Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ Παπακώστας: Καθήκον της Αυτοδιοίκησης η στήριξη Γυναικών και η αλληλεγγύη

Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Δημ Παπακώστας: Καθήκον της Αυτοδιοίκησης η στήριξη Γυναικών και η αλληλεγγύη

Η Καρδίτσα σε πολλούς τομείς εκπλήσσει ευχάριστα, παρότι παρουσιάζει έλλειμα στις υποδομές και στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της, προτελευταίες θέσεις σε τοπικό ΑΕΠ στους 52 νομούς χώρας.

Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, η λειτουργία του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως, η επιπέδου οργάνωση του ΚΤΕΛ Καρδίτσας και άλλων.

Σήμερα θα θέλαμε να αναφερθούμε στην λειτουργία του αξιόλογου «Κέντρου Γυναικών» από το 1993 με πλούσια δράση και προσφορά, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα.

Διαβάζουμε για την πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου της πόλης μας, για τον απολογισμό δράσης του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε όλες – όλους τους συντελεστές της σημαντικής αυτής δομής.

^Στήριξη σε κακοποιημένες αδύναμες γυναίκες, στις μητέρες και παιδιά.
^Ενημέρωση και παροχή βοήθειας.

Στην ορεινή Αργιθέα οι γυναίκες δεν έχουν τύχει του σεβασμού που αξίζουν.

• Η συμμετοχή στα κοινά χαμηλότατη.
• Στις θέσεις ευθύνης μηδενικές …
• Τα ψηφοδέλτια συμπληρώνονται απλά από ονόματα γυναικών λόγω και μόνο της υποχρεωτικής …ποσόστωσης.
• Έρευνα ουσιαστική για φαινόμενα βίας , φραστικής απαξίωσης και κακών πρακτικών δεν έχει γίνει από κανέναν φορέα.

* Το ΔΣ – η Δημοτική Αρχή οφείλουν μέσω των δομών του ΟΤΑ (Κέντρο κοινότητας/αλληλεγγύης) να εξετάσουν το ζήτημα.
^Επιβάλλεται η ίδρυση του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, επιτέλους !

^Η σύνδεση του «Κέντρου Κοινότητας Αργιθέας» με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας (ως παράρτημα του) με αξιοποίηση των επιστημόνων μας: κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου στα Βραγκιανά.

Η καταγραφή αδύναμων γυναικών, απόρων, ΑΜΕΑ κα .

^Οι ίδιες οι αργιθεάτισσες πρέπει να κινητοποιηθούν με στήριξη από ευαίσθητους άνδρες και τη νεολαία : αγρότισσες – φοιτήτριες – υπαλλήλους – επαγγελματίες .
Δεν αρκεί να γιορτάζουμε επετειακά την Ημέρα της Γυναίκας κάθε 8 Μαρτίου .

^Η Επιτροπή Ισότητας της περιφέρειας ας δει και ας συζητήσει το αίτημα σε επιτόπια επίσκεψη στα ορεινά χωριά μας .

^Το ΔΣ ας συνεδριάσει μια φορά με ατζέντα γυναικείων θεμάτων !

• Εμείς δεν θα πάψουμε να φωνάζουμε προς όλες τις δημότισσες Αργθέας :
Μιλήστε ! Μην κρύβετε τα προβλήματα ! Μην δικαιολογείτε την απαξίωση και βία …
Τολμήστε !
Σας αξίζουν τα καλύτερα …

Δημήτρης Παπακώστας 14-3-23
Total
0
Shares
Previous Article
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Καρδίτσας: Πέμπτη 16 Μαρτίου ημέρα γενικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Καρδίτσας: Πέμπτη 16 Μαρτίου ημέρα γενικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Next Article
Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές