Δήλωση Σιμορέλη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τις συναδέλφους Βουλευτές που με τίμησαν με τη ψήφο τους για τη θέση του γραμματέα της Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιδίως της βιωσιμότητας και της κοινωνικής του δικαιοσύνης. Η Κοινωνική Ασφάλιση αναμφίβολα αποτελεί ένα κομμάτι του κράτους πρόνοιας που βρίσκεται κάτω από τη διαρκή πίεση των μέτρων της συμφωνίας. Σαφώς αναγνωρίζουμε ότι πλήττεται από πλήθος άλλων προβλημάτων που είναι απότοκα της κρίσης, όπως είναι η υπογεννητικότητα, η γήρανση του πληθυσμού, η ανεργία και η αδήλωτη εργασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι σημαντικό ρόλο στη διάλυση του συστήματος και των ταμείων έπαιξαν η κακοδιαχείριση των Κυβερνώντων των τελευταίων χρόνων, τα σκάνδαλα τους, όπως αυτό του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων και πολιτικά σφάλματα, όπως το PSI.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα στοίχημα για την Κυβέρνηση να οικοδομήσει ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τον ελληνικό λαό. Σε αυτή τη δύσκολη, αλλά αναγκαία προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση θα είμαι αρωγός.

Χρήστος Σιμορέλης
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Total
0
Shares
Previous Article

Σχόλιο του κ. Τσιάρα για τις δηλώσεις Φίλη

Next Article

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Total
0
Share