Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για τη φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της Λίμνης

limni plastira

Δήλωση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για τη φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της Λίμνης

Έπειτα από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη διερεύνηση ενοικίασης ξενοδοχείων για φιλοξενία μεταναστών στη λίμνη Πλαστήρα, επικοινωνήσαμε με πολιτικούς και άλλους παράγοντες, στους οποίους εξηγήσαμε τους λόγους που αυτό δεν είναι εφικτό. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί δομή μεταναστών στη λίμνη. Εξάλλου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε δημόσια το στόχο για «κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία.».

Ωστόσο το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε εθνικό πρόβλημα και γι’ αυτό οφείλουμε όλοι να σκύψουμε με την ανάλογη σοβαρότητα και να συνεισφέρουμε στην επίλυση.  Οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε, χωρίς ρατσιστικές ή άλλες αντιδράσεις που δεν συνάδουν με την ανθρωπιά και τον πολιτισμό των Ελλήνων.

Η λίμνη Πλαστήρα είναι ο πνεύμονας της τουριστικής ανάπτυξης της Καρδίτσας και μετά την υγειονομική κρίση οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε τον Τουρισμό. Εμείς ως δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Συμβούλιο Τουρισμού της λίμνης, έχουμε εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής. Σε πείσμα των δυσκολιών επιχειρούμε με προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη.

Με την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή άρση της καραντίνας, θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για την τόνωση της Τοπικής Οικονομίας, την ανάπτυξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς παραγωγικού τομέα, με έμφαση την ανάπτυξη του Τουρισμού. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τους βουλευτές, πολιτικούς παράγοντες, Υπηρεσίες και παραγωγικούς φορείς, για τη στήριξη στις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες.




Total
0
Shares
Previous Article
kotsimpogeorgos ilias

Μέτρα που προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας για την μετακορονοϊού εποχή

Next Article

Παρεμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας

Related Posts