Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

Περίπου 30 χρόνια μετά τη «θυσία» της σχολής Νηπιαγωγών από την περιοχή της Καρδίτσας, στο νεοσύστατο τότε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το σημερινό αποτέλεσμα της κίνηση αυτής, με τη λειτουργία όλων των παιδαγωγικών τμημάτων (πέντε σε αριθμό) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο ως τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, στην οποία εύχονται να προστεθούν αλλά δυο.

Σήμερα λοιπόν, τριάντα χρόνια αργότερα καλούμαστε να πάρουμε για μια ακόμη φορά σαφή θέση σε αποφάσεις για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας που θα επηρεάσουν το μέλλον του τόπου μας τα επόμενα χρόνια.

Είναι αυτονόητο, πως σημαντικό λόγο σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχει η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η εξέταση μελετών βιωσιμότητα των σχολών, η επικράτηση ακαδημαϊκών κριτηρίων στη συγχώνευση και η δημιουργία κατευθύνσεων βιώσιμων, ανταγωνιστικών  και ελκυστικών προς τους φοιτητές.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η Καρδίτσα έχει τη δυναμική και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε παραγόμενους πόρους και πλούτο, να αναπτύξει ακαδημαϊκή δραστηριότητα, αρκεί να της δοθεί η κατάλληλη ώθηση στο νέο ξεκίνημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας των φορέων του Νομού Καρδίτσας, ομόφωνα αποφασίστηκε και στηρίζουμε τη διεκδίκηση:

Της παραμονής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στη Καρδίτσα, και όχι την κατάτμηση και ουσιαστικά τη διάλυση αυτού με τη μεταφορά του επιστημονικού αντικειμένου της Διαιτολογίας στα Τρίκαλα.

Της δημιουργίας Σχολής με έδρα την Καρδίτσα καθώς αποτελεί το μοναδικό νομό, από τους πέντε του νέου πανεπιστήμιου, που δεν θα έχει έδρα σχολής.

Της παραμονής του Τμήματος Σχεδιασμού – Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, και μάλιστα με τη νέα προτεινόμενη από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος ονομασία “Τμήμα Επιστημών & Σχεδιασμού Προϊόντων Ξύλου και Βιοϋλικών”, για την καλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.

Της αυτονόητης διατήρησης του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, ενώ σε θετική κατεύθυνση είναι η δημιουργία του τμήματος Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.

Σήμερα, το μόνο που ζητάμε είναι να λάβει η περιοχή μας από τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου αυτά που δικαιούται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Για το λόγο αυτό όλοι και όλες την Παρασκευή 13 Ιουλίου διαμαρτυρόμαστε στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 και για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των υπαλλήλων στη συγκέντρωση, οι υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστές από τις 11 π. μ.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων
Αθανάσιος Σκάρλος




Total
0
Shares
Previous Article

Έργα ενός εκατ. ευρώ ξεκινούν προσεχώς για την Π.Ε. Καρδίτσας

Next Article

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η υποβολή ορίων των ΟΤΑ στους δασικούς χάρτες