Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση του συντονιστή της πολιτικής κίνησης κοινωνικού φιλελευθερισμού εΜείς

Sakantzis Dimitris emeis

200 χρόνια πριν ένα νέο κράτος διεκδικεί την Ανεξαρτησία του. Παλεύει με ξένους και δικούς του δαίμονες. Τα καταφέρνει, με θυσίες αλλά και βοήθεια.
200 χρόνια μέσα στα κύματα της Ιστορίας χτίζει τη νέα του ταυτότητα. Με στιγμές περηφάνιας, διαφωνίες, συγκρούσεις και εμφυλίους.
200 χρόνια μετά γιορτάζει με το βλέμμα στο παρελθόν. Οι Έλληνες αγαπάμε την Ιστορία ή πιο ορθά ζούμε την Ιστορία και μερικές φορές, δυστυχώς, ζούμε από την Ιστορία.

Σήμερα έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να απεμπλακούμε από τις διχαστικές πολιτικές ιδεοληψίες του 20ου αιώνα και να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξαν.

Χρειάζεται να φτιάξουμε ανεξάρτητους θεσμούς που θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και θα ενισχύσουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Θα τονώσουν την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Το έχουμε ανάγκη για να γίνει η φωνή μας δυνατή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Χρειάζονται προτάσεις ισονομίας και ισοκρατίας που θα καταργήσουν την κομματοκρατία και θα επιστρέψουν την αξιοπρέπεια στους νέους μας δίνοντας τους πραγματικά ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τον τόπο μας και να αναπτυχθούν μέσα σε αυτόν.

Χρειάζεται πρωταρχικά να σχεδιάσουμε και να επενδύσουμε με όλους τους τρόπους στην Παιδεία μας, ώστε να την αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα και να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα καλύτερα κοινωνικοσυναισθηματικά και γνωστικά εφόδια. Τα έχουν ανάγκη. Τους τα χρωστάμε!!!

Χρειάζεται να αναλάβουμε εΜείς οι πολίτες την ευθύνη της αλλαγής, με ήπιο και ειλικρινή λόγο, σύνθεση απόψεων, πολεμώντας τα προβλήματα και όχι τις Ιδεολογίες.

Χρειάζεται να υποτάξουμε την προσωπική ματαιοδοξία στη συλλογική προσπάθεια. Επιβάλλεται επιτέλους να ζήσουμε στο εΜείς και όχι στο εγώ.

Το χρωστάμε στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε!!

Σακατζής Δημήτρης 

Συντονιστής της πολιτικής κίνησής Κοινωνικού Φιλελευθερισμού “εΜείς”




Total
0
Shares
Previous Article
1821 – 2021 200 Χρόνια αγώνες για ένα Ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος

1821 – 2021 200 Χρόνια αγώνες για ένα Ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος

Next Article
mpakouras Leonidas Eda Thess1

Συνέντευξη Λ. Μπακούρας: Πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτυγχάνει ανάπτυξη, μείωση τιμολογίων και απόδοση για τους μετόχους

Related Posts