Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση Τάσου Tσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, για την αντιλαική πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας

Τάσος Τσιαπλές

Δήλωση Τάσου Tσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, για την αντιλαική πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, αντί να ενισχύσει τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιεί» τους εργαζόμενους τους, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνολικά για την υγεία του λαού.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, ετοιμάζει την επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων, επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

Αντί για τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών κλινικών και των συγχωνευμένων κλινικών, σχεδιάζει, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στην προσπάθεια της να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων.

Από τη μια, τα εμβόλια και τα φάρμακα, που είναι αναγκαία για την  αντιμετώπιση της πανδημίας και των άλλων ασθενειών παραμένουν εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών εταιριών και αξιοποιούνται στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών και εταιριών.

Από την άλλη, η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού «αντικαθίσταται» από τιμωρητικά μέτρα εναντίον ανεμβολίαστων εργαζομένων (αναστολή εργασίας και κόψιμο μισθού και στο βάθος απολύσεις), bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες δεν κρύβουν τον φασιστικό και αντιδραστικό χαρακτήρα τους.

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στηρίζει και υλοποιεί πιστά και η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, η οποία προχωρά σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας 16 συνολικά εργαζόμενων από τις κλειστές δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (6 από το παράρτημα της Καρδίτσας (πρώην ΚΕΠΕΠ), 9 από την δομή των Τρικάλων (μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων) και 1 από την δομή του Αμπελώνα Λάρισας), αποδυναμώνοντας ουσιαστικά αυτές τις δομές.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, τάχθηκε εξ’ αρχής ΥΠΕΡ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Λέει ΟΧΙ στον κοινωνικό αυτοματισμό και στον διχασμό των εργαζομένων – ΟΧΙ στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας!

Αξιώνει την άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία.

Κανένας εργαζόμενος σε αναστολή εργασίας. Καμιά απόλυση, καμιά στέρηση μισθού ή πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ένταξη των εργαζόμενων στην υγεία-πρόνοια στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και του προσωπικού του, και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

Στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

29/8/2021
Total
0
Shares
Previous Article
zootrofes dimos muzakiou 2

Δήμος Μουζακίου: Αποστολή αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Εύβοιας

Next Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να γίνουν δημόσιες φοιτητικές εστίες για την δωρεάν κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών που κατάγονται εκτός Θεσσαλίας

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων