Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης των Διαμαντή Ευ., Μαντζιάρα Παν. και Ξυλομένου Κων.

apoxvrish xylomenos

Το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου, ήταν ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα για την παράταξη της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών Καρδίτσας. Η Δημοκρατία και το αποτέλεσμα μια εκλογικής αναμέτρησης απαιτούν απόλυτο σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία, ακόμη και εάν αυτή δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την απροειδοποίητη και βίαιη όμως αποχώρηση του επικεφαλής η οποία μας ανακοινώθηκε από τον ίδιο την τελευταία στιγμή, οι συσχετισμοί και τα δεδομένα στην παράταξη άλλαξαν εντελώς. Δυστυχώς η πρόταση μας για την ύπαρξη ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος, ώστε να υπάρξει περίοδος προσαρμογής στα νέα καθήκοντα, απορρίφθηκε.

Οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης παραμένουν άγνωστοι, γιατί το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις. Μήπως υπήρξαν πιέσεις και εάν ναι, από ποια κατεύθυνση; Γιατί τόση βιασύνη και η ανακοίνωση παραίτησης λίγες μόνο μέρες πριν την ορκωμοσία. Ουδέποτε ειπώθηκε πριν τις εκλογές, ότι εάν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό θα υπήρχε παραίτηση, απαξιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Τα ερωτήματα είναι πολλά και δυστυχώς δεν έχουν απαντήσεις, παρόλο αυτά σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του.

Η παράταξη κλήθηκε έτσι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να συνεδριάσει για να εκλέξει τον επικεφαλής της, ώστε την επόμενη εβδομάδα να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς όμως κάποιοι μη σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Μαΐου και λειτουργώντας για ακόμη μία φορά παρασκηνιακά, προσπάθησαν να επιβάλλουν με μεθοδεύσεις τον νέο επικεφαλής. Δεν είναι δυνατόν οι τελευταίοι να γίνονται πρώτοι και το αντίστροφο, είναι θέμα ηθικής τάξης.

Οι δημότες της Καρδίτσας επέλεξαν διαφορετικά από αυτό που σχεδίαζαν και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει, όμως όσο και εάν αυτό ενοχλεί δεν αλλάζει. Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, το ενδιαφέρον για επικεφαλής της παράταξης εξέφρασαν και άλλα εκλεγμένη μέλη της, όπως επίσης και η επιλαχούσα σύμβουλος.

Στη συνάντηση που έγινε μόλις ανακοινώθηκε η αποχώρηση μας, ζητήθηκε από τον Ξυλομένο Κωνσταντίνο να αναλάβει επικεφαλής και αρνήθηκε, αυτό όμως το απέκρυψαν από την ανακοίνωση τους.

Τέλος, δεν μας ζητήθηκε απλώς όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής να παραμείνουμε στην ομάδα, αλλά να υπογράψουμε και χαρτί!

Η πρόταση αυτή που αρχικά έγινε από την επιλαχούσα σύμβουλο την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης και στη συνέχεια υιοθετήθηκε και από άλλους, αναδεικνύει περίτρανα την έλλειψη εμπιστοσύνης και συνοχής στην ομάδα, αλλά και ποιοι αποφασίζουν τελικά. Κάποιοι έχουν μάθει να αγνοούν επιδεικτικά τη βούληση της κοινωνίας και με παρεούλες και ομαδούλες, να αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες. Σύντομα θα ανήκουν και αυτοί στη ιστορία.

Ανεξαρτητοποιούμαστε γιατί σε μία τέτοια παράταξη, που από τη πρώτη στιγμή που έμεινε ακέφαλη, κάποιοι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπό και λειτουργούν με μικροπολιτικές και ξεπερασμένες θλιβερές πρακτικές, δεν έχουμε καμία θέση.  Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι ότι αποχώρησαν τα νεότερα μέλη της παράταξης.

Ξεκινάμε κάτι νέο και διαφορετικό, οικοδομώντας με νέα υλικά χωρίς τα βαρίδια που διχοτόμησαν την παράταξη και την οδήγησαν στην πανωλεθρία των εκλογών. Από τη θέση της αντιπολίτευσης την οποία θα την τιμήσουμε στο ακέραιο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα υπηρετήσουμε το θεσμικό της ρόλο, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους συνδημότες.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε τον ρεβανσισμό και πιστεύουμε στο αντικειμενικό καλό του Δήμου μας, το οποίο δεν έχει πολιτικούς χρωματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Με κύριο γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, θα εργαστούμε σκληρά για να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα του. Το μέλλον ανήκει σε μια άλλη γενιά, ας το πάρουν απόφαση πια…

diamantis




Total
0
Shares
Previous Article
ygeia

Προσοχή στην αλλεργική ρινίτιδα!

Next Article
dhmotikoi sumvoyloi karditsa

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της νέας Δημοτικής αρχής Kαρδίτσας