Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση Κ. Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

«Αντλώντας δύναμη από τους Αγωνιστές του 21 καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής για να συμβαδίζει η ελευθερία της πατρίδας με την θετική ελευθερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα να ζουν με αξιοπρέπεια»

Δήλωση Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Διπλή γιορτή σήμερα, γιορτή της πίστης και της λευτεριάς, όπως γράφει ο ποιητής.

Από την 25η Μαρτίου 1821, αυτό το ορόσημο εθνικής αναδημιουργίας, αντλούμε αυτοπεποίθηση και λαμβάνουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη -αφ’ ενός ότι οι αγώνες κερδίζονται με το «εμείς» κι όχι το «εγώ» -κι αφ’ ετέρου ότι οι μόνες μάχες σίγουρα χαμένες είναι αυτές που δεν δίνονται.

Αντλώντας, λοιπόν, δύναμη και αισιοδοξία από το παράδειγμα των χιλιάδων αγωνιστών του 21, και αυτών – των επώνυμων – που κατέγραψε η ιστορία

αλλά και κυρίως των ανώνυμων, των απλών ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την Ορθοδοξία, καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής.

Για να συμβαδίζει η ελευθερία της πατρίδας με την θετική ελευθερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα να ζουν με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, σε μια χώρα ισχυρή που δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις νέες και τους νέους.

Ειδικά σήμερα το μυαλό μας είναι στα δύο ελληνόπουλα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και για τους οποίους προσευχόμαστε και ελπίζουμε να επιστρέψουν το συντομότερο στην πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τον Βουλευτή Καρδίτσας και ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ κ. Τσιάρα

Next Article

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για νέους μουσικούς από όλη την Ελλάδα