Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: Δόθηκε άδεια κυκλοφορίας οχημάτων έως 3.5Τ στη γέφυρα «Αργύρη»: Απαίτηση για Οριστική Λύση!

Δημ. Παπακώστας: Δόθηκε άδεια κυκλοφορίας οχημάτων έως 3.5Τ στη γέφυρα «Αργύρη»: Απαίτηση για Οριστική Λύση!

Δημ. Παπακώστας: Δόθηκε άδεια κυκλοφορίας οχημάτων έως 3.5Τ στη γέφυρα «Αργύρη»: Απαίτηση για Οριστική Λύση!

Δικαιώθηκε η άποψη που καταθέσαμε πριν δέκα ημέρες να επιμείνουμε στην ανακατασκευή της μικρής γέφυρας «Αργύρη» στην Βατσουνιά, με σκυρόδεμα οχετούς και ενίσχυση ακρόβαθρων, αντί της προσωρινής πρόχειρης ανάπτυξης πτυσσόμενης μεταλλικής (του Στρατού/MΟΜΚΑ).

^ Ήδη δόθηκε μερική άδεια για οχήματα έως 3,5Τ και απομένει η οριστική λύση που οφείλει η απερχόμενη περιφερειακή αρχή να δημοσιοποιήσει στην κοινή γνώμη, γιατί ο άξονας «Μουζάκι-Τυμπανος – Δυτ. Αργιθέα – Άρτα» περί τα 50 χλμ αποτελεί τμήμα της Εθνικής Διαπεριφερειακής Οδού που ενώνει την πόλη Καρδίτσας με γειτονικό νομό Άρτας και Ήπειρο (συνολικά 160 χλμ έως Άρτα).

^ Εξυπηρετεί έργα Αχελώου/Συκιάς, Αιολικά ήδη ολοκληρωθέντα Πάρκα στον αυχένα Τυμπάνου, τον Σταθμό παραγωγής ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ κλπ Εταιριών .

^ Αποτελεί τη μόνη οδό προσβασιμότητας για 12 κοινότητες της ορεινής Αργιθέας (Δυτικής και Αχελώου) και Βατσουνιάς – Δρακότρυπας – Οξυάς και οικισμών του δήμου Μουζακίου .
Πολλούς κτηνοτρόφους που χρησιμοποιούν βαρέα οχήματα και εργολήπτες .

• Συνεπώς: η περιφέρεια θεσσαλίας ως αποκλειστικά αρμόδια να αφήσει την πολύχρονη πολιτική εγκατάλειψης προς την ορεινή δυτική Θεσσαλία και να βρει άμεσα τρόπο για κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας που θα επιλύσει συγκοινωνιακά προβλήματα. Άλλωστε το άνοιγμα του ρέματος δεν είναι … τεράστιο !!!

•• Να αφήσει κατά μέρος την επίρριψη ευθυνών στο κράτος, στα υπουργεία, στην ευρωπαϊκή ένωση …

••• Εάν αδυνατεί να το δηλώσει ευθέως !!!

@ Ούτως ή άλλως έχει τεθεί σε …διαρκή επιτήρηση, έχει παραγκωνιστεί από την κεντρική κυβέρνηση (παρότι έλαβε κομματικό χρίσμα, που προφανώς δεν της αξίζει…).

^ Θα κριθούν από τους 600.000 και πλέον εγγεγραμμένους εκλογείς και …οι μη αξίζοντες ‘κεχρισμένοι’ και υπό κόπωση υποψήφιοι και οι …’χρίοντες’ κομματικοί παράγοντες εξ Αθηνών …

@ Για να ετοιμαστούν οι δήμοι και οι δημοτικές αρχές, οι επαγγελματικοί φορείς για διεκδίκηση που θα φέρει αποτέλεσμα πριν τον χειμώνα .

Η οριστική λύση — που καθυστέρησε επί δεκαετίες στη στενή επικίνδυνη γέφυρα Αργύρη— πρέπει να επιτευχθεί ακόμη και με σύμπραξη των ιδιωτικών αειφορικών ισχυρών εταιριών, που δραστηριοποιούνται στις κορυφογραμμές της Αργιθέας και με διαδικασία Fast Truck .

@ Η απερχόμενη ηγεσία της Θεσσαλίας, που βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση σε κρίσιμα ζητήματα, χρωστάει επίσης απαντήσεις για εγκατάλειψη οδικής σήραγγας Τυμπάνου, για επικίνδυνη βατότητα στον κεντρικό άξονα (λακούβες, χωρίς σήμανση – πλέγματα ή στηθαία).

• Οι Ενεργοί Θεσσαλοί – Ενωμένοι και Μαχητικοί θα δώσουν πατριωτικό αγώνα για Σύγχρονη Θεσσαλία με Ισόρροπη Ανάπτυξη !

^ Ανανέωση – Αλλαγή – Ελευθερία !
• Στις κάλπες της 8 Οκτωβρίου …
•• Νέα Εργατική Αποτελεσματκή Ηγεσία στην Θεσσαλία!!!

Δημήτρης Παπακώστας

• το σχετικό ρεπορτάζ του έγκυρου mouzakinews.gr :

Δόθηκε η κυκλοφορία οχημάτων έως 3.5 τόνους στη γέφυρα “Αργύρη”
Total
0
Shares