προτείνουμε – Παρεμβαίνουμε !

* Η ορεινή Αργιθέα των 20 κοινοτήτων πέτυχαν ως τώρα πολλά … Ο αγώνας συνεχίζεται ως την πλήρη δικαίωση με απαίτηση: Δίκαιη Ίση Μεταχείριση από Θεσσαλική Αρχή – Υπουργεία και Όργανα ΕΕ.

Δημήτρης Παπακώστας 25-8-22

Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών Θεσσαλών




Total
0
Shares
Previous Article
Έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζουν η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας

Νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αργιθέας για έργα αγροτικής οδοποιίας

Next Article
2η Ορθόδοξη Συνάντηση για Νέους και Γονείς στον ΙΝ των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων - Τα Τρίκαλα υποδέχονται τα Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Το Ιερό Λείψανο του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στον ΙΝ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων

Τα Τρίκαλα υποδέχονται τα Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Related Posts