Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: “Αργυράτες με μια φωνή στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας: Εδώ και Τώρα Έργα!”

Δημήτρης Παπακώστας

Μετά τα Βραγκιανά Αχελώου ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος μέσω του κεντρικού χωματόδρομου , επισκέφτηκε τη συνοικία των ορεινών Ρογκίων και περνώντας το σύνορο των Νομών Καρδίτσας Θεσσαλίας – Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας, έφθασε απόγευμα στην κοινότητα Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας,την πιο απομακρυσμένη της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Κοινοτάρχης Ηλίας Ν.Παναγιώτου και οι δημότες, του εξέθεσαν τα τοπικά προβλήματα και υπήρξαν έντονες – κατά βάσιμες πληροφορίες- διαμαρτυρίες, ιδίως για την καθυστέρηση των έργων Ασφαλτόστρωσης του Διαπεριφερειακού άξονα Αργύρι Αχελώου- Γέφυρα Αυλακίου (όρια Αιτωλοακαρνανίας)- μόλις 5 χλμ.

Ένα μικρό οδικό τμήμα ….μια μεγάλη πληγή ταλαιπωρίας για διερχόμενους!

Εκφράστηκαν η δυσαρέσκεια και η πικρία που διακατέχει όλους,λόγω της στασιμότητας στην εκτέλεση του χρονίζοντος προβλήματος της οδικής ασφάλειας και προσβασιμότητας.

• Η ένταξη της Μελέτης Ασφάλτου έγινε χάρη στα ορεινά Πακέτα ” Πίνδος”& “ΕΑΠΝΑ-2” ,που έφερε στο νομό ο αείμνηστος Πρόεδρος Βουλής Δημήτρης Σιούφας,μαζί με τον Υφυπουργό Σπύρο Ταλιαδούρο και τους τότε βουλευτές .

* Παρήλθε δεκαετία και πλέον και ακόμη ο φάκελος του έργου δεν έχει ολοκληρωθεί…. Εκκρεμούν τα Περιβαλλοντικά.
* Ενώ ,με παρέμβαση της Βουλευτίνας ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα,το 2017 ,είχε εγγραφεί πίστωση , ισόποση του 50% του προϋπολογισμού του έργου , συνεχίζεται η απραξία….

• Ως γνωστόν ,τα Περιβαλλοντικά αποτελούν τη… μόνιμη δικαιολογία των εκάστοτε πολιτικών για να μην χρηματοδοτούν τα αναγκαία έργα.
Η τακτική ορισμένων πολιτικών να επιρρίπτουν τις ευθύνες , πότε στα Δασαρχεία και πότε στην… Αρχαιολογική υπηρεσία , είναι ξεπερασμένο …τρυκάκι.

* Ο κόσμος θέλει γλώσσα Αλήθειας και σταράτες κουβέντες.

• Η εντολή του πρωθυπουργού είναι : Δίκαιη κατανομή των κονδυλίων και ασφαλής προσβασιμότητα σε όλες τις περιοχές και όλους τους πολίτες!

• Τήρηση των συνταγματικών διατάξεων – άρθρο 101 ,υπέρ των ορεινών περιοχών!

* Οι Αργυράτες απαίτησαν, δυναμικά και ενωτικά , ανεξάρτητα από κομματική ένταξη , εδώ και τώρα ολοκλήρωση του φακέλου , έγκριση των περιβαλλοντικών και δημοπράτηση Ασφάλτου στα πέντε τελευταία χιλιόμετρα.

√ Έτσι θα συνδεθούν τέσσερις Περιφέρειες , τέσσερις νομοί και θα αποκτήσει σύγχρονη οδική υποδομή μια δημογραφικά ενεργή περιοχή με εν λειτουργία Αειφορικές επενδύσεις ( Υδροηλεκτρικά -Αιολικά)/ ΤΕΡΝΑ ΑΕ/ ΕΝΕΛ Ελλάς.

– Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ,δεν έπεισαν κανέναν.

• Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός καλείται με ισχυρή πολιτική βούληση να εξετάσει όλες τις παραμέτρους των δίκαιων τοπικών αιτημάτων και να προβεί στις αναμενόμενες εξαγγελίες !

• Μόνο αυτός εκφράζει την πολιτική της Περιφέρειας για τα ορεινά!

1. Να επισκεφθεί ο ίδιος τα χωριά κοιλάδας Αχελώου ποταμού.
* Τα δύο οδικά τμήματα ( Βραγκιανά Αχελώου- Όρια Ευρυτανίας & Αργύρι Αχελώου- όρια Αιτωλοακαρνανίας).
* Μαζί με στελέχη της αρμόδιας Δ/νσης τεχνικών έργων.

2. Άλλως, να οργανωθεί ειδική σύσκεψη στην Καρδίτσα ,με συμμετοχή Αιρετών Δήμου Αργιθέας και Βουλευτών ,για όλα τα επείγοντα έργα στην αδικημένη γωνιά της ισχυρής Θεσσαλίας.
Δεν συζητάμε πλέον ούτε μια μέρα ανοχής ή αναμονής!
Σε περίπτωση άρνησης ,θα υπάρξει δυναμική αγωνιστική δημοκρατική δράση!

3. Η βατότητα κεντρικού δρόμου “Καρδίτσα -Συκιά -Άρτα “τάχιστα να αποκατασταθεί.

Η λογική….της τσουγκράνας και προσωρινών μπαλωμάτων , τελείωσε.

• Η Περιφέρεια υποχρεούται να στρέψει την προσοχή ,να δείξει ενδιαφέρον για την ξεχασμένη ορεινή Δυτική Θεσσαλία ,τα χωριά Αχελώου.

• Το Υπουργείο Υποδομών πρέπει να ενισχύσει με ειδικό πακέτο εδαφικής και κοινωνικής συνοχής.
Ρωτάμε: Έχουν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από Δήμο- Περιφέρεια;

• Οι Βουλευτές να φέρουν νέα κονδύλια στο νομό και Αργιθέα.
• Οι υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν ,να εξέλθουν από τα γραφεία.

√ Ο κεντρικός δρόμος έως Βραγκιανα- Αργύρι Αχελώου , χρειάζεται σήμανση , φωσφορίζοντες πασσάλους , πλέγματα , τοιχία.

√ Η Δημοτική Αρχή Αργιθέας οφείλει να καταγράψει όλα τα επικίνδυνα σημεία ,τις ανάγκες για σήμανση και οδική ασφάλεια και μαζί με την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας να συμβάλλουν στην αναβάθμιση υποδομών.

4. Κοινή δράση για τα μεγάλα έργα του Φράγματος Υδροηλεκτρικού Συκιάς και Σήραγγας Τυμπάνου ( Καρδίτσα- Άρτα).
Πρόσκληση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Α Καραμανλή για επιτόπια αυτοψία στη Συκιά ,στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού και Τύμπανο.

*Αναμένουμε το Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας και τα συμπεράσματα του νέου Αντιπεριφερειάρχη – που σηκώνει το βάρος των υστερήσεων και… αμαρτιών προηγούμενων ετών- από την διήμερη περιοδεία του στα Βραγκιανά – Αργύρι- Καταφύλλι- Γρυμπιανά Αχελώου Αργιθέας Θεσσαλίας…

Ελπίζουμε να αξιοποιήσει θετικά τις προτάσεις ,τα δίκαια παράπονα ,τις αντιδράσεις των ορεινών κατοίκων και Δημοτών!

Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Αλήθεια !

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
covid19 1

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
kairos 3

Καιρός αύριο: Στα ύψη για άλλη μια μέρα ο υδράργυρος