Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: Ιερή Υποχρέωση ο θεσμικός έλεγχος των Αρχών και η ενημέρωση των Δημοτών

Δημήτρης Παπακώστας

Δημ. Παπακώστας: Ιερή Υποχρέωση ο θεσμικός έλεγχος των Αρχών και η ενημέρωση των Δημοτών

Το Ορεινό Παρεμβατικό Δίκτυο Ενεργών Πολιτών – ΠΑΤΡΙ.Δ.Α Θεσσαλίας – είναι Αυτοδιοικητικό Δίκτυο Δράσης και Προβληματισμού.

Παρακολουθεί, προτείνει, παρεμβαίνει στα Τοπικά δρώμενα (Δήμο Αργιθέας – ΠΕΔ – ΚΕΔΕ – Περιφέρεια Θεσσαλίας – Υπουργεία – Φορείς Δημοσίου & Ιδιωτικού τομέα).

|. Ήδη συμμετέχουν, σήμερα, πάνω από 50 ενεργά Στελέχη – Υποστηρικτές Αργιθεάτες.
Στόχος μας, να φθάσουμε στα 150 (στις τρεις Καποδιστριακές Ενότητες) ώστε να βελτιωθεί η παρεμβατικότητα – αποτελεσματικότητα του Δικτύου και να διαμορφωθεί μια Δυναμική Πατριωτική Εναλλακτική Κίνηση [Π.Ε.Κ] Αργιθεατών, ανεξαρτήτως τοπικής, κομματικής και ηλικιακής καταγωγής… με πλήρη ισοτιμία και ελευθερία, χωρίς τοπικισμούς και αρχηγισμούς…

||. Από την παρούσα Δημοτική Αρχή – Συμπολίτευση έχουμε ζητήσει από αρχές 2020 (πριν 12 μήνες) να εφαρμόσει τον νόμο και να χορηγήσει την πάγια προκαταβολή στους είκοσι Κοινοτάρχες και τρία πενταμελή ΚΣ, δίνοντας minimum τοπικές εξουσίες-πόρους, όπως ο νόμος προβλέπει.
Να δύνανται να ασκούν καθήκοντα και να μην νοιώθουν…. “υφιστάμενοι” των τοπικών Αντιδημάρχων…. απλές…”γλάστρες”.
Να τηρήσει η Συμπολίτευση τις προγραμματικές θέσεις, την πολιτική ηθική δεοντολογία.
Μέσω της Γενικής Γραμματείας του Δήμου μας εστάλη απάντηση ότι… σύντομα θα επιλυθούν όσα είχαμε θέσει (πάγια προκαταβολή Κοινοτήτων – Δημοτικό Κοινωνικό παντοπωλείο – ίδια έσοδα από ΑΠΕ και Κεραίες κινητής κλπ.).

• Παρήλθαν μήνες και ουδέν έχει υλοποιηθεί.

• Επικοινωνήσαμε με τον έμπειρο και φίλο Πρόεδρο ΔΣ Αργιθέας και τάξαμε προθεσμία συμμόρφωσης στον νόμο, την Υπουργική απόφαση Θ. Λιβάνιου Σεπτεμβρίου 2019 και την Εγκύκλιο της Δνσης οικονομικών ΤΑ ΥΠΕΣ.

|||. Το Υπουργείο Εσωτερικών με Αρ πρωτ 17581/8-3-21 έγγραφο του,διαβίβασε το emai μας στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Εκείνη στο Τμήμα Ν. Καρδίτσας, του οποίου ο Προϊστάμενος κ. Γρηγόρης Γεννάδιος καλεί με Αρ πρωτ 47668/10-3-21 τον Δήμο Αργιθέας να απαντήσει στα διαλαμβανόμενα περί μη καταβολής (εδώ και 19 μήνες) της πάγιας προκαταβολής στους άξιους Κοινοτάρχες που έχουν εκλεγεί, μάλιστα,με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και χωριστή κάλπη (Μάιο 2019).

√ Για εμάς, ο σεβασμός στις Μονάδες Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης – τις 20 ορεινές κοινότητες – αποτελεί ύψιστο πολιτικό καθήκον που καταξιώνει τη γνήσια λαϊκή έκφραση και εντολή των απλών Δημοτών.

√ Για εμάς: Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα πάνω!!!

• Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή, οι Αιρετοί και οι Παρατάξεις θα πράξουν τα δέοντα με σεβασμό στο θεσμικό τους ρόλο.

– Η ενασχόληση με τα κοινά πράγματα δεν είναι…. “ιδιωτική” υπόθεση.

• Υπόκειται στην κριτική, στον έλεγχο, στον αντίλογο, στην Λογοδοσία !!!

– Όλα στο Φώς! Η Αλήθεια πάνω από όλα…!

Δημήτρης Παπακώστας /10-3-21
Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Κίνησης – ΠΑΤΡΙ.Δ.Α Θεσσαλίας.

* Συνημμένο: το έγγραφο του ΥΠΕΣ

[pdf-embedder url=”https://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2021/03/ΕΓΓΡΑΦΟ.pdf”]



Total
0
Shares
Previous Article
sxoleio aithousa

Ως τις 20 Μαρτίου οι εγγραφές παιδιών στα Προνήπια και στην Α' Δημοτικού

Next Article
Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα Τρίκαλα

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα Τρίκαλα