Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση Αλεξάκου για το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και δικαίωσης προκάλεσε σε όλους τους Καρδιτσιώτες η απόφαση του Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για την πλήρη επαναλειτουργία του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα και την επαναφορά του από φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελληνίων εξετάσεων.

Αποκαθίσταται έτσι η αδικία που συντελέστηκε σε βάρος του Τμήματος με το σχέδιο “Αθηνά” που με αδικαιολόγητο τρόπο το υποβάθμισε και δρομολόγησε την απομάκρυνσή του από την περιοχή μας, παραγνωρίζοντας τις σύγχρονες υποδομές και την άρτια στελέχωσή του, αλλά και τους ακατάλυτους δεσμούς που το συνδέουν με την τοπική κοινωνία, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του και στην οποία το Τμήμα έχει προσφέρει πολλά.

Γι’ αυτό και το αίτημα της πλήρους επαναλειτουργίας του υπήρξε από την πρώτη στιγμή καθολικό και υποστηρίχθηκε διαχρονικά από το σύνολο των τοπικών φορέων και όλους τους Καρδιτσιώτες. Ως Δημοτική Αρχή είχαμε ενεργό συμμετοχή σ΄αυτή τη συλλογική προσπάθεια συμμετέχοντας σε συναντήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Θέλω με την ευόδωση αυτής της προσπάθειας να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους βουλευτές κ.κ. Σπ. Λάππα, Χρ. Κατσιαβριά – Σιωροπούλου και Παν. Βράντζα για την συστηματική διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος, καθώς και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Παν. Γούλα και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας και μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Τμήματος, Αναπληρωτή καθηγητή κ. Μιχ. Βραχνάκη για την πλήρη τεκμηρίωσή του.

Το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με τις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις τον πλήρη εργαστηριακό εξοπλισμό και το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόσωπικό του θα συνεχίσει την πολύπλευρη προσφορά του στην εκπαίδευση, το φυσικό περιβάλλον και την τοπική μας κοινωνία.

synantisi gia to tei
Φωτο Αρχείου – Συνάντηση πριν από ένα περίπου χρόνο με την τότε αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου



Total
0
Shares
Previous Article

Με απόλυτη επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος»

Next Article

Συνελήφθη 46χρονος με 6.260 είδη πυροτεχνίας