Δήλωση του επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσου Tσιαπλέ για τα προσφυγικά δράματα

Τάσος Τσιαπλές: Να αποσυρθεί η άθλια ρύθμιση της κυβέρνησης για εργασία έως τα 74 έτη Τάσος Τσιαπλές: Να αποσυρθεί η αντισυνδικαλιστική ρύθμιση της κυβέρνησης για τις απεργίες σε Περιφέρειες και Δήμους - Η αντισεισμική θωράκιση επιτακτική ανάγκη - Τάσος Τσιαπλές: Άμεσες λύσεις στα προβλήματα της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης στη Θεσσαλία - Το νέο ΕΣΠΑ και το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης» είναι κλεμμένα χρήματα του εργαζόμενου λαού που προορίζονται για τους καπιταλιστές - Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ - Ενεργειακές κοινότητες, όχημα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της ενέργειας

Δήλωση του επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσου Tσιαπλέ για τα προσφυγικά δράματα

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Ο ξεριζωμός εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους και τα προσφυγικά δράματα με τους πνιγμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες που βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, στον Έβρο και αλλού, έχουν υπεύθυνο.

Είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης που το υπηρετούν, εκμεταλλευόμενοι άγρια τους λαούς, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το περιβάλλον, οργανώνοντας παράλληλα τους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Αυτοί εγκλωβίζουν με τις συμφωνίες τους, τύπου Ε.Ε-Τουρκικής κυβέρνησης, με την στήριξη και των Ελληνικών κυβερνήσεων, περιορίζοντας την μετακίνησή τους, χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους σαν όπλα στους ανταγωνισμούς τους ζητώντας περισσότερα χρήματα για την διαχείριση τους, σηκώνοντας φράχτες και εκδιώκοντας από τα σύνορα τα ανθρώπινα ποτάμια επιβίωσης.

Αυτή η καθημερινότητα δεν πρέπει να γίνει συνήθεια στην ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να συνηθίσει τις τραγωδίες που βλέπει να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια της.

Η θλίψη που νιώθουν οι απλοί άνθρωποι, μπροστά σε τέτοιες εικόνες, πρέπει να γίνει αγώνας ενάντια στις συμφωνίες εγκλωβισμού όπως αυτή ΕΕ-Τουρκίας, ενάντια στους πολέμους και στον ξεριζωμό των ανθρώπων από τις πατρίδες τους, ενάντια τελικά στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.

Να παλέψουμε για να σταματήσει να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα η χώρα μας στους ληστρικούς πολέμους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, να παρέχει διευκολύνσεις και βάσεις ως ορμητήρια φονιάδων των λαών.

Να δημιουργηθούν επιτροπές ασύλου  μέσα στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον πρόσφυγα το επιθυμεί να ταξιδεύει ελευθέρα στην χώρα προορισμού του.

17/10/2022

Total
0
Shares