Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Ταξιάρχη Ευαγγελογιάννη

 

Δήλωση – κατάθεση ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας (αρ. 66 παρ. 4 Ν. 3852/2010)

κ. Πρόεδρε

Πριν τεσσεράμισι χρόνια συντάχθηκα κι εγώ στο άρμα της ανεξάρτητης «ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» με προσωπικό σκοπό την συνεισφορά μου στην επίλυση των αμέτρητων και χρόνιων τοπικών προβλημάτων και την  υλοποίηση του οράματος της παράταξης για έναν σύγχρονο, ανθρώπινο και διεκδικητικό δήμο. Μπήκα απ’ την αρχή στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Έβαλα πλάτη για την διάδοση του προεκλογικού μας οράματος στους συνδημότες. Ένα όραμα που οι δημότες το ασπάστηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να το κάνουμε πράξη.

Πολύ γρήγορα όμως το όραμα έγινε εφιάλτης. Η απόσταση ανάμεσα σ’ αυτά που λέγαμε κι αυτά που έγιναν είναι χαώδης: Οι προεκλογικές μας θέσεις έμειναν ανεκπλήρωτες:

  • Ανύπαρκτη αποτελεσματικότητα και ανταπόκριση στις τοπικές ανάγκες και προσδοκίες των δημοτών
  • Ελάχιστα έργα και δράσεις με κοινωνικό αντίκρισμα προχώρησαν
  • Σε πολλές περιπτώσεις επικράτησαν λογικές διαχωρισμού και διάκρισης των πολιτών, των προέδρων Κοινοτήτων, των δημοτικών υπαλλήλων
  • Έλλειψη σχεδιασμού και οργανωμένου προγραμματισμού για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου
  • Απουσία τσαγανού και άμεσων αντανακλαστικών όταν χρειάστηκε
  • Υποσχέσεις, αναβολές και ατολμία στη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα

Στο αποτέλεσμα αυτό οδηγηθήκαμε με πρωταρχική ευθύνη του Δημάρχου αφού η εσωστρέφεια που κατατρώει την δημοτική ομάδα είναι δικό του δημιούργημα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση των «εσωτερικών προβλημάτων» και έμειναν σε δεύτερη μοίρα οι προτεραιότητες του τόπου.

Τη διοικητική πλέον αποσύνθεση του Δήμου την βλέπουν όλοι. Δυστυχώς, μόνο οι κομματικοί μηχανισμοί δεν την βλέπουν γι αυτό και δεν δίστασαν μπροστά στην ικανοποίηση των κομματικών τους επιδιώξεων να θυσιάσουν το Δ. Σοφάδων ντύνοντας με κομματικό μανδύα τον μέχρι πρότινος ανεξάρτητο δήμαρχο. Δεν γνωρίζω αν συζητήθηκε με την υπόλοιπη δημοτική ομάδα αλλά όσο με αφορά ουδέποτε ρωτήθηκα.

Επειδή κ. Πρόεδρε η σταγόνα ξεχείλισε δηλώνω – καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου απ’ τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρ. 66 παρ. 4 Ν. 3852/2010 και σας παρακαλώ για τις δέουσες ενέργειες.

Αν και θα επιθυμούσα σαν απάντηση στα «κομματικά βαφτίσια» του δημάρχου που έγιναν πρόσφατα να δηλώσω την προχώρησή μου σε άλλη δημοτική ομάδα, δυστυχώς όμως δεν προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» αυτή η δυνατότητα. Τα καλύτερα όμως έρχονται.

Παρακαλώ πολύ για την ανάγνωση της παρούσας επιστολής μου στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δηλών

Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article

Λαμπερή η παρουσίαση του ημερολογίου του Πολ. Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας

Next Article

...για το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού