Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: Ημιτελή παρατημένα έργα Αχελώου

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Ημιτελή παρατημένα έργα Αχελώου: Μετά τις σημερινές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στην Καρδίτσα και την υπερτριετή απραξία της ΝΔ, ήρθε η ΩΡΑ το Κράτος να αποκαταστήσει βλάβες περιβάλλοντος Αργιθέας

Ώρες αναστοχασμού και πατριωτικής ευθύνης για ολόκληρη την Αργιθέα, τις κοινότητες κοιλάδας Αχελώου και νότιας Πίνδου και το νομό Καρδίτσας – Θεσσαλία.

* Τα μεγαλεπήβολα έργα μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού που ξεκίνησαν το 1985 -σαράντα περίπου χρόνια πριν- έχουν μετατραπεί … κουφάρια, ημιτελή και παρατημένα, αποτελούν εστίες κινδύνων για πλημμυρικά φαινόμενα (προφράγματα ανίσχυρα), κατολισθήσεις και διάβρωση οδικών δικτύων, όπως συνέβη άξονα: Κοράκου – Βραγκιανά / θέση :3&4ο χλμ .
Καθίζηση λόγω αλλαγής ρού ποταμού.

^ Η βλάβη του παρθένου οικοσυστήματος μεγάλη, τόσο από τις συνεχείς εκσκαφές, όσο κυρίως από την εγκατάλειψη, μη συντήρηση και μη επίβλεψη επί χρόνια …

^ Φράγμα Συκιάς (ανεκτέλεστο το 30%) και σήραγγα 18 χλμ μεταφοράς νερών από Πετρωτό Αργιθέας και Αγορασιά έως Δρακότρυπα Μουζακίου, παρατημένα.
^ Ημίμετρα και ελλιπή όσα γίνονται …

• Η όμορφη ορεινή Αργιθέα με θεσσαλική συνείδηση συναίνεσε στην κατασκευή των έργων Αχελώου χάριν των αγροτών και συμπολιτών στις πόλεις της Θεσσαλίας.
• Αποδέχθηκαν οι Αργιθεατες αλλά με όρους και προϋποθέσεις : προστασίας των οδικών δικτύων και αποκατάστασης αισθητικής μετά το τέλος των μεγάλων έργων.

•• Φεύ ! Πλανηθήκαμε άπαντες …

* Η Δικαιοσύνη έκανε δεκτές προσφυγές που αποδείχτηκαν έλλογες και βάσιμες.
Η ΕΕ δίστασε να στηρίξει τα έργα.
Πολλά κόμματα αποστασιοποιήθηκαν και έκριναν ότι η Θεσσαλία χρειάζεται νέο σχεδιασμό για εμπλουτισμό νερών και όχι φαραωνικά – όπως τα ονόμασαν – έργα.

* Ήδη η Αξιωματική Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ δια του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα σήμερα στην Καρδίτσα δήλωσε:
«Η Θεσσαλία έχει ανάγκη νέων σχεδιασμών και όχι έργα Αχελωου που η Δικαιοσύνη / το ΣτΕ έχει παγώσει. Όσοι επαναφέρουν το ζήτημα, σας κοροϊδεύουν.
Σας χαϊδεύουν τα αυτιά προεκλογικά …»

^ Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί την ολοκλήρωση του έργου Μεσοχώρας (που επί 40 μήνες δεν προχώρησε η ΝΔ …) και την κατασκευή φράγματος Μουζακίου (δηλώσεις Ρ. Δούρου στο Μουζάκι 2022).

••• Μετά ταύτα : «τετέλεσται»!!! και είναι ώρα η Αργιθέα και η Καρδίτσα να παραδεχθούν την ωμή σκληρή πραγματικότητα και να απαιτήσουμε ενωτικά:

1. Αποκατάσταση με δαπάνη Δημοσίου των βλαβών στο περιβάλλον και δρόμους Αργιθέας (Συκιά – 5 οδικές σήραγγες – ρέμα Πετρωτού έως Καπετανόβρυση και κοράκου έως Βραγκιανά). Άσφαλτο σε 5 Αδέλφια.

2. Νέος σχεδιασμός για μικρά φράγματα – λιμνοδεξαμενές για άρδευση / ύδρευση / εμπλουτισμό ποταμών σε κάμπο.

3. Αξιοποίηση έτοιμης σήραγγας μεταφοράς νερών 18 χλμ / μελέτη σκοπιμότητας κα .

Η Αλήθεια πονάει … αλλά και η εγκατάλειψη επί δεκαετίες, η μη συντήρηση μεγάλων υποδομών τιμωρεί τόπους και κόσμο, κρατάνε αιχμάλωτους στην υπανάπτυξη και καθυστέρηση περιοχές με πλούσιους φυσικούς πόρους (αέρα – νερά – οξυγόνο).
• Στην θεσσαλική κοιλάδα Αχελώου ήδη ξεκινούν αειφορικές επενδύσεις ΑΠΕ /νέο υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 83 MW – λιμνοκοιλάδα Καταφυλλίου (Αυλακίου) με σαφές οριστό χρονοδιάγραμμα!
•• Χωρίς …’ΘΑ’ και ατέρμονες εργασίες …

Το Κράτος, το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να σεβαστεί τον κόσμο και την ορεινή πατρίδα μας, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για την μακρόχρονη εγκατάλειψη και αδυναμία του να ολοκληρώσει έργα που σχεδίασε – ξεκίνησε – και άφησε να ρημάξουν …
Χωρίς διακομματική στήριξη τα Μεγάλα Έργα καρκινοβατούν …

• Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και έκαστος Βουλευτής Θεσσαλίας, πρώτα της Καρδίτσας, ας δράσουν επιτέλους!

• Η στασιμότητα κρατάει το νομό μας στις θέσεις ουραγού (ΑΕΠ – Καινοτομία -Εργασία – Δημογραφία). Αξίζει πολλά καλύτερα !

* Η ορεινή Αργιθέα παρά την άνιση μεταχείριση από κράτος και περιφέρεια πέπρωται να ζήσει και να πάει μπροστά!
Σε λίγο θα την ζηλεύουν … ‘φίλοι’- αντίπαλοι και εχθροί της !
Η ζωή και η οικονομία: κύκλους κάνει …

17-2-23
Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου 25 έτη
Νομικός
Δήμαρχος Αχελώου Θεσσαλίας 1999-2006




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ανακοίνωση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καρδίτσα

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ανακοίνωση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καρδίτσα

Next Article
Βόλος: Δύο συλλήψεις για κλοπή εξωλέμβιων μηχανών βάρκας και άλλων αντικειμένων Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς στο νομό Λάρισας - Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής στο Βόλο - Εξιχνιάστηκε απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Λάρισα - Εξιχνιάστηκε κλοπή που διεπράχθη σε κομμωτήριο στο κέντρο του Βόλου

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς στο νομό Λάρισας

Related Posts