Δήλωση Τσιάρα για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθεί στη βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, λόγω του μεγάλου αριθμού των παρεμβάσεων των υπουργών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθώντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είδαμε τον Πρωθυπουργό να μην έχει με σαφήνεια ξεκαθαρίσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και να στέκεται μονάχα στο τρίπτυχο «φόροι – πάταξη της διαπλοκής – συρρίκνωση των δαπανών», σε μια αμήχανη προσπάθεια να ωραιοποιήσει το νέο μνημόνιο, που ο ίδιος πρότεινε και υπέγραψε. Τα όσα αισιόδοξα περιεγράφηκαν από τον κ. Τσίπρα, διαψεύστηκαν χωρίς άλλο από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που η ίδια η κυβέρνηση κατέθεσε. Και για τον επόμενο χρόνο για το 2016, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται, η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί και ο ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας κυρίως της αριστερής ιδεοληψίας και των αναχρονιστικών προκαταλήψεων των κυβερνητικών στελεχών, καταρρέει, υπό το βάρος μιας άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδας, που δοκιμάζει τις αντοχές των τελευταίων υγιών επιχειρήσεων και αποτρέπει τις επενδύσεις και την δημιουργία νέων. Ταυτόχρονα το οικονομικό κλίμα συνεχίζει να επιδεινώνεται από τον ασφυκτικό κλοιό των κεφαλαιακών ελέγχων (capitals controls) και της αβεβαιότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο δεν κλείνει η εκκρεμότητα της ανακεφαλαιοποίησής τους, η οποία θα δημιουργήσει τις πρώτες και βασικές προσδοκίες για την ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση των οικονομίας. Την ίδια στιγμή νέα μέτρα με φόρους που φθάνουν το 26% καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την ελληνική περιφέρεια και αναμένεται να οδηγήσουν σε εγκατάλειψη αγροτικών εκμεταλλεύσεων, μείωση της παραγωγικής διαδικασίας στον αγροτικό τομέα, με δυσμενείς συνέπειες στις εξαγωγές, στο εμπορικό ισοζύγιο, στο έλλειμμα».

Και η δήλωση του κ. Τσιάρα καταλήγει: «Για όλα αυτά δεν ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό τίποτα άλλο από ομιχλώδεις αναφορές στη διαβόητη εθνική μας «αξιοπρέπεια», την «περήφανη» διαπραγμάτευση του επταμήνου και το «θράσος» της αντιπολίτευσης να του επισημαίνει τα λάθη και τις παραλείψεις του. Τον καλούμε να εγκαταλείψει σύντομα την μετεκλογική ευφορία, να συνειδητοποιήσει την δυσμενή πραγματικότητα και να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που δημιουργούν προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση, και την προστατεύουν από την πιθανότητα μιας οικονομικής και πολιτικής περιθωριοποίησης, αλλά και σε στοχευμένες αναθεωρήσεις μέτρων, τα οποία επιβαρύνουν άδικα και αδικαιολόγητα την κοινωνία και τους πολίτες».
Total
0
Shares