Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: Σεβασμό-ψυχραιμία-καταλλαγή φίλοι γείτονες Αρτινοί της απέναντι όχθης Αχελώου ποταμού!

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δημ. Παπακώστας: Σεβασμό-ψυχραιμία-καταλλαγή φίλοι γείτονες Αρτινοί της απέναντι όχθης Αχελώου ποταμού!

Η ονομαζόμενη «Πρωτοβουλία Κοιλάδας Αχελώου» συνεχίζει τα λιβελλογραφήματα και τις απαξιωτικές εκφράσεις σε βάρος των Αργιθεατών, των οργάνων και Αιρετών της Αυτοδιοίκησης μας, τους ευτελείς υπαινιγμούς και την εμμονή τους :

• Πας μη μεθ’ ημών … βάρβαρος !

•• Δηλαδή : όποιος στοχάζεται διαφορετικά από αυτούς, αποφασίζει ελεύθερα με άλλο σκεπτικό, τάσσεται υπέρ της αειφορικής ανάπτυξης έργων ΑΠΕ και θέλει το ορμητικό ποτάμιο οικοσύστημα του Αχελώου ποταμού να μετατραπεί σε ένα όμορφο ήρεμο βιώσιμο λιμναίο τοπίο – όπως στον Άραχθο, τον Αώο, τον Μέγδοβα (Λίμνη Πλαστήρα), στα Κρεμαστά – Καστράκι -Στράτο επί του ίδιου ποτού Αχελώου, στη Μεσοχώρα και Συκιά, στον Αλιάκμονα, στην Κάρλα, σκέφτεται πονηρά, δρα ωφελιμιστικά – ενώ εκείνοι μάχονται υπέρ υψηλών ιδεών, πατρίδας και εστιών …!

• Καλούμε τους  -ακόμη για μας- φίλους γείτονες της Τετραφυλλιάς Άρτας Ηπείρου να ρίξουν τους τόνους, να σεβαστούν έγκυρες αποφάσεις των οργάνων της ημετέρας Πατρίδας – του ΔΣ με πλειοψηφία άνω του 78%, των κοινοτήτων ΔΕ Αχελώου Θεσσαλίας – (πλην των τριών του ΚΣ Βραγκιανών) – και του ΠΣ Θεσσαλίας το οποίο τεκμηριωμένα τάχθηκε αρχές Μαΐου 22 θετικά στην ΜΠΕ του υπόψη έργου στο Αρδάνοβο Καταφυλλίου (φράγμα Αυλακίου).

•Καλούμε τους Ραδοβυζινούς της απέναντι όχθης να συμπορευτούμε – κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του για να πετύχουμε πιο πολλά οφέλη για τον ερημούμενο τόπο, όπως μαζί παλέψαμε για τα έργα Συκιάς και έχουν λάβει οι καλοί γείτονες ικανοποιητικές έως παχυλές αποζημιώσεις – που αποτελούν συγκριτικό στοιχείο – και όλοι μακάριζαν τότε την τύχη τους, πλην ελαχίστων αρνητών των έργων …

^Φίλοι της «Πρωτοβουλίας» από την όμορφη Άρτα, μας ενώνει αιώνες ο μυθικός Αχελώος ποταμός, δεν θα μας χωρίσει τώρα μια λίμνη στην νότια Πίνδο!

^Έχουμε χρόνο για αντιπροτάσεις, για περιορισμό ζημιών, αύξηση ανταποδοτικών έργων και τόνωση της φτωχοποιούμενης περιοχής μας.

^Μην οξύνετε πνεύματα, μην θίγετε υπολήψεις καθότι δεν πτοούν κανέναν από τους περήφανους ορεινούς Αργιθεάτες!

*Μην καταγράφεστε ως αρνητές, αντιδραστικοί και μοναχικοί …

• Το ιστορικό: «Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες πλην…Λακεδαιμονίων», ας μην παραφραστεί στις όχθες του Ασπροποτάμου Αχελώου, καθότι οι ποταμοί ανήκουν στο Δημόσιο και αποτελούν εθνικό πλούτο, προς αξιοποίηση υπέρ πολιτών και εθνικής οικονομίας στην ζοφερή οικονομική κλιματική ενεργειακή συγκυρία!

*Σεβόμαστε τον αντίλογο, όταν και αυτός τιμά τον λόγο των άλλων…

Πατριωτικά : Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΠΟΡΤ – Στα μονοπάτια του Ολύμπου

ΣΠΟΡΤ – Στα μονοπάτια του Ολύμπου

Next Article
dioikisi epimelitiriou Karditsas athina 1

Συναντήσεις του Προέδρου κ. Ζυγογιάννη και μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με την ηγεσία και στελέχη Υπουργείων στην Αθήνα

Related Posts

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος για το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Περί θεματικού πάρκου

Του Κώστα Τέλιου, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας
Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο
Διαβάστε περισσότερα

Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας υποδέχτηκε με χαρά και φιλόξενη διάθεση το Γυμνάσιο της Πάτμου