Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού Γ. για το προσφυγικό ζήτημα

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/02/2016 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/02/2016 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να συζητηθεί το προσφυγικό ζήτημα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε κάθε μέρα τις μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην πατρίδα μας μετά το πρόσφατο κλείσιμο των συνόρων. Όλοι έχουμε αντιληφθεί την εξαιρετικά σημαντική σημασία της ανθρωπιστικής διάστασης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος την οποία κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει. Το προσφυγικό αποτελεί μείζον θέμα το οποίο καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε αλλά και να συμβάλουμε στο βαθμό που μας αναλογεί. Η Τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Κυβέρνηση αλλά μπορεί να είναι αρωγός στο πρόβλημα το οποίο έχει πλέον πάρει ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις. Για τον λόγο αυτό απαιτείται εθνικός σχεδιασμός και συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη λύση αποτρέποντας την μετατροπή της χώρας μας και των δήμων μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών αλλά και διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών μας.

Είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης αναποφασιστικότητας και αμηχανίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή στρατηγική. Παράλληλα είναι σαφές ότι το κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Θέλουμε να γνωρίζουμε την εθνική στρατηγική ώστε συμπληρωματικά να συνεισφέρουμε μέσα από δράσεις που θα είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Ήδη όλοι οι εμπλεκόμενοι δήμοι μέσα από τις κοινωνικές τους δομές δίνουν λύσεις προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα, στοιχειώδης υποδομές υγιεινής και ψυχολογική στήριξη. Συγχαίρουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις εθελοντικές οργανώσεις για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν και τις καλούμε να απευθύνονται στις κοινωνικές δομές των δήμων ώστε η βοήθειά τους να είναι πιο αποτελεσματική.

Ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας δηλώνω απερίφραστα ότι είμαστε στη διάθεση της πολιτείας προκειμένου να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης αρκεί να γίνει με συντονισμένες ενέργειες στα πλαίσια ενός «Εθνικού σχεδιασμού».

ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη 25χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καλαμπάκα για κλοπή φορτηγού

Next Article

Έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού