Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: Η Αγιά Σωτήρα Βραγκιανών έκανε το… θαύμα της!

Δημήτρης Παπακώστας

Δημ. Παπακώστας: Η Αγιά Σωτήρα Βραγκιανών έκανε το… θαύμα της!

Η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας χρηματοδοτεί το έργο συντήρησης αγιογραφιών της Ιεράς Μονής!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος δήλωσε στο νέο μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Καστρομονάστηρου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Βραγκιανών Αχελώου Νίκο Λέτσιο – πρόεδρο ΔΣ Αχελώου (2007-8), ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του σημαντικού έργου της συντήρησης αγιογραφιών του ναού, βάσει μελέτης με έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού (προϋπολογισμού 40.000€).

|. Ο Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κκ Τιμόθεο με μια σεμνή χειρονομία έδειξε την ευαισθησία του προς την ορεινή Πατρίδα και το Θρησκευτικό Σύμβολο της ευρύτερης περιοχής της νότιας Πίνδου.

||. Οι παρεμβάσεις του Αιδεσιμότατου Ιερέως Δημήτρη Αγόρη και των μελών της Δ.Ε, ιδίως του Νίκου Χ. Λέτσιου και Δημήτρη Κ. Χαντζή, εκτιμήθηκαν από τον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη μας.

• Όλοι οι ενορίτες, οι δημότες ανά τη Θεσσαλία και Ελλάδα εκφράζουν την ικανοποίηση τους και αναμένουν την εγγραφή της σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό του προσεχούς έτους 2021.

• Η Αγιά Σωτήρα, ο πνευματικός φάρος των Βραγκιανών και της κοιλάδας Αχελώου έκανε…το θαύμα της, οι αγιογραφίες θα λάμψουν και πάλι!

|||. Η θετικότατη αυτή εξαγγελία, αποδεικνύει ότι όταν ως Ενορίες, Κοινότητα, Δήμος προβάλλουμε με αγωνιστικότητα αλλά και ρεαλισμό, μαχητικότητα αλλά με δημοκρατικότητα και πολιτισμένο ύφος – χωρίς εξαλλοσύνες ή κραυγές, πετυχαίνουμε στόχους, εργαζόμενοι με Πατριωτική Ενότητα και όπως το παραγωγικό μελίσσι….
– Λίγα από πολλές πηγές, σαν εργάτριες μέλισσες – με πίστη στο Πατριωτικό Σχέδιο – Όραμα!
• Ιδιαίτερα να αναφερθούμε στην συχνή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος στις εκκλησιές μας, τα απόμακρα χωριά μας.
• Με την αγάπη και ευλογία του, οι τοπικές υποθέσεις ευδοκιμούν!

|V. Έτσι, με την ίδια ρεαλιστική τακτική, θα πετύχουμε βήμα – βήμα τη δικαίωση του χρόνιου αιτήματος της χρηματοδότησης του σημαντικού έργου Ασφαλτόστρωσης του Διαπεριφερειακού δρόμου (μόλις 6 χλμ) Βραγκιανά Αχελώου- Ρόγκια- όρια Ευρυτανίας, που θα συνδέσει τον ενιαίο χώρο των Αγράφων!

1. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη και ο φάκελος του έργου
2. Έχουν ήδη εγκριθεί τα Περιβαλλοντικά με απόφαση του ΠΣ Θεσσαλίας, τον Δεκέμβριο 2018, επί προεδρίας Γρ. Παπαχαραλάμπους και συνδρομή του – εκ Βραγκιανών -Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Χρήστου Στ. Καλομπάτσιου.
3. Έχει ήδη επικαιροποιηθεί ο προϋπολογισμός στο εφικτό και λογικό ποσό των 2 .000.000 ευρώ (από το υπερβολικό ποσό των 4.400.000€) με επιμέλεια του φίλου της Αργιθέας Μηχανικού ΔΤΕ Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου, μετά από εντολή Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

V. Το μόνο που απέμεινε: Η δήλωση πολιτικής βούλησης του ίδιου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
• Η εξαγγελία της χρηματοδότησης και δημοπράτησης Ασφάλτου!

* Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ‘ρεαλιστικά ουτοπιστές’ και εκτιμούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις.

• Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας – με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, οι Βουλευτές, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι οι ενεργοί πολίτες, εργάζονται προς την κατεύθυνση της δικαίωσης.

* Όσα διαδίδονται, λόγω πολιτικής σκοπιμότητας ή προφανούς συγχύσεως, ότι τάχα η ηγεσία της περιφέρειας Θεσσαλίας έχει… εγκαταλείψει τα χωριά Αχελώου…στη μοίρα τους, ότι …” έβαλε Χ” και άλλες δήθεν….” εμπιστευτικές πληροφορίες “, σε συσκέψεις ή διαβούλια, αυτοδιαψεύδονται και δεν χρήζουν…. αντίκρουσης…

* Οι Δημότες Αχελώου, της Αργιθέας, έχουν εμπιστοσύνη – ακόμα – στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη και των πολιτικών του νομού μας.
Διεκδικούν ένα ώριμο δίκαιο αίτημα, δεν αντιπολιτεύονται κανέναν…..

V|. Ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τις τοπικές ηγεσίες και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

• Η εντολή του είναι ρητή και αυστηρή: Ίση μεταχείριση όλων των περιοχών !
– Δίκαιη κατανομή των κονδυλίων, χωρίς πληθυσμιακά άδικα κριτήρια….
– Εφαρμογή του άρθρου 101/4 του Συντάγματος, των άρθρων 174 επόμενα της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ, όπου ρητά ορίζεται η σαφής υποχρέωση των φορέων της ελληνικής Πολιτείας υπέρ των ορεινών και νησιωτικών περιοχών.
– Ισόρροπη Ανάπτυξη με εδαφική κοινωνική ψηφιακή συνοχή και σύγκλιση!

• Όλοι οι Θεσσαλοί γνωρίζουν ότι η κοιλάδα Αχελώου ποταμού, τα ορεινά χωριά των Αγράφων, αποτελούν την πηγή ζωής, το οικολογικό απόθεμα, το υδρολογικό πλεόνασμα (νερά Αχελώου ποταμού) για όλη τη Θεσσαλία, Δυτική και Ανατολική!

– Ο Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας!

* Αισιοδοξούμε με μαχητικότητα, ρεαλισμό και επαγρύπνηση ….

Σημείωση: Μετά την εξαγγελία διάθεσης ποσού 40.000€ για Αγιά Σωτήρα Βραγκιανών, το ΔΣ Αργιθέας ας διαθέσει πίστωση για σύνταξη Μελέτης Ασφάλτου από Διασταύρωση Βρυλώνια έως Ι.Μ Σωτήρος & έως Νεχώρια.
Μέρος των εσόδων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας δικαιούνται τα Βραγκιανά.

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
agorastos 14 1

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…